Είμαι σοκαρισμένος από αυτά που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας», τόνισε ο δήμαρχος Νισύρου, Χριστοφής Κορωναίος, σε δήλωσή του αναφορικά με τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση παιδιών στο νησί από 50χρονο αρχαιοφύλακα.

«Η Νίσυρος βρίσκεται εν μέσω ενός κοινωνικού τυφώνα», σημείωσε ο δήμαρχος και πρόσθεσε: «Ο Δήμος είναι στο πλευρό της κοινωνίας και όλων των οικογενειών που χρειάζονται στήριξη».

«Αναμένουμε το πόρισμα των παιδοψυχολόγων που βρίσκονται στο νησί και τη δικογραφία των αρχών. Αυτή την στιγμή, προτεραιότητα όλων μας είναι να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση και να αναδειχθεί η αλήθεια των γεγονότων», σημείωσε στη συνέχεια.

Υπενθυμίζεται ότι περισσότερα του ενός φέρεται να είναι τα ανήλικα παιδιά θύματα του 50χρονου στη Νίσυρο.

Μετά τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας για ασέλγεια σε βάρος 10χρονου παιδιού, οι πληροφορίες θέλουν και άλλους ανήλικους να κατήγγειλαν κακοποίηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κλιμάκιο με ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό βρίσκεται ήδη στο νησί και συζητά με γονείς και παιδιά.

Ο διευθυντής του Γυμνασίου – Λυκείου Νισύρου, Γιάννης Κουλάκης, είπε στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου ότι ανάμεσα στα φερόμενα ως θύματα πιθανόν να περιλαμβάνονται και μαθητές γυμνασίου.

«Ξεπεράστηκαν φόβοι και ντροπές και άρχισαν να μιλάνε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο 50χρονος αρχαιοφύλακας που κατηγορείται για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας ανήλικου αγοριού στη Νίσυρο τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη.