Ο Δήμος Σαμοθράκης στο πλαίσιο των υποχρεώσεών του, σύμφωνα με τον Ν. 4830/21 «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς Πρόγραμμα AΡΓΟΣ και λοιπές διατάξεις», προχώρησε στην προμήθεια ξηράς τροφής αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Προτεραιότητα θα δοθεί σε αρχικό στάδιο, σε εθελοντές που καλύπτουν σε συνεχή βάση, εκτός από έξοδα σίτισης και έξοδα φροντίδας (στειρώσεις, χειρουργεία, περιθάλψεις, φιλοξενίες ζώων κ.λ.π.).

«Η διαχείριση και φροντίδα των αδέσποτων ζώων αποτελεί βασική υποχρέωση των Δήμων και θα προσπαθήσουμε, δεδομένων των σημαντικών ελλείψεων σε οικονομικούς πόρους και ανθρώπινο δυναμικό να καταφέρουμε το βέλτιστο.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως όλους τους εθελοντές εντός και εκτός των διοικητικών μας ορίων που συνδράμουν στη διάσωση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και στήριξαν μία περίοδο αδράνειας των προηγούμενων χρόνων.

Προσβλέπουμε κατά κύριο λόγο στη φροντίδα των ζώων αλλά και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών γνωρίζοντας ότι η στάση μας απέναντι στα ζώα αποτελεί δείγμα πολιτισμού» επισημαίνει η Αντιδήμαρχος για την φροντίδα και διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς Τριανταφυλλιά Σαλαμανή

(φωτο αρχείου)