Κρατείται ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Στο αυτόφωρο με εντολή Τασούλα

Στο αυτόφωρο στέλνει ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας τον ανεξάρτητο βουλευτή Κωνσταντίνο Φλώρο, ο οποίος επιτέθηκε στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο, έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος προσήχθη από την φρουρά της Βουλής και θα οδηγηθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου στην ΓΑΔΑ καθώς όπως έκρινε ο πρόεδρος της Βουλής, έχει παραβεί το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα σύμφωνα με το οποίο αποτελεί κακούργημα η βιαιοπραγία εναντίον βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

«Έδωσα εντολή στη φρουρά της Βουλής να οδηγηθεί ενώπιον των αρχών» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τασούλας, σημειώνοντας πως αξιοποιείται το άρθρο 157 του νέου ποινικού κώδικα.

Το οπλοστάσιο του κανονισμού της Βουλής δεν είχε την φαντασία του να σκεφτεί ότι μπορεί να έρθει εκλεγμένο μέλος του κοινοβουλίου για να γρονθοκοπήσει άλλο μέλος. Θα επεκτείνουμε τη φαντασία μας και σε αυτές τις εκδοχές. Ο Ποινικός Κώδικας όμως είναι πολύ πιο προνοητικός, τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, αναφερόμενος στο επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον πρώην “Σπαρτιάτη”.

Στοιχειοθετείται κατά τη γνώμη μας βιαιοπραγία εναντίον μέλος του κοινοβουλίου κατά την άσκηση των καθηκόντων του, ανέφερε ο κ. Τασούλας. Ο πρόεδρος της Βουλής είπε ακόμη ότι ενημερώθηκε για «χυδαίες ύβρεις και εδώ μέσα και στο περιστύλιο». Τα πρακτικά και οι μαρτυρίες των αστυνομικών θα σταλούν κι αυτά στη δικαιοσύνη για τα περαιτέρω, τόνισε ο κ. Τασούλας, κάνοντας λόγο για απροσδόκητο και απαράδεκτο γεγονός.