Κατάφερε να χάσει 73 κιλά μέσα σε 2 χρόνια – Αυτές είναι οι 11 τροφές που ισχυρίζεται ότι έκαναν πιο εύκολη την απώλεια βάρους

Η Amber Clemens, μια coach απώλειας βάρους από το Wisconsin, αποκαλύπτει τα 11 τρόφιμα που την βοήθησαν να χάσει 73 κιλά μέσα σε δύο χρόνια (2018-2020) και να διατηρήσει το βάρος της σε φυσιολογικά επίπεδα. Η ίδια χαρακτήρισε την περίοδο της μεταμόρφωσής της ως «το πιο δύσκολο και σημαντικό κεφάλαιο της ζωής της».

Η Clemens τονίζει την σημασία της πρωτεΐνης για την απώλεια βάρους και μοιράζεται τις κορυφαίες της επιλογές, όπως:

Κιτ σαλάτας: «Λατρεύω τα κιτ σαλάτας με ψιλοκομμένα λαχανικά. Είναι τόσο εύκολα, μπορείτε να τα φτιάξετε για πολλά γεύματα με πολλές διαφορετικές γεύσεις», μοιράστηκε η Clemens σε ένα βίντεο στο TikTok που έχει συγκεντρώσει πάνω από 70.000 προβολές.
Έτοιμη προς κατανάλωση πρωτεΐνη: Στήθος κοτόπουλου σχάρας, τόνοι κονσέρβας ή άλλες επιλογές που βολεύουν για γρήγορο γεύμα ή σνακ. Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη πρωτεΐνης είναι 0,8 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους.
Ελληνικό γιαούρτι: Πλούσιο σε πρωτεΐνη και διαθέσιμο σε πολλές γεύσεις, αποτελεί ιδανική επιλογή για σνακ, πρωινό ή επιδόρπιο.

Άλλες επιλογές που διευκολύνουν την απώλεια βάρους:

Μπάρες πρωτεΐνης και σκόνες πρωτεΐνης: Ένα εύκολος τρόπος να προσθέσετε επιπλέον πρωτεΐνη στη διατροφή σας.
Έτοιμα γεύματα με πρωτεΐνη για φούρνο μικροκυμάτων: Μια βολική επιλογή με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη για γρήγορα και υγιεινά γεύματα.
Πρωτεϊνικά δημητριακά και βάφλες: Υγιεινές επιλογές για πρωινό με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη.
Παγωτά γιαουρτιού με γεύση: Ένα γλυκό με χαμηλές θερμίδες και πρωτεΐνη για ικανοποίηση της λιγούρας.

Μια μελέτη του 2016 σχετικά με τα οφέλη του γιαουρτιού που σχετίζονται με το βάρος διαπίστωσε ότι η μεγαλύτερη κατανάλωση συνδέθηκε με χαμηλότερο κίνδυνο παχυσαρκίας, αν και οι συγγραφείς της μελέτης προειδοποίησαν ότι υπήρχαν αρκετοί περιορισμοί στην ανάλυσή τους.

Η Clemens τονίζει την ευκολία και την ποικιλία των επιλογών της, που την βοήθησαν να διατηρήσει έναν υγιεινό τρόπο ζωής κατά τη διάρκεια της απώλειας βάρους.

Σημείωση

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι μελέτες έχουν δείξει πως τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο αύξησης βάρους. Ωστόσο, η Clemens παρουσιάζει επιλογές με σχετικά χαμηλότερο βαθμό επεξεργασίας, όπως έτοιμα γεύματα με χαμηλά λιπαρά και μπάρες πρωτεΐνης.

Συμπέρασμα

Η Clemens αποδεικνύει ότι η απώλεια βάρους μπορεί να είναι νόστιμη και βολική. Με έξυπνες επιλογές σνακ πλούσιες σε πρωτεΐνη, μπορείτε να διατηρήσετε το βάρος σας και να προστατεύσετε την υγεία σας.

Ενώ η Clemens βρήκε επιτυχία με αυτά τα τρόφιμα, είναι πάντα σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν γιατρό ή διατροφολόγο πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα διατροφής.