Ιεράπετρα: Το βίντεο ντοκουμέντο που «έκαψε» τον 45χρονο για τον θάνατο του Γερμανού

Στη δημοσιότητα το βίντεο ντοκουμέντο που φαίνεται ότι «έκαψε» τον 45χρονο Κρητικό για τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού, στην Ιεράπετρα Κρήτης.

Ο θάνατος αρχικά αποδόθηκε σε παθολογικά αίτια, ωστόσο μία πληροφορία σε συνδυασμό με το συγκεκριμένο βίντεο και άλλα στοιχεία που ήρθαν στη διάθεση των αστυνομικών αρχών μετά την κηδεία του 65χρονου Γερμανού, οδήγησαν στην εκταφή και στην σύλληψη του 45χρονου, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Πρόκειται για βίντεο από κάμερα ασφαλείας στο συγκρότημα κατοικιών, όπου διέμενε ο 65χρονος και μετέδωσε το Mega. Είναι Σάββατο 6 Απριλίου, στις 20:46 το βράδυ. Ένας άνδρας ανεβαίνει τα σκαλιά, χτυπάει την πόρτα και ύστερα από λίγο αυτή ανοίγει. Ο άνδρας φοράει κουκούλα, υγειονομική μάσκα και γάντια. Διακρίνεται να έχει μακριά γένια.

Φαίνεται, δε, να γνωρίζει πως στο σημείο υπάρχει κάμερα ασφαλείας και γι’ αυτόν τον λόγο, ενδεχομένως, έχει γυρίσει την πλάτη του ώστε να μην καταγράφεται με ευκρίνεια το πρόσωπό του. Το θύμα του άνοιξε την πόρτα σαν να τον γνώριζε καλά, ενώ τον χαιρέτησε χρησιμοποιώντας έναν συγκεκριμένο χαιρετισμό που είχαν με την παρέα του.

Ο φερόμενος ως δράστης έμεινε στο διαμέρισμα για 27 λεπτά, διάστημα κατά το οποίο εκτιμάται πως έχασε την ζωή του ο Γερμανός.

Δύο ημέρες μετά την κηδεία του 65χρονου, οι αστυνομικοί άρχισαν να εξετάζουν το σενάριο της δολοφονίας, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από την ιατροδικαστική έρευνα, καθώς το θύμα έφερε δύο χτυπήματα στο κεφάλι.

Ο 65χρονος Γερμανός διέμενε μόνιμα στα Φέρμα Ιεράπετρας το τελευταίο διάστημα. Στις 7 Απριλίου εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του. Αρχικά θεωρήθηκε ότι μάλλον πέθανε από παθολογικά αίτια, καθώς έπασχε από καρκίνο τελευταίου σταδίου.

Τότε ήταν που άρχισαν να φτάνουν «περίεργες» πληροφορίες στην Αστυνομία και τελικά, ύστερα από έρευνα οπτικού υλικού από κάμερες, διαπιστώθηκε ότι το βράδυ που πέθανε ο 65χρονος, δεν ήταν μόνος στο σπίτι. Το κουβάρι της υπόθεσης ξεκίνησε να ξετυλίγεται από την οικιακή βοηθό.

Εκτιμάται ότι ο άτυχος Γερμανός είχε στο σπίτι του ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, μέρος των 100.000 ευρώ που είχε αποκτήσει από την πώληση ενός σπιτιού του.

Σύμφωνα με το LiveNews, ο 45χρονος, που διατηρούσε φιλικές σχέσεις με το θύμα, την επομένη της δολοφονίας αιτήθηκε την έκδοση διαβατηρίου. Σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί.

Δείτε το βίντεο: