Η «βεντέτα» ανάμεσα σε Βελόπουλο και Φλώρο που πυροδότησε την έκρηξη βίας στη Βουλή

Η επίθεση έγινε στην Βουλή που συζητούσε την άρση της ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου μετά από μήνυση που υπέβαλε ο πατέρας του Κωνσταντίνου Φλώρου.

Η διαμάχη ανάμεσα στον Κυριάκο Βελόπουλο και στον Ευστάθιο Φλώρο έχει ξεκινήσει εδώ και μερικά χρόνια. Ο Ευστάθιος Φλώρος ήταν υποψήφιος της Ελληνικής Λύσης αλλά έχει μηνύσει τον Κυριάκο Βελόπουλο για διασπορά συκοφαντιών σε βάρος του.

Ο πατέρας του ανεξάρτητου βουλευτή υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης βρίσκεται πίσω από έναν λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εκτοξεύει σε βάρος του ανοίκειους και σεξιστικούς χαρακτηρισμούς.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Βελόπουλος αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τον συγκεκριμένο λογαριασμό και έχει ζητήσει να αρθεί η ασυλία του προκειμένου η υπόθεση να προχωρήσει στα δικαστήρια.

Το 2019 ο Ευστάθιος Φλώρος υπήρξε υποψήφιος με την Ελληνική Λύση. Παρόλα αυτά τρία χρόνια μετά φέρεται να ήρθε σε αντιπαράθεση με τον Κυριάκο Βελόπουλο και αποχώρησε από το κόμμα.
Στη συνέχεια ίδρυσε την «Ελληνική Πατριωτική Λύση». Τότε άρχισε να κατηγορεί τον Κυριάκο Βελόπουλο ότι χρησιμοποίησε σκιώδεις διαδικασίες για να του κάνει «έξωση» από την Ελληνική Λύση.

Φλώρος – Γραμμένος: Πώς έγινε το επεισόδιο μεταξύ των δύο βουλευτών

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το σοβαρότατο επεισόδιο που σημειώθηκε στο περιστύλιο της Βουλής μεταξύ του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένου, και του ανεξάρτητου βουλευτή, Κωνσταντίνου Φλώρου, με τον τελευταίο να γρονθοκοπεί τον πρώτο.

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος είχε ζητήσει να πάρει το λόγο στην Ολομέλεια για την άρση της ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου. Ωστόσο ο κανονισμός δεν το επέτρεπε και δεν του δόθηκε, αντιδρώντας στην αναφορά του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνου Χήτα, για καραμπινάτη προεκλογική πολιτική σκοπιμότητα που αν και δεν αφορά τον κ. Βελόπουλο ζήτησε την άρση ασυλίας του για να βρεθεί ενώπιον του φυσικού δικαστή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Ολομέλεια υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση ανάμεσα στον κ. Φλώρο και τον κ. Γραμμένο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Φλώρος αντέδρασε φωνάζοντας στον κ. Χήτα ότι «αυτό θα το κρίνουν οι δικαστές», ο κ. Γραμμένος απάντησε «βούλωσε το εσύ σκουπίδι», ενώ ακολούθησε ο εξής διάλογος, σύμφωνα με την πλευρά του ανεξάρτητου βουλευτή.

Κ.Φλώρος: Αυτό θα το κρίνουν οι δικαστές.
Β. Γραμμένος: Βούλωσε το εσύ σκουπίδι
Κ. Φλώρος: Άντε
Β. Γραμμένος: Γ@@ τη μάνα σου… Εσένα τη μανούλα σου θα τη γα@@@ θα σε πάω και με τα βραχιολάκια μέσα θα το θυμάσαι παλιόπ@@

Όταν οι δύο άνδρες βγήκαν έξω από την Ολομέλεια ο κ. Φλώρος του επιτέθηκε, τον έπιασε από τον λαιμό, τον γρονθοκόπησε και τον έριξε στο πάτωμα.