Τα 110 χρόνια ζωής γιόρτασε το Περιφερειακό Τμήμα Θεσσαλονίκης του Ερυθρού Σταυρού, με μία φωτεινή εκδήλωση και μια επίδειξη διάσωσης από δύο εθελόντριές του, στο ανακαινισμένο κτήριό του στο λιμάνι.

Με αφορμή τη σημαδιακή ημέρα για την οικογένεια της διεθνούς εθελοντικής ομάδας, το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν οι επικεφαλής και τα μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Στο γεγονός που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι,Αλ ακριβώς έξω από το κτήριο του ΕΕΣ υπό τον ήχο του επετειακού τραγουδιού “It’s Giving Time” των “One” που δημιουργήθηκε ειδικά για τον Ερυθρό Σταυρό, προσήλθαν και πολιτικά πρόσωπα της Θεσσαλονίκης.

Άπαντες δήλωσαν την ευγνωμοσύνη τους στους εθελοντές που με αυταπάρνηση προσφέρουν στους συνανθρώπους μας, ενώ ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, στην ομιλία του τόνισε πως «υπέροχοι άνθρωποι με υπέροχες, αλτρουιστικές πράξεις και ενέργειες έκαναν μοναδικό το τμήμα της Θεσσαλονίκης».

Χαρακτήρισε επιπλέον το περιφερειακό τμήμα του Ερυθρού Σταυρού «φλεγοβόλο» και τόνισε ότι η διαχρονική προσφορά των μελών του αποτελεί παρακαταθήκη και κληρονομιά για τον Ερυθρό Σταυρό.

«Ο Ερυθρός Σταύρος βοηθά τον δήμο στις δραστηριότητές μας και κάνουμε κοινές δράσεις», είπε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Πρόνοιας, Ευθύμιος Χατζηθεόκλητος, ο οποίος ευχήθηκε το έργο των ανθρώπων του ΕΕΣ «να μην σταματήσει».

Από τη δική της πλευρά, η αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κεντρικής Μακεδονίας, Μελίνα Δερμεντζόπουλου, είπε ότι «ο Ελληνικός Ερυθρός Σταύρος είναι ιδέα και όποτε χρειάστηκε, τα κομάντο του συνέδραμαν».

Αμέσως μετά από τις ομιλίες, ακολούθησε μια επίδειξη διάσωσης με σχοινιά, στην οποία πρωταγωνίστησαν δύο από τις εθελόντριες του ΕΕΣ, οι οποίες έκαναν κατάβαση από το κτήριο του Ερυθρού Σταυρού στο λιμάνι.

Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το παράρτημα Θεσσαλονίκης του ΕΕΣ είναι διώροφο και έχει συνολική επιφάνεια 970 τ.μ.

Κατασκευάστηκε το 1929, σε σχέδια του αρχιτέκτονα Αλέξανδρου Θεοδοσιάδη. Έκτοτε, ανακατασκευάστηκε το 2005 και ανακαινίστηκε πλήρως την περίοδο 2023 –2024, με την αποκατάσταση επιχρισμάτων εξωτερικών χώρων, την τοποθέτηση υγρομόνωσης και τον χρωματισμό σε όλες τις εσωτερικές και εξωτερικές επιφάνειες.