Δημήτρης Παπανώτας: Με απέπεμψαν ενώ ήμουν έτοιμος να παραιτηθώ, είναι ανήθικο – Με φάγανε οι βεδουίνοι της πολιτικής

Στην εκπομπή «Happy Day» μίλησε ο Δημήτρης Παπανώτας, έπειτα από την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να τον διαγράψει από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις του για την έμφυλη βία. «Δεν μου αρέσει που με απέπεμψαν, ενώ ήμουν έτοιμος να παραιτηθώ, είναι ανήθικο» σχολίασε σχετικά.

Μιλώντας στην Σταματίνα Τσιμτσιλή ο Δημήτρης Παπανώτας σχολίασε αρχικά πως «δεν θέλω να κάνω την χάρη σε αυτούς που με απογοήτευσαν, να καταλάβουν ότι μαζί με εμένα, απογοήτευσαν πάρα πολύ κόσμο», ενώ στη συνέχεια ευχαρίστησε τους «χιλιάδες ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, που μου έστειλαν μηνύματα συμπαράστασης. Τα μηνύματα ήταν πάνω από 3.000 και τα υβριστικά ήταν 3, μου έκανε εντύπωση».

Ο Δημήτρης Παπανώτας τόνισε πως μπήκε «σε αυτό το παιχνίδι μόνος μου», ως «ιδεαλιστής της αριστεράς, ως ευρωπαίος αριστερός», ο οποίος βλέπει έναν κίνδυνο για την Ευρώπη και «προσπάθησα να βάλω τις δυνάμεις μου στην κατεύθυνση να αποφύγουμε αυτόν τον κίνδυνο. Μόνος μου μπήκα, μόνος μου έκανα τον αγώνα, μόνος μου και με ενθουσιασμό είδα την στήριξη του κοινού, δεν δέχθηκα συγχαρητήρια από κανέναν. Εξέφρασα στα στελέχη του κόμματος την έκπληξή μου, που μόνος μου χάρηκα το αποτέλεσμα, μόνος μου διαπίστωσα τι έχει συμβεί και δεν είδα ποτέ τον πρόεδρο».

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές, λέγοντας πως «αυτοί που εγώ υπερασπιζόμουν δημόσια, αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι μου έσκαβαν τον λάκκο, και με έναν τρόπο απαράδεκτο. Δεν είμαι χθεσινός. Εκτίθεμαι επί 37 χρόνια καθημερινά στην τηλεόραση, τις απόψεις μου τις έχω καταθέσει, η ιστορία μου είναι εκεί, στις πολιτικές μου ομιλίες δεν βρέθηκε κάτι μεμπτό. Πήγαν στο χρονοντούλαπο, βρήκαν μία δήλωση, την οποία έκοψαν και έραψαν στα μέτρα τους για να με κατηγορήσουν».

Κλείνοντας την συνέντευξή του, ο Δημήτρης Παπανώτας τόνισε πως «δεν μου αρέσει που με απέπεμψαν ενώ ήμουν έτοιμος να παραιτηθώ. Είναι ανήθικο. Οι βεδουίνοι της πολιτικής με φάγανε, ευχαριστώ, καλή χώνεψη».