Επί 1,5χρονο από τον Οκτώβριο του 2022 έως και την σύλληψη του, στις 20 Απριλίου, φέρεται να δρούσε ο 58χρονος Δ.Δ.

Σύμφωνα με μήνυση εις βάρος του, είχε προσεγγίσει δυο γυναίκες και τις είχε πείσει να προχωρήσουν σε καταβολή κεφαλαίων, προκειμένου να συμμετάσχουν στην ίδρυση εταιρείας η οποία αποσκοπούσε στην ίδρυση άλλων στοιχηματικών εταιρειών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του iefimerida, πριν από μερικά 24ωρα, την Παρασκευή 19 Απριλίου, δυο γυναίκες, υπέβαλαν μέσω των δικηγόρων τους μηνύσεις σε βάρος του 58χρονου και δυο συνεργών του -οι οποίοι δεν συνελήφθησαν καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο.

Όπως ανέφεραν, ο 58χρονος ο οποίος είχε εξειδικευμένες γνώσεις και πολυετή εμπειρία στο στοιχηματισμό και τα τυχερά παιχνίδια, έπεισε τις δυο γυναίκες τον Οκτώβριο του 2022, να συμμετέχουν στην ίδρυση εταιρείας περιορισμένης ευθύνης «limited holding», με έδρα τη Λευκωσία στην Κύπρο, στην οποία θα συμμετείχε και ο ίδιος ως εκπρόσωπος και διαχειριστής, κατέχοντας το 50% των μετόχων, ενώ η καθεμία από τις δύο γυναίκες θα είχε το 25% των μετόχων της εταιρείας.

Η συγκεκριμένη εταιρεία είχε σκοπό να ιδρύει άλλες εταιρίες μια εκ των οποίων ήταν και αυτή που ίδρυσε ο 58χρονος στην Αγγλία με σκοπό το στοιχηματισμό και τα τυχερά παιχνίδια, η οποία θα λάμβανε νόμιμα άδεια στη Μάλτα.

Προκειμένου να πείσει τις δύο γυναίκες, τους έδωσε ένα άριστα μελετημένο επιχειρηματικό πλάνο, σύμφωνα με το οποίο απέδιδε τα μηνιαία και τα ετήσια κέρδη που θα μπορούσαν να έχουν.

Οι δυο γυναίκες πείστηκαν και έδωσα τμηματικά είτε με μετρητά είτε με μεταφορές σε τραπεζικό λογαριασμό η μια 99.000 ευρώ και η δεύτερη 81.600 ευρώ. Ο 58χρονος μάλιστα, για να μην κινήσει υποψίες, έστελνε στα δυο θύματα του, μηνύματα μέσω εφαρμογών, με τα οποία επιβεβαίωνε τα κέρδη που δήθεν αποκόμιζαν σταδιακά. Παράλληλα τις ενημέρωνε για την ολοκλήρωση της έκδοσης της άδειας λειτουργίας της εταιρείας που στην Αγγλία. Ωστόσο μετά το Φεβρουάριο του 2024 διαπιστώθηκε πως στον εταιρικό λογαριασμό της εν λόγω εταιρείας σε αγγλική τράπεζα, δεν είχαν πιστωθεί τα καταβληθέντα κεφαλαία των δυο γυναικών, δηλαδή οι 180.600 ευρώ.

Συγκεκριμένα δεν προέκυψαν πιστώσεις-χρεώσεις από άλλους λογαριασμούς που να αποδεικνύουν τη λειτουργία της εν λόγω εταιρείας ενώ δεν είχε εκδοθεί η σχετική άδεια λειτουργίας από τη Μάλτα. Την ίδια ώρα, ο 58χρονος, στις αρχές Μαρτίου 2024, ζητούσε από τη μια από της δυο γυναίκες, επιτακτικά το ποσό των 200.000 ευρώ με το πρόσχημα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ζητούσε από την ίδια να βάλει το ποσό των 40.000 ευρώ και να βρει νέους μετόχους να βάλουν τα υπόλοιπα έτσι ώστε να καλυπτόταν η διάφορα των χρημάτων, δηλαδή των 160.000 ευρώ επιπλέον.

Η καταγγέλλουσα ενημέρωσε τις αρχές και τελικά τοποθέτησαν οι 40.000 ευρώ -προσημειωμένα χαρτονομίσματα – σε φάκελο. Ακολούθησε το ραντεβού μεταξύ τους, σε καφετέρια στη Γλυφάδα, το πρωί του Σαββάτου 20 Απριλίου. Τελικά οι αστυνομικοί του τμήματος προστασίας περιουσιακών δικαιωμάτων του πέρασαν χειροπέδες, έχοντας στην κατοχή του τις 40.000 ευρώ.

Η έρευνα συνεχίζεται έτσι ώστε θεωρείται ιδιαιτέρως πιθανόν ο 58χρονος μαζί με τους συνεργούς να εμπλέκονται σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.