Γιατί δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε την ηλεκτρική σκούπα σε κολλώδεις επιφάνειες – Οι εναλλακτικές λύσεις

Η ηλεκτρική σκούπα είναι μια σύγχρονη θαυματουργή συσκευή. Μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα πατώματα σας (ακόμη και ορισμένα έπιπλα) πεντακάθαρα και σας γλιτώνει πολύ χρόνο που διαφορετικά θα ξοδεύατε σκουπίζοντας.

Η ηλεκτρική σκούπα μπορεί να αναλάβει πολλά πράγματα, αλλά υπάρχουν ορισμένοι λεκέδες που είναι καλύτερα να τους αφήσετε σε άλλα καθαριστικά εργαλεία – για παράδειγμα, κολλώδη υπολείμματα ή χυμένα υγρά.

Η ηλεκτρική σας σκούπα είναι ιδανική για να μαζεύει σκόνη, βρωμιά και τρίχες. Όμως, αυτές οι συσκευές δεν είναι σχεδιασμένες να ρουφούν υγρά ή κολλώδη υλικά. Όχι μόνο τα υγρά μπορούν να καταστρέψουν την ηλεκτρική σας συσκευή, αλλά και η ίδια η σκούπα μπορεί επίσης να κάνει έναν λεκέ χειρότερο ή πιο δύσκολο στον καθαρισμό.

Μπορεί να είναι δελεαστικό να ρουφήξετε με την ηλεκτρική σκούπα ένα χυμένο σιρόπι σφενδάμου ή να περάσετε τον εύκαμπτο σωλήνα πάνω σε εκείνη τη μάζα μαστίχας που έπεσε στο ξύλινο πάτωμα σας, αλλά οτιδήποτε θεωρείται “κολλώδες” μπορεί να φράξει οποιοδήποτε ή και όλα τα σημαντικά μέρη της συσκευής σας.

Τσίχλα, κόλλα, σιρόπι, μέλι – όλα αυτά μπορούν να κολλήσουν στον εύκαμπτο σωλήνα, στα γρανάζια και στη σακούλα, προκαλώντας δυσλειτουργία στην ηλεκτρική σας σκούπα. Εάν εισέλθει μεγάλη ποσότητα από οποιοδήποτε από αυτά τα υλικά στις περιστροφικές βούρτσες, μπορεί να σταματήσουν να περιστρέφονται, κάτι που μπορεί να κάψει τον κινητήρα.

Κάθε φορά που βρίσκετε κολλώδη υπολείμματα στις επιφάνειές σας, υπάρχουν αρκετοί αποτελεσματικοί τρόποι για να τα αφαιρέσετε χωρίς να καταστρέψετε το υλικό από κάτω.

Για σκληρές επιφάνειες:

Φυστικοβούτυρο, μαγειρικό λάδι και οινόπνευμα: Εάν ο λεκές βρίσκεται σε σκληρή επιφάνεια, μπορείτε να εφαρμόσετε αυτά τα υλικά στο κολλώδες υπόλειμμα και στη συνέχεια να το σκουπίσετε με ένα σφουγγάρι ή με ένα καθαρό πανί.

Προσοχή: Πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε από αυτά τα υλικά, βεβαιωθείτε ότι ο πάγκος ή η επιφάνειά σας δεν θα υποστεί ζημιά. Για παράδειγμα, αποφύγετε τη χρήση όξινων υγρών σε γρανίτη.

Για χαλιά:

Λευκό ξύδι: Αντί να το ρουφήξετε με την ηλεκτρική σκούπα, χρησιμοποιήστε λευκό ξύδι για να μουλιάσει το κολλώδες υπόλειμμα στις ίνες του χαλιού. Αφήστε το να δράσει για λίγο και στη συνέχεια σκουπίστε το.

Για ξύλινες επιφάνειες:

Διάλυμα ξυδιού: Μπορείτε να δοκιμάσετε διάλυμα ξυδιού για να απομακρύνετε κολλώδη υπολείμματα από ξύλινες επιφάνειες ή δάπεδα. Εναλλακτικά, μπορείτε να ξύσετε απαλά το υπόλειμμα για να το αφαιρέσετε.
Καθαριστικό τζαμιών: Για πιο επίμονες κολλώδεις ουσίες σε ξύλινα πατώματα, ψεκάστε την περιοχή με καθαριστικό τζαμιών και χρησιμοποιήστε ένα μη λειαντικό σφουγγάρι ή πανί για να την καθαρίσετε.