Μπουκάλια με βενζίνη και γκαζάκια σε προαύλιο σχολείου στην Αργυρούπολη – Νέες συλλήψεις της ΕΛ.ΑΣ. για κροτίδες και βεγγαλικά

Σε νέες συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές για κατοχή εμπρηστικών υλών, παράνομων κροτίδων και βεγγαλικών σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Αυτό που κάνει αίσθηση είναι ότι εντοπίστηκαν εμπρηστικές ύλες κρυμμένες σε σχολεία.

Αναλυτικά, στον Νέο Κόσμο συνελήφθη ένα άτομο για κατοχή μολότοφ και προσήχθησαν 8 ενήλικες και 3 ανήλικοι.

Στη Νέα Ιωνία συνελήφθησαν δυο άτομα, ο ένας ανήλικος σε προαύλιο σχολείου να έχουν βάλει φωτιά σε δυο μπιτόνια με εύφλεκτο υγρό.

Στη Γλυφάδα συνελήφθη ανήλικος να κατέχει 8 γκαζάκια, με κολλημένα καπνογόνα ή βεγγαλικά πάνω τους, 3 ναυτικές φωτοβολίδες και κροτίδες.

Στους Αγίους Αναργύρους συνελήφθη ένα άτομο για κατοχή και κατασκευή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών.

Στην περιοχή των Αχαρνών σε προαύλιο σχολείου βρέθηκαν 12 μπουκάλια με βενζίνη.

Στην Αργυρούπολη, σύμφωνα με την ΕΡΤ, πάλι μέσα σε δημοτικό σχολείο και συγκεκριμένα σε γήπεδο μπάσκετ, βρέθηκαν 8 γκαζάκια, μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό και κροτίδες.

Τέλος στη Γλυφάδα βρέθηκαν δίπλα σε εκκλησία 12 μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό.

Από τις 16 Απριλίου έως σήμερα, οι ελληνικές αρχές έχουν προχωρήσει σε 21.000 ελέγχους για βεγγαλικά και κροτίδες σε όλη την χώρα, ενώ έχουν συλλάβει 143 άτομα. Σημειώνεται ότι το ίδιο διάστημα καταγράφηκαν 9 ατυχήματα από χρήση βεγγαλικών, με 2 σοβαρά τραυματίες και 7 ελαφρά.