Συζήτηση για το πώς θα διεξάγει η Νέα Δημοκρατία στην Κεντρική Μακεδονία την εκλογική μάχη για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΝΔ Θεσσαλονίκης, στη Μιχαήλ Καλού 6, υπό την προεδρία του συντονιστή της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ για την περιοχή, υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια.

Κοινός στόχος της σύσκεψης, όπως είπε σε δηλώσεις του ο κ. Δένδιας, «είναι ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το πραγματικό πατριωτικό κόμμα, το κόμμα που εκφράζει τα συμφέροντα του Έλληνα πολίτη στη σημαντική αυτή ευρωπαϊκή μάχη. Μια μάχη που η ΝΔ και συνολικά το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα δώσει κατά των δυνάμεων της ακροδεξιάς, του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας».

Ο κ. Δένδιας δήλωσε εξαιρετικά αισιόδοξος για την προσπάθεια. «Δεν είμαι αιθεροβάμων. Είδα με μεγάλη προσοχή τα σημερινά δημοσκοπικά δεδομένα. Ξέρω τις απειλές, ξέρω την αίσθηση ενός μέρους της κοινωνίας ότι θα πρέπει να εκδηλώσει κάποιας μορφής διαμαρτυρία. Όμως είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι με τον σωστό συντονισμό και με την κοινή προσπάθεια θα πείσουμε την κοινωνία ότι αυτό το οποίο συνιστά την απόλυτη βεβαιότητα σταθερότητας και προόδου και της χώρας, αλλά και του ατομικού και του οικογενειακού συμφέροντος της καθεμιάς και του καθενός από τους κατοίκους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, είναι η εμπιστοσύνη στην παράταξη της ΝΔ και στον πρωθυπουργό. Γνωρίζουμε το μέγεθος της πρόκλησης, αλλά δεχόμαστε την ευθύνη. Θα διεξάγουμε την εκστρατεία αυτή με την ευθύτητα που πάντοτε χαρακτηρίζει την παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Ο κ. Δένδιας έκανε ανάλογη αναφορά και κατά τη συνάντησή του νωρίτερα με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, δίνοντας επί της ουσίας την περιφερειακή στόχευση της Νέας Δημοκρατίας σε αυτές τις εκλογές. Και δεν είναι άλλη από τον περιορισμό των όποιων διαρροών καταγράφονται προς τα δεξιά του κόμματος και τη συγκράτηση των δυνάμεων των κομμάτων δεξιά της ΝΔ, που στην Κεντρική Μακεδονία καταγράφουν τις μεγαλύτερες δυνάμεις τους αναλογικά με την υπόλοιπη χώρα. Στο στόχαστρο είναι προφανές ότι μπαίνει κυρίως η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου και το σύνθημα είναι ανοιχτή ρήξη με τους πατριώτες.

Κάτι άλλωστε που λέει αυτές τις μέρες συνεχώς ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαναλαμβάνει μονότονα στις ομάδες βουλευτών της ΝΔ, τις οποίες συναντά στο Μέγαρο Μαξίμου, με χαρακτηρισμούς, όπως «πολιτικοί απατεώνες» να κυριαρχούν στο γαλάζιο φρασεολόγιο.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι στην αποψινή σύσκεψη στα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ, παριστάμενοι έλεγαν ότι δεν ακούστηκε καν η ονομασία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ», που δείχνει πως η στρατηγική του προεκλογικού αγώνα για τις ευρωεκλογές, ειδικά στην Κεντρική Μακεδονία και τη Βόρεια Ελλάδα θα επικεντρωθεί στα κόμματα δεξιά της ΝΔ, που αλιεύουν πολλές ψήφους. Εκεί βλέπουν ότι υπάρχει περιθώριο και ικανός αριθμός ψήφων για να κάνουν τη διαφορά υπέρ τους στη Νέα Δημοκρατία.

Εκτός του κ. Δένδια που ανέλυσε πολιτικά και οργανωτικά ζητήματα και έβαλε τη στόχευση της προεκλογικής περιόδου, μίλησαν ο κ. Τζιτζικώστας και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, με τον περιφερειάρχη να εξηγεί τον όρο του σύγχρονου πατριωτισμού σε αντιπαράθεση με την πατριδοκαπηλία, όπως τόνισαν συμμετέχοντες στη σύσκεψη.

Στη σύσκεψη, πέραν του κ.  Τζιτζικώστα και του κ. Κυρίζογλου, του γγ του ΥΕΘΑ Αντώνη Οικονόμου, της ηγεσίας της τοπικής ΝΔ (Ζήσης Ιωακείμοβιτς, Θεόδωρος Μητράκας και Θωμάς Βράνος), προέδρων ΔΕΕΠ από τους άλλους έξι νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας εκτός Θεσσαλονίκης, αντιπεριφερειαρχών τοπικών και θεματικών, δημάρχων και κομματικών στελεχών, το παρών έδωσαν βουλευτές της Θεσσαλονίκης (Σταύρος Καλαφάτης, Άννα Ευθυμίου, Δημήτρης Κούβελας, Στράτος Σιμόπουλος, Διαμαντής Γκολιδάκης, Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, Θεόδωρος Καράογλου και Φάνης Παπάς), αλλά και των Σερρών (Τάσος Χατζηβασιλείου), της Πέλλας (Διονύσης Σταμενίτης), της Ημαθίας (Τάσος Μπαρτζώκας) και της Πιερίας (Σπύρος Κουλκουδίνας).