Καρέ καρέ έχουν καταγραφεί οι κινήσεις των δυο συλληφθέντων που προχωρούσαν σε ληστείες στη περιοχή του Ζωγράφου.

Οι κάμερες ασφαλείας του πρακτορείου ΟΠΑΠ, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, στου Ζωγράφου, που λήστεψαν  στις 12/4, και  οδήγησε και στη σύλληψη τους, έχουν καταγράψει τη δράση τους .

Με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους κουκούλες και γάντια, αρπάζουν τα χρήματα, χαρτονομίσματα αλλά και ψιλά, και τρέχουν για να φύγουν.

Ωστόσο τους έχουν κλείσει την πόρτα και όπως βλέπετε στο βίντεο ντοκουμέντο αναγκάζονται να περάσουν κυριολεκτικά μέσα από την τζαμαρία, σπάζοντας την, για να διαφύγουν τρέχοντας και να αποφύγουν τη σύλληψη .

Το δεύτερο βίντεο είναι από ληστεία στις 20/3, τα ξημερώματα σε μίνι μάρκετ. Ο υπάλληλος κάθεται στα τραπεζάκια έξω από το κατάστημα και τον πλησιάζει ο δράστης που έχει τα χέρια στις τσέπες, φοράει κουκούλα και μάσκα στο πρόσωπο και αφού του βγάζει το μαχαίρι και του το βάζει στο λαιμό τον οδηγεί στο εσωτερικό του καταστήματος.

Οδηγεί τον υπάλληλο, τραβώντας τον πήγε στο ταμείο, πήρε τα χρήματα από εκεί και μετά με την απειλή του μαχαιριού τον οδηγεί και σε δεύτερο ταμείο για να πάρει και από εκεί τα χρήματα.

Οι δύο ληστές, εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς που τους αναζητούσαν, το βράδυ της Παρασκευής 12/4, ενώ έβγαιναν από την Πανεπιστημιούπολη με το «επιχειρησιακό» όχημα τους, ένα μαύρο smart, ιδιοκτησίας του 21χρονου, εκεί όπου είχαν καταφύγει μετά από τη ληστεία στο πρακτορείο ΟΠΑΠ, στου Ζωγράφου.

Από την έρευνα που έγινε μέσα στο αυτοκίνητο, βρέθηκε το μαχαίρι αλλά και ένα πλαστικό γάντι, τα οποία χρησιμοποίησαν στη ληστεία στο πρακτορείο.