Η Vespa Elettrica Monaco Edition της Mansory είναι για λίγους και εκλεκτούς συλλέκτες.

Αν βάλουμε τις λέξεις Vespa και Mansory στην ίδια πρόταση τότε σίγουρα δεν μπορεί να πάει κάτι λάθος. Το αντίθετο μάλλον θα συμβεί καθώς οι δύο εταιρείες έχουν πολλές κοινές αξίες όπως η ποιότητα, η πολυτέλεια και η ανώτερη αισθητική. Τη Mansory την έχουμε συνδυάσει με πολυτελή supercars, ωστόσο αυτήν τη φορά η εταιρεία από τη Γερμανία αποφάσισε να ασχοληθεί με τον κόσμο των δύο τροχών.

Πεδίο δράσης της Mansory ήταν η Vespa Elettrica, η ηλεκτρική έκδοση του δημοφιλούς scooter από την Ιταλία με την υψηλού επιπέδου αισθητική και ποιότητα. Η έκδοση της Vespa ονομάστηκε Monaco Edition και ο σχεδιασμός είναι εμπνευσμένος από τη Ferrari 458 Spider Monaco Edition.

Τα χρώματα που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι το μαύρο, το λευκό και το κόκκινο με τη χαρακτηριστική λωρίδα στα χρώματα της σημαίας του Μονακό να διατρέχει το scooter από το φτερό μέχρι την ουρά. Η Mansory, όπως πάντα, δεν έχει κάνει εκπτώσεις στα υλικά χρησιμοποιώντας άφθονα ανθρακονήματα.

Η Vespa Elettrica Monaco Edition έχει carbon φτερό, πλαϊνά καπάκια, καθρέπτες, «γραβάτα» στην ποδιά και περιμετρικά στα φωτιστικά σώματα. Θα έλεγε κανείς ότι αυτή η Vespa έχει περισσότερα ανθρακονήματα από μια superbike!

Πολύ προσεγμένη είναι η σέλα με ειδικό ράψιμο και δέρμα υψηλής αντοχής και ποιότητας. Όλα τα σύμβολα της Piaggio και της Vespa έχουν αντικατασταθεί με εκείνα της Mansory, ενώ η γερμανική εταιρεία έχει σχεδιάσει και ένα ειδικό κράνος στα χρώματα της Monaco Edition που συνοδεύει τη Vespa.

Στον τομέα των επιδόσεων δεν υπάρχουν αλλαγές με τη Vespa Elettrica να αποδίδει 5 ίππους και τελική ταχύτητα 70 χλμ./ώρα. Υπάρχουν προγράμματα Eco και Power και η αυτονομία μπορεί να φτάσει στην πρώτη περίπτωση τα 100 χιλιόμετρα. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 4,2 kWh.

Η Vespa της Mansory θα κατασκευαστεί σε μόλις 99 μονάδες και η τιμή της αναμένεται να είναι πολύ τσουχτερή, ίσως και διπλάσια από την αρχική τιμή των 7.250 ευρώ.