Κοντά στον ναό  του Ποσειδώνα στο Σούνιο βρίσκεται ένα από τα πιο απόκοσμα αξιοθέατα της χώρας μας. Ένα αξιοθέατο που ελάχιστοι γνωρίζουν, αλλά ωστόσο αποτελεί μία καταδυτική ατραξιόν για όλους εκείνους που γνωρίζουν την ύπαρξή του.

Ο δρόμος που συνδέει το παραλιακό κομμάτι της Αθήνας με τον ναό του Ποσειδώνα, η Αθηνών-Σουνίου, αποτελεί μία υπέροχη διαδρομή που ο καθένας μπορεί να απολαύσει τη θέα της θάλασσας από ψηλά, σαν να βρίσκεται σε νησί.

Ωστόσο, λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν πως κάτω από αυτήν την υπέροχη θέα, στον βυθό της θάλασσας, «κρύβεται» ένα από τα πιο «περίεργα» αξιοθέατα.

Ο λόγος για το υποθαλάσσιο «νεκροταφείο» αυτοκινήτων που έχει δημιουργηθεί στον βυθό κοντά στα Λεγραινά, λίγο πριν τις ιχθυοκαλλιέργειες. Εκεί, βρίσκονται περίπου 12-15 αυτοκίνητα, μηχανές και φορτηγά, τα οποία με την πάροδο των χρόνων έχουν παραδοθεί στη θάλασσα και έχουν μετατραπεί στα «σπίτια» των αμέτρητων ψαριών που βρίσκονται στον βυθό.

Η ομάδα του Up Stories, με την καταδυτική ομάδα Top2Bottom (Νικόλας Μαργαρίτης, Ανδρέας Ανδρικόπουλος και Άκης Σεϊσίδης), καταδύθηκε σε αυτό το άγνωστο για κάποιους «νεκροταφείο» αυτοκινήτων και οι εικόνες που κατέγραψε είναι μοναδικές.

Τα νερά φαίνεται πως πλέον, έχουν διαβρώσει τα οχήματα ενώ μέσα σε αυτά έχουν βρει καταφύγιο ψάρια, όπως σμέρνες, ροφοί, λεοντόψαρα και καλογριές.

Σύμφωνα με το βίντεο του Up Stories, στο συγκεκριμένο σημείο συνηθίζονταν να γίνεται ρίψη των αυτοκινήτων στη θάλασσα. Σε αυτό το σημείο δεν υπήρχαν μπαριέρες, ο γκρεμός είναι απότομος ενώ η θάλασσα έχει βάθος ικανό να «κρύψει» τα αυτοκίνητα.

Τα σενάρια για το πώς βρέθηκαν εκεί τα αυτοκίνητα, όπως αναφέρεται στο βίντεο, σχετίζονται με εγκλήματα αλλά και παράνομες δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα, εκτιμάται πως πρόκειται για κλεμμένα αυτοκίνητα, από τα οποία αφαιρέθηκαν τα ανταλλακτικά και στη συνέχεια, πετάχτηκαν στον βυθό ώστε να μην εντοπιστούν.

Ένα ακόμη σενάριο, κάνει λόγο για χρήση των συγκεκριμένων αυτο9κινλήτων σε ληστείες ή δολοφονίες ενώ μία τρίτη εκδοχή αναφέρει την «απαγωγή» αυτοκινήτων.

Συγκεκριμένα, οι δράστες έκλεβαν τα αυτοκίνητα και ζητούσαν λύτρα για την επιστροφή τους. Εάν δεν δινόντουσαν τα λύτρα, τότε οι δράστες εξαφάνιζαν τα αυτοκίνητα στο βυθό της θάλασσας.

«Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, τα πιθανότερα σενάρια είναι ότι αποτελούν κλεμμένα αυτοκίνητα, από τα οποία πήραν τα ανταλλακτικά που ήθελαν, και πέταξαν τα κουφάρια τους στη θάλασσα. Παλαιότερα υπήρχε μία μόδα, να παίρνουν τα αυτοκίνητα και να ζητούν λύτρα, και όσοι ιδιοκτήτες δεν ανταποκρίνονταν, τα πετούσαν στη θάλασσα» είπε ο Ανδρέας Ανδρικόπουλος, μέλος της καταδυτικής ομάδας «Top2Bottom», μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Πλέον τα αυτοκίνητα έχουν γίνει ένα με τον βυθό. Έχει γίνει ένας τεχνητός ύφαλος, όπου πάνω στο αμορτισέρ και στις ρόδες, βλέπεις πλάσματα του βυθού να κινούνται και δίνει μία ιδιαίτερη εικόνα στην κατάδυση» συνέχισε ο κ. Ανδρικόπουλος.

Πηγή φωτογραφιών: Βίντεο του Up Stories