Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε η ΑΕΚ το υποτιθέμενο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, με τους Κιτρινόμαυρους να επικρατούν στη Νέα Φιλαδέλφεια με 3-0 για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League. Η Ένωση κυριάρχησε και έφτασε σε μια ευρεία νίκη, με την οποία πλέον βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους, που δεν κατάφεραν να φανούν ανταγωνιστικοί.

Για την Ένωση, κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Αθανασιάδης. Στην άμυνα θα έπαιξαν οι Βίντα-Κάλενς στα στόπερ και οι Ρότα-Χατζισαφί στις πτέρυγες. Στα χαφ το δίδυμο ήταν ξανά Σιμάνσκι και Γιόνσον, ενώ στα δεξιά της επίθεσης ξεκίνησε ο Ελίασον και τον Πινέδα στα αριστερά. Στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Πόνσε και πίσω του ο Σέρχιο Αραούχο. Για τον Παναθηναϊκό ο Ντραγκόφσκι κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα οι Κώτσιρας, Ακαϊντίν, Γεντβάι, Χουάνκαρ. Τριάδα στο κέντρο οι Τσέριν, Αράο, Μπακασέτα, στην κορυφή της επίθεσης ο Ιωαννίδης και Παλάσιος με Λημνιό στις πτέρυγες για τον Παναθηναϊκό.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο ματς και επέβαλαν γρήγορα τον ρυθμό τους. Στο 6ο λεπτό ο Ελίασον δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή του ντέρμπι. Ο Σουηδός σέντραρε από τα δεξιά, ο Πόνσε έκανε την κεφαλιά, αστοχώντας από πλεονεκτική θέση. Ένα λεπτό αργότερα, η Ένωση άνοιξε το σκορ με τον Ελίασον, να γίνεται εκτελεστής, όταν έκλεψε την μπάλα στον άξονα, συνεργάστηκε με τον Πινέδα και με ένα ωραίο σουτ στα όρια της περιοχής νίκησε τον Ντραγκόφσκι για το 1-0.

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε σιγά σιγά αντίδραση και απείλησε για πρώτη φορά στο 9ο λεπτό, με τον Παλάσιος να πιάνει το μονοκόματο, όμως η μπάλα να πέρασε λίγο άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα, η ΑΕΚ απείλησε ξανά όταν οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα βγήκαν γρήγορα στην αντεπίθεση, το πλασέ του Πόνσε όμως πέρασε άουτ.

Στο 34’ ήρθε η επόμενη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκού. Σέντρα του Μπακασέτα από τα δεξιά, ο Ιωαννίδης πήρε την κεφαλιά και η μπάλα πήγε λίγο δίπλα από το δοκάρι του Αθανασιάδη. Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πάνε με το 1-0 στα αποδυτήρια, το λάθος του Ακαϊντίν έδωσε την ευκαιρία στην ΑΕΚ να βρει δεύτερο γκολ. Ο Τούρκος αμυντικός έκανε ένα σοβαρό λάθος, στρώνοντας ουσιαστικά την μπάλα στον Πόνσε, ο οποίος πάτησε στην περιοχή και με εξαιρετικό πλασέ νίκησε τον Νταγκόφσκι για το 2-0.

Ανέβασαν τις γραμμές τους οι πράσινοι όμως δεν έγιναν απειλητικοί

Οι πράσινοι προσπάθησαν να γίνουν πιο απειλητικοί στην αρχή του δεύτερου μέρους, με τον Φατίχ Τερίμ να ανακατεύει την τράπουλα και να φέρνει στο γήπεδο τους Βιλένα και Σπόραρ. Όμως αυτή που άγγιξε το γκολ ήταν η ΑΕΚ, η οποία έχασε μια απίστευτη διπλή ευκαιρία στο 61ο λεπτό. Ο Πινέδα «άδειασε» τον Ακαϊντίν και και άλλους τρεις αμυντικούς του Παναθηναϊκού, σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια ο Πόνσε «σημάδεψε» ξανά το δοκάρι! Η Ένωση όμως είχε δείξει ότι είναι «φωτιά» στις αντεπιθέσεις και λίγα λεπτά αργότερα «καθάρισε» οριστικά το ντέρμπι.

Στο 69′ η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα «κλείδωσε» την νίκη. Ατομική ενέργεια του Πινέδα από αριστερά, σύγχυση στην περιοχή του Παναθηναϊκού και ο Ελίασον από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 3-0, που ήταν και ο MVP της Ένωσης στο ματς .Δίκαια η ΑΕΚ έφτασε σε μία μεγάλη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν μπήκε ποτέ στο παιχνίδι.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (77΄ Άμραμπατ), Χατζισαφί, Βίντα, Κάλενς, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα (82΄ Μάνταλος), Ελίασον (77΄ Μήτογλου), Αραούχο (58΄ Γκατσίνοβιτς), Πόνσε (77΄ Γκαρσία)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόβσκι, Κώτσιρας (77΄ Βαγιαννίδης), Γεντβάι, Ακαϊντίν, Χουάνκαρ (64΄ Μλαντένοβιτς), Αράο, Τσέριν, Μπακασέτας (64΄ Βέρμπιτς), Λημνιός (46΄ Σπόραρ), Παλάσιος (46΄ Βιλένα), Ιωαννίδης