Η ισπανική μάρκα ετοιμάζει ένα φρεσκάρισμα για τα δημοφιλή της μοντέλα δίνοντας έμφαση στις ηλεκτρικές τους δυνατότητες.

Η CUPRA πρόκειται να παρουσιάσει τα ανανεωμένα Formentor και Leon σε μια επερχόμενη εκδήλωση στις 29 Απριλίου, προκαλώντας τους φίλους της με κάποιες εικόνες για το τι πρόκειται να ακολουθήσει.

Τα ανανεωμένα μοντέλα υπόσχονται να αναδείξουν την τελευταία σχεδιαστική γλώσσα της Cupra και να ενσωματώσουν προηγμένη τεχνολογία και χαρακτηριστικά βιωσιμότητας.

Από τα teasers, είναι σαφές ότι τόσο το Formentor όσο και το Leon θα λάβουν μια σχεδιαστική ανανέωση, αντλώντας έμπνευση από το concept Tavascan.

Η μπροστινή όψη, που χαρακτηρίζεται από την εντυπωσιακή απουσία της παραδοσιακής μάσκας και μια μεγάλη εισαγωγή αέρα, σηματοδοτεί μια τολμηρή νέα κατεύθυνση για τη σχεδίαση την CUPRA.

Επιπλέον, οι νέοι προβολείς με τριγωνικά φώτα ημέρας και τα ανανεωμένα πίσω φώτα συμβάλλουν στη σύγχρονη αισθητική των μοντέλων.

Ενώ δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμη συγκεκριμένες λεπτομέρειες για το σύστημα κίνησης, H CUPRA αφήνει να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν βελτιώσεις στις plug-in υβριδικές εκδόσεις.

Επί του παρόντος, το Formentor διαθέτει έναν κινητήρα TSI 1,4 λίτρων σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα και μια μπαταρία ιόντων λιθίου.

Αναμένετε αναβαθμίσεις που θα βελτιώσουν τις επιδόσεις και την αποδοτικότητα, αξιοποιώντας τις υπάρχουσες δυνατότητες του crossover.

Παράλληλα με το Formentor, η CUPRA θα παρουσιάσει τα ανανεωμένα Leon και Leon Sportstourer, υποσχόμενη σημαντικές βελτιώσεις στη σχεδίαση, την οδηγική δυναμική και την τεχνολογία.

Αυτά τα μοντέλα θα διαθέτουν επίσης σχεδιαστικά στοιχεία εμπνευσμένα από το concept Tavascan, όπως ένα ξεχωριστό μπροστινό τμήμα και ανανεωμένες μονάδες φωτισμού με τριγωνικές πινελιές.