Την ενοχή των 51 από τους συνολικά 60 κατηγορούμενων, που είχαν συλληφθεί για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, σε μεγάλη επιχείρηση, της ΕΛ.ΑΣ. στο ΑΠΘ στις 10 Δεκεμβρίου του 2018, ύστερα από παρακολούθηση 57 ημερών αποφάσισε το δικαστήριο.

Πρόκειται για μια μεγάλη υπόθεση, που είχε εισαχθεί να δικαστεί από τον Μάιο του 2020, όμως ήταν αδύνατον να γίνει αυτή η δίκη λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας. Δεν βρισκόταν χώρος για να φιλοξενήσει τόσο τους 60 κατηγορουμένους όσο και τους συνηγόρους τους στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Υπήρχε, μάλιστα και η σκέψη να διεξαχθεί η δίκη σε αμφιθέατρο, τελικά όμως αναβλήθηκε και οι 28 κατηγορούμενοι, που ήταν προφυλακιστέοι αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω παρέλευσης του 18μηνου, ανώτερου διαστήματος κράτησης. Αυτή την ώρα, οι 11 εξακολουθούν να είναι κρατούμενοι για άλλες αιτίες.

Το δικαστήριο διέκοψε πριν από λίγο στο στάδιο αναγνώρισης ελαφρυντικών στους κατηγορούμενους και αύριο αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση επί των ποινών αφού έχουν κριθεί ένοχοι για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και διακίνηση ναρκωτικών μέσα σε εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Πηγή:ertnews.gr

Html code here! Replace this with any non empty text and that’s it.