A man casts his vote in a ballot box. Greeks go to the polls on Sunday for the European elections and the second round of the local elections. Up to 350 million Europeans are eligible to vote in elections to the European Parliament taking place on May 22-25 in all 28 EU member states. Thessaloniki, Greece on May 25, 2014.

Κατά της συμμετοχής του κόμματος «Σπαρτιάτες» στις ευρωεκλογές τάχθηκαν με υπόμνημα στον Άρειο Πάγο η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Αριστερά. ΑΝΤΩΝΙΑ ΞΥΝΟΥ
24 Απριλίου 2024 16:11
share this on facebook
share this on twitter
share this on linkedin
share this on messenger
share this on messenger
Το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου αποφάσισε σήμερα, Τετάρτη (24/04) τη μη συμμετοχή του κόμματος «Σπαρτιάτες» στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Τις επόμενες ημέρες -ίσως και πριν από το Πάσχα- αναμένεται η απόφαση του εκλογοδικείου, που θα κρίνει το κοινοβουλευτικό μέλλον των Σπαρτιατών αλλά και τις αποφάσεις για τις 12 έδρες που κατέχουν.
Κατά της συμμετοχής του κόμματος «Σπαρτιάτες» στις ευρωεκλογές τάχθηκαν με υπόμνημα στον Άρειο Πάγο η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Αριστερά.
Τελικά, 31 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων από τα 46 που αρχικά είχαν δηλώσει συμμετοχή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, έλαβαν το ”πράσινο φως” από το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου για να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές. Αρκετά κόμματα δεν κατέβαλαν το προβλεπόμενο από την εκλογική νομοθεσία παράβολο των 20.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να τεθούν αυτομάτως έξω από την εκλογική αναμέτρηση. Σχετικό Άρθρο
Πολιτική
Ξύλο στη Βουλή: Η στιγμή που ο Φλώρος ρίχνει μπουνιά στον Γραμμένο

Άρειος Πάγος: Εκτός Ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες – “Πράσινο φως” σε 31 κόμματα