website analysis Βίντεο: Η αρχηγός της «χρυσής» γυναικείας ομάδας χόκεϊ των ΗΠΑ χαρακτήρισε «κακόγουστο αστείο» την πρόσκληση Τραμπ στον Λευκό Οίκο – Epikairo.gr

Η Χίλαρι Νάιτ μίλησε στο ESPN για τη διπλή άρνηση της ομάδας στις προσκλήσεις του Αμερικανού προέδρου – Αντιδράσεις για το βίντεο από τα αποδυτήρια της ανδρικής ομάδας

Αντιδράσεις και απολογία από την ανδρική ομάδα
Στο βίντεο από τα αποδυτήρια ακούγονται μέλη της ανδρικής ομάδας να γελούν με την αναφορά περί ενδεχόμενης καθαίρεσης του προέδρου. Το περιστατικό προκάλεσε αντιδράσεις, με τον τερματοφύλακα της Team USA και των Boston Bruins, Τζέρεμι Σουέιμαν, να δηλώνει: «Έπρεπε να αντιδράσουμε διαφορετικά. Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη γυναικεία ομάδα και έχουμε τεράστιο σεβασμό γι’ αυτές – το να μοιραστούμε αυτό το χρυσό μετάλλιο μαζί τους είναι κάτι για το οποίο θα είμαστε για πάντα ευγνώμονες».
Team USA backup G Jeremy Swayman admits team should’ve reacted differently to President Trump’s comment on women’s team. pic.twitter.com/6bqMnIlVVo— New York Post Sports (@nypostsports) February 25, 2026 Ερωτηθείσα για την αντίδραση των ανδρών, η Νάιτ μίλησε για «ένα στιγμιαίο λάθος» στην κρίση τους. Τόνισε πάντως ότι πρόκειται για μια ιστορική εβδομάδα για το αμερικανικό χόκεϊ, που θα έπρεπε να γιορτάζεται χωρίς πολιτικές εντάσεις.
«Νομίζω ότι τα παιδιά βρέθηκαν σε δύσκολη θέση. Είναι κρίμα που αυτή η αφήγηση έχει διογκωθεί και επισκιάζει τη σύνδεση και το γνήσιο ενδιαφέρον που έχουμε ο ένας για τον άλλον και την υποστήριξη μεταξύ μας», ανέφερε.
Ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε ότι η γυναικεία ομάδα θα επισκεφθεί «σύντομα» την Ουάσιγκτον, ωστόσο η Team USA δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη σχετικό προγραμματισμό.
During his State of the Union speech, President Trump called players from the U.S. men’s Olympic hockey team into the chamber, where they received bipartisan applause. He also extended an olive branch to the women’s team, who had declined his invitation to attend the speech,… pic.twitter.com/2qfRJsLlJX— The Wall Street Journal (@WSJ) February 25, 2026 Η Νάιτ χαρακτήρισε την υπόθεση «ένα πολύ καλό μάθημα» για το πώς μιλά η κοινωνία για τις γυναίκες, όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά και γενικότερα στον χώρο εργασίας. «Οι γυναίκες δεν είναι λιγότερες και τα επιτεύγματά τους δεν πρέπει να επισκιάζονται από οτιδήποτε άλλο πέρα από το πόσο σπουδαίες είναι», δήλωσε.
Με το γκολ της στον τελικό του Μιλάνου, η βετεράνος αθλήτρια πέρασε στην ιστορία του αμερικανικού χόκεϊ, καθώς έγινε η κορυφαία σκόρερ και παίκτρια με τους περισσότερους πόντους στην Ολυμπιακή ιστορία της εθνικής γυναικών. Την Παρασκευή αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση με την επαγγελματική της ομάδα, τους Seattle Torrent της PWHL.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies
Μάθετε περισσότερα εδώ

Αποδοχή