Με την αυτόφωρη διαδικασία παραπέμφθηκε να δικαστεί ζευγάρι στη Βέροια, το οποίο συνελήφθη για επεισόδιο που φέρεται να προκάλεσε σε τοπικό κατάστημα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Διαβάστε εδώ – Βέροια: Μαινόμενο ζευγάρι έκανε χαμό σε υπηρεσία της ΔΥΠΑ – «Καλά τους έκανε ο 89χρονος στον ΕΦΚΑ», φέρεται να φώναζαν

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το περιστατικό συνέβη, χθες το μεσημέρι, όταν οι δύο συλληφθέντες -ένας 60χρονος και μία 58χρονη, απευθύνθηκαν στην Υπηρεσία για να ενημερωθούν αναφορικά με την πληρωμή επιδόματος, το οποίο ανέμεναν. Η απάντηση που έλαβαν φαίνεται πως δεν τους ικανοποίησε, με αποτέλεσμα να κάνουν άνω-κάτω την Υπηρεσία. Στο σημείο κλήθηκε η Αστυνομία και εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία. 

Σήμερα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βέροιας και παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο κατηγορούμενοι για διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, εξύβριση, απειλή και ανάλογα με την περίπτωση για απείθεια και βία κατά υπαλλήλων (αντίσταση).

Η δίκη αναβλήθηκε για αύριο, ενώ το δικαστήριο ήρε την κράτησή τους.

«Οι συνάδελφοι είναι καλά στην υγεία τους αλλά τρομαγμένοι και προβληματισμένοι, όπως όλοι μας. Μπορούμε να εντοπίσουμε και οι ίδιοι κάποια παράλογα πράγματα στο σύστημα και καταλαβαίνουμε την αγωνία που έχουν οι ωφελούμενοι για τις πληρωμές τους, ωστόσο οι εργαζόμενοι δεν φταίνε σε τίποτα», πρόσθεσε και έδωσε ως παράδειγμα το ζήτημα των προπληρωμένων καρτών, ζητώντας από τους πολίτες να έχουν καθαρή σκέψη απέναντι στους υπαλλήλους που τους εξυπηρετούν, καθώς δεν φέρουν αυτοί ευθύνη για τις καθυστερήσεις.