website analysis Βασέρ: Κρατάει χαμηλούς τόνους για το 2026 – Epikairo.gr

Ο επικεφαλής της Ferrari πιστεύει ότι είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα σχετικά με τις επιδόσεις των μονοθέσιων. Με προσωρινό μηχανικό αγώνα ο Χάμιλτον μέχρι νεωτέρας.

Ο Φρεντ Βασέρ μπορεί ακόμη να μην έχει επιτύχει όσα είχαν ελπίσει οι tifosi με την Ferrari. Ωστόσο πρόκειται για μία… παλιά καραβάνα των αγώνων.

Ο πολύπειρος Γάλλος γνωρίζει ότι οι προσεχείς δύο μήνες θα είναι μόνο η αρχή ενός εξαντλητικού μαραθώνιου. Τόσο για τις ομάδες όσο και για τους οδηγούς. Οι μεν σχεδιαστές και μηχανικοί θα πρέπει να ανακαλύψουν σύντομα τα σωστά μονοπάτια εξέλιξης των νέων μονοθέσιων ενώ οι δε οδηγοί θα πρέπει να προσαρμόσουν σημαντικά την προσέγγισή τους στα νέα δεδομένα.

Έτσι, καθώς η Ferrari αναμένεται να βγάλει για πρώτη φορά σήμερα την SF-26 στην πίστα της Βαρκελώνης, ο Βασέρ κρατάει χαμηλούς τόνους εν όψει της επερχόμενης σεζόν. «Ειλικρινά, είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για προσδοκίες» δήλωσε ο Γάλλος από τη Βαρκελώνη. «Είμαστε εδώ για να δουλέψουμε, να εξελιχθούμε, να βελτιωθούμε. Θα δούμε πώς θα είναι η κατάσταση στη Μελβούρνη» συμπλήρωσε.

Ο Βασέρ πιστεύει ότι ο πόλεμος της εξέλιξης θα είναι πολύ πιο σημαντικός από οτιδήποτε άλλο φέτος. «Είναι πολύ μακρύς ο δρόμος μέχρι τη Μελβούρνη. Ήταν ένα σημαντικό ορόσημο να βάλουμε το αυτοκίνητο σε κίνηση χωρίς κανένα πρόβλημα. Αυτό είναι καλό, αλλά έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. Ο ρυθμός εξέλιξης θα είναι πολύ υψηλότερος αυτή τη σεζόν από αυτόν που είδατε πέρυσι ή πρόπερσι» υπογράμμισε ο Γάλλος.

«Αυτό σημαίνει ότι κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η κατάσταση σε μερικές εβδομάδες. Πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να συνεχίσουμε να συλλέγουμε δεδομένα, να εξελίσσουμε το αυτοκίνητο και να επικεντρωθούμε στους εαυτούς μας» πιστεύει ο Βασέρ. «Αλλά είναι πολύ νωρίς για προσδοκίες» σημείωσε με νόημα.

Ομολογούμε ότι αυτό δεν θυμόμαστε να έχει συμβεί ξανά στην πρόσφατη ιστορία του σπορ. Ο Λιούις Χάμιλτον θα λάβει μέρος στις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης με υπηρεσιακό μηχανικό αγώνα.

Έπειτα από την απομάκρυνση του Ρικάρντο Αντάμι από τον ρόλο αυτό, η Ferrari και ο Βρετανός δεν έχουν βρει (προφανώς) κάποιον εντός της Ferrari που να θεωρούν ότι μπορεί να φέρει εις πέρας την δουλειά. Ή που να θέλει να την αναλάβει ενδεχομένως.

Έτσι ο μηχανικός αγώνα του Λεκλέρ, Μπράιαν Μπότσι θα ασχολείται και με την πλευρά του γκαράζ του Χάμιλτον, τουλάχιστον στην Βαρκελώνη. Θα τον βοηθάει ο Κάρλο Σάντι, ο οποίος, όμως, θα είναι στη βάση της ομάδας, πίσω στην Ιταλία.

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο νέος μηχανικός αγώνα του Χάμιλτον θα είναι ο Σεντρίκ Μισέλ-Γκροζάν (δεύτερος από αριστερά) ο οποίος μέχρι πρότινος εργαζόταν στην McLaren. Ο McLaren είχε την θέση του μηχανικού επιδόσεων στο αυτοκίνητο του Όσκαρ Πιάστρι πέρσι. Βρίσκεται σε περίοδο αναγκαστικής άδειας ώσπου να αναλάβει τη νέα θέση του στην Ferrari.