Με τρεις νέους εισαγγελικούς λειτουργούς ενισχύεται το γραφείο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας της Αθήνας.

Με ομόφωνη απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, ο εισαγγελέας Εφετών Δημήτρης Ζημιανίτης, ο οποίος είναι και εκπρόσωπος Τύπου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, και οι εισαγγελείς Πρωτοδικών Δημήτρης Νομικός και Δημήτρης Αποστολάς αναλαμβάνουν καθήκοντα εντεταλμένου Ευρωπαίου εισαγγελέα και θα συνδράμουν τους 10 συναδέλφους τους στο ελληνικό γραφείο στις έρευνες που αφορούν αδικήματα σε βάρος συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ΑΔΣ επέλεξε και αναπληρωματικούς, από την Εισαγγελία Εφετών την Ολυμπία Κλειτσάκη και από την Εισαγγελία Πρωτοδικών τον Δομένικο-Θεολόγο Δελήβεη και τη Μαρία Ρηγοπούλου.

Το ζήτημα της ενίσχυσης του ελληνικού γραφείου της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας με επιπλέον τρεις εισαγγελικούς λειτουργούς και έξι δικαστικούς υπαλλήλους είχε τεθεί στις δύο συναντήσεις που είχε τον Οκτώβριο του 2025 και τον περασμένο Απρίλιο η Λάουρα Κοβέσι με τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη, με την ελληνική πλευρά να συναινεί και να δρομολογεί τις σχετικές διαδικασίες.