Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει ότι το Ιράν επιθυμεί «απεγνωσμένα» να καταλήξει σε συμφωνία, κάτι που θα μπορούσε να συμβεί μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες, ή ακόμα και νωρίτερα.
Σε συνέντευξή του στο Fox Business, ο Τραμπ ανέφερε ότι οι συνομιλίες με το Ιράν πραγματοποιήθηκαν μόλις χθες το βράδυ, υπό την ηγεσία των κορυφαίων απεσταλμένων του Λευκού Οίκου, Τζάρετ Κούσνερ και Στιβ Γουίτκοφ.
Οι δύο πρώτες συνεντεύξεις του Τραμπ μετά την ανακοίνωση ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το Ιράν δόθηκαν στο Fox Business και στο CNBC, δύο κορυφαία οικονομικά κανάλια, κάτι που δείχνει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος επιθυμεί να κατευνάσει τις ανησυχίες των αγορών και να μειώσει τις τιμές της ενέργειας, σύμφωνα με τους Times of Israel.
Live όλες οι εξελίξεις
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ισραηλινού Channel 12, η Αίγυπτος, το Πακιστάν και η Τουρκία κατέβαλαν απεγνωσμένες προσπάθειες για να κερδίσουν χρόνο πριν από τη λήξη του τελεσίγραφου αργότερα σήμερα, αναφέρει ο Ραβίντ.
Χθες, οι υπουργοί Εξωτερικών τους συνομίλησαν με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, Αμπάς Αραγτσί, και, ξεχωριστά, με τον απεσταλμένο του Τραμπ, Στιβ Γουίτκοφ. Σύμφωνα με πληροφορίες, συζήτησαν όχι μόνο την εξεύρεση λύσης σχετικά με τα Στενά του Ορμούζ, αλλά και τον τερματισμό του πολέμου.
Ο Τραμπ συμφώνησε σε πενθήμερη αναβολή του τελεσίγραφου του, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία, επισημαίνει το δημοσίευμα.
Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν, ωστόσο, διαψεύδουν την περιγραφή των συνομιλιών από τον πρόεδρο, αναφέροντας ότι η Ουάσιγκτον και η Τεχεράνη δεν έχουν πραγματοποιήσει άμεσες ή έμμεσες συνομιλίες.
