website analysis Τι κρύβεται πίσω από την εξαφάνιση της Λόρας – Epikairo.gr

Αδιάκοπες είναι οι έρευνες των Αρχών για την 16χρονη Λόραπου εξαφανίστηκε από την Πάτρα πριν από έξι ημέρες.

Παράλληλα, ραγδαίες είναι και οι εξελίξεις, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η 16χρονη φαίνεται να είχε κακοποιηθεί από τον πατέρα της όσο έμεναν στη Γερμανία και για αυτό να ήθελε να φύγει από τη χώρα.

Η Λόρα φαίνεται ότι ήταν απόλυτα προετοιμασμένη για τη φυγή της, καθώς αποδεικνύεται ότι είχε μελετήσει εδώ και καιρό τις κινήσεις της. Οι αστυνομικές Αρχές, πάντως, εστιάζουν και στον λόγο που το κορίτσι επέλεξε να φύγει μακριά από την οικογένειά της.

Σύμφωνα με το pelop.g, η Λόρα είχε φιλοξενηθεί σε δομή στη Γερμανία για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και επέστρεψε στην οικογένειά της έπειτα από δικαστική απόφαση.

Βρέθηκε στη συγκεκριμένη δομή έπειτα από καταγγελία που είχε κάνει γείτονάς της στη Γερμανία, ότι το παιδί είχε πέσει θύμα κακοποίησης, σίγουρα λεκτικής, ενώ εξεταζόταν ακόμη και το ενδεχόμενο να είχε πέσει θύμα και σωματικής κακοποίησης.

Η Λόρα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκανε αναρτήσεις, μιλώντας για φόβο και κακοποίηση, ενώ είχε ανεβάσει και τη φράση: «Μια μέρα θα ξυπνήσεις και θα έχω φύγει».

Σε πολλές από τις αναρτήσεις, που αναδημοσίευε η Λόρα μιλούν για κακοποίηση.

Ανάρτηση σχετική με κακοποίηση

Ανάρτηση σχετική με κακοποίηση

Η υπόθεση αυτής της εξαφάνισης είναι ιδιαίτερη, γιατί φαίνεται περισσότερο σαν το έφηβο κορίτσι να προσπαθεί να φύγει από τη χώρα.

Σημειώνεται πως η ανήλικη είχε έρθει πριν από περίπου τρία χρόνια στην Ελλάδα από τη Γερμανία, μαζί με την οικογένειά της και ζούσαν μόνιμα στο Ρίο της Αχαΐας.

Όπως φαίνεται, για τη Λόρα δεν είναι η πρώτη φορά που προσπαθεί να βγει εκτός χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, η 16χρονη φέρεται να είχε επιχειρήσει να φύγει άλλες 2 φορές στο παρελθόν, κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στη Βαρκελώνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την πρώτη φορά δεν μπήκε στο μετρό, με αποτέλεσμα να τρέξουν οι καθηγητές της και να την σύρουν μέσα στο βαγόνι. Τη δεύτερη φορά δεν ακολούθησε τους καθηγητές της στην πύλη του αεροδρομίου, τη στιγμή που ήταν να επιστρέψουν πίσω στην Πάτρα.

Η συνομιλία της 16χρονης με το Ραδιοταξί

Η ανήλικη, όπως έγινε γνωστό, πήρε ταξί από την Πάτρα κι έφτασε στου Ζωγράφου, ενώ βαφόταν στη διαδρομή. Το ταξί, το κάλεσε από το κινητό της φίλης της. Της είπε ότι κλείνει το ραντεβού για μια άλλη φίλη της, την υποτιθέμενη Άννα.

Ακολουθεί η συνομιλία της 16χρονης με το Ραδιοταξί:

-Λόρα: Γεια σας.

-Ραδιοταξί: Γεια σας, παρακαλώ.

-Λόρα: Θα ήθελα ένα ταξί για αύριο Πέμπτη, 8 το πρωί.

-Ραδιοταξί: Πού να έρθει;

-Λόρα: Για Κ… Ριο και να πάει Αθήνα. Είναι ένα καφέ.

«Δεν ανταλλάξαμε καμία κουβέντα μέχρι τον προορισμό μας. Έβγαλε τα καλλυντικά της και βαφόταν. Δεν φαινόταν παιδάκι, φαινόταν σαν φοιτήτρια. Έχω δώσει κατάθεση στην αστυνομία», λέει ο οδηγός του ταξί.

Στο επίκεντρο των ερευνών η Αθήνα – Κάποιος της είπε να πάει στο Παίδων

Αξιωματικοί της Ασφάλειας θεωρούν ότι η ανήλικη δεν δρα μόνη της. Ένα παιδί χωρίς γνώση της Αθήνας, χωρίς σταθερό κατάλυμα και χωρίς υποστήριξη, δύσκολα θα μπορούσε να μετακινείται οργανωμένα, να αλλάζει ρούχα και εμφάνιση, να εξαφανίζει προσωπικά αντικείμενα, ή να εντοπίζει ενεχυροδανειστήρια.

Η υπόθεση ότι ενήλικας την καθοδηγεί, εξετάζεται σοβαρά.

Ο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, κ. Καλλιακμάνη που μίλησε στο MEGA για τη μυστήρια εξαφάνιση, υποστήριξε πως ένα από τα βασικά σενάρια που εξετάζονται είναι η Λόρα να καθοδηγείται από κάποιον ενήλικα.

«Η κοπέλα φαίνεται πως με κάποιον επικοινωνεί. Όταν ο οδηγός ταξί την άφησε, υπάρχει ένα μικρό καφενεδάκι στο οποίο μπήκε μέσα η κοπέλα, πήγε τουαλέτα και αφού βγήκε, ζήτησε από την υπάλληλο τον κωδικό του Wi-Fi. Κάποιος της είπε να πάει στο “Παίδων”. Ίσως ήταν σημείο συνάντησης, και να μην εμφανίστηκε κάποιος εκεί. Μπορεί και να κινδυνεύει η ζωή της γιατί εάν μιλάει με κάποιον, που αυτός έχει κακές προθέσεις, τότε το κορίτσι κινδυνεύει. Φαίνεται ότι πιεζόταν από το σπίτι», είπε αρχικά.

Δείτε σχετικό βίντεο:

Υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν πως η 16χρονη είχε κακοποιηθεί από τον πατέρα της όσο έμεναν στη Γερμανία.

«Από μόνη της το έκανε όλο αυτό ή την έχει κατευθύνει κάποιος; Εκτός και αν δεν την κατευθύνει κανείς και κάνει όλες αυτές τις ενέργειες η κοπέλα γιατί θεωρεί ότι μπορεί να φύγει εύκολα για τη Γερμανία. Χθες επικοινώνησε κάποιος μαζί μου που γνώριζε την κοπέλα. Πριν 2 χρόνια η κοπέλα πήγαινε σε ιδιωτικό σχολείο στην Πάτρα. Σε μία εκδρομή που έκανε το ιδιωτικό σχολείο στην Βαρκελώνη, η κοπέλα χάθηκε δύο φορές. Την μία φορά δεν μπήκε στο βαγόνι του μετρό. Ευτυχώς το αντιλήφθηκαν οι καθηγητές και βγήκαν έξω και την μάζεψαν. Την δεύτερη φορά, όταν όλοι μπήκαν στην πύλη για να γυρίσουν Ελλάδα, το κορίτσι έμεινε πίσω», συνέχισε.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι η Λόρα έφτασε στην Αθήνα με ταξί. Ο οδηγός έχει ήδη καταθέσει στις Αρχές, δηλώνοντας ότι η ανήλικη ήταν μόνη της καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει ερωτήματα, με τον πατέρα της 16χρονης να δηλώνει δημόσια πως «κανονικά δεν επιτρέπεται ένας ταξιτζής να μεταφέρει ανήλικο μόνο του στην Αθήνα».

Η ταυτότητα του μυστηριώδους άνδρα που συναντήθηκε με τη Λόρα λίγο πριν εξαφανιστεί από την Πάτρα, αποκαλύφθηκε. Ο ίδιος οδηγήθηκε αυτοβούλως την Τρίτη στην ασφάλεια Πάτρας και είπε ότι συναντήθηκε με την 16χρονη προκειμένου να αγοράσει το κινητό της, που η ίδια είχε βάλει προς πώληση, σε σχετική αγγελία.

«Εγώ συνάντησα το κορίτσι γιατί μου πούλησε ένα μεταχειρισμένο κινητό έναντι 200 ευρώ. Μαζί μου ήταν και η κόρη μου για την οποία προοριζόταν το κινητό», είπε.