Διεθνή ΜΜΕ καταγράφουν θετική πορεία στις αμερικανικές αγορές και την τιμή του πετρελαίου, μετά τη δήλωση του Ιρανού προέδρου για πιθανό τερματισμό του πολέμου.

Ο Ιρανός πρόεδρος, Μασούντ Πεζεσκιάν είπε σε συνομιλία του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα, ότι το Ιράν έχει την «απαραίτητη βούληση» για τον τερματισμό του πολέμου, αρκεί να υπάρξουν συγκεκριμένες εγγυήσεις.

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Αμπάς Αραγτσί δήλωσε στο Al Jazeera πως ανταλλάσσει μηνύματα με τον Αμερικανό απεσταλμένο Στιβ Γουίτκοφ, αν και υποστήριξε πως τα μηνύματα αυτά δεν συνιστούν διαπραγματεύσεις.

Κατόπιν αυτών των δηλώσεων, το CNBC μεταδίδει θετική επίπτωση στους βασικούς δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο 1.004 μονάδων, ή 2,2%. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 2,5% και ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 3,4%, όπως μεταδίδει το CNBC.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) πετρελαίου επίσης έδειξαν πτωτική τάση, γράφει το CNN. Τα futures του αργού για παράδοση Μαΐου μειώθηκαν κατά 2,7%, στα 104,50 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό πετρέλαιο υποχώρησε κατά 1,6%, λίγο πάνω από 101 δολάρια το βαρέλι.