Θεσσαλονίκη: Μεγάλες πορείες για το Πολυτεχνείο – Μπλόκο των ΜΑΤ στην Καμάρα
Διαδηλωτές έκαψαν σημαίες των ΗΠΑ, του Ισραήλ και του ΝΑΤΟ
Newsroom
21:16
17 Νοεμβρίου 2025
Eurokinissi
Ολοκληρώθηκε και η δεύτερη πορεία για το Πολυτεχνείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή φοιτητικών σύλλογων εργατικών σωματείων, συλλογικότητων και άτομων του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.
Τεταμένο ήταν το κλίμα στο τέλος της πορείας για το Πολυτεχνείο στην Θεσσαλονίκη, με τα ΜΑΤ να προσεγγίζουν τα μπλοκ των διαδηλωτών, αλλά δίχως να προκύπτουν επεισόδια ή κάποια ένταση.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν τεθεί επί ποδός στο κέντρο της πόλης με την ΕΛ.ΑΣ. να βάζει φραγμό και την Αύρα στην Καμάρα ώστε οι αντιεξουσιαστές να αλλάξουν πορεία, σύμφωνα με την thesspost.
Νωρίτερα, διαδηλωτές έκαψαν σημαίες των ΗΠΑ, του Ισραήλ και του ΝΑΤΟ. Η πρώτη μεγάλη πορεία ξεκίνησε έξω από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, επί της οδού Εγνατία και στην κεφαλή της βρίσκονται όπως πάντα τα μέλη του Συνδέσμου Φυλακισθέντων & Εξορισθέντων Αντιστασιακών.
Πιο συγκεκριμένα, μόλις η κεφαλή της πορείας έφτασε έξω από το αμερικάνικο προξενείο στην Τσιμισκή, διαδηλωτές σταμάτησαν και τραγούδησαν το «Πότε θα κάνει ξαστεριά» του Νίκου Ξυλούρη. Στη συνέχεια έκαψαν σημαίες των ΗΠΑ, του Ισραήλ και του ΝΑΤΟ, φωνάζοντας συνθήματα κατά του ιμπεριαλισμού αλλά και «Λευτεριά στην Παλαιστίνη».
