Ένας άνθρωπος εντοπίστηκε νεκρός σε δασική έκταση στο Δερβένι Ωραιοκάστρου, στη Θεσσαλονίκη όπου μαίνεται φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (30/6). Ads Το πτώμα εντοπίστηκε εντός της καμένης δασικής έκτασης στην περιοχή. Παράλληλα, μια γυναίκα τραυματίστηκε ενώ προσπαθούσε να βοηθήσει στην κατάσβεση της φωτιάς ώστε να μην περάσει μέσα στον οικισμό και μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο με εγκαύματα. Ads Στο σημείο βρίσκονται οι αρμόδιες αρχές, οι οποίες διενεργούν έρευνα για την ταυτοποίηση της σορού και τις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού. Ads Όπως αναφέρει το thestival.gr, στις 15:40 ήχησε το πρώτο 112 για ετοιμότητα, ενώ στάλθηκε και δεύτερο μήνυμα για εκκένωση, από Λητή προς γήπεδο Λητής. Ads Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 14:30 σε γεωργική έκταση και σύμφωνα με πληροφορίες, καίει σιτηρά και ξερά χόρτα ανάμεσα σε Ωραιόκαστρο και Λητή.
Στον οικισμό Λητή η φωτιά έχει φτάσει στα πρώτα σπίτια με την κατάσβεση να είναι πολύ δύσκολη, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.
Eurokinissi Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram. Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Weather Compass Greece | Ο καιρός στην Ελλάδα και τον κόσμο (@weathercompass.gr) Αργότερα ήχησε το 112 στα κινητά των κατοίκων της περιοχής καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα λόγω της φωτιάς και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.
Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στο σημείο έχουν ενισχυθεί. Αυτή την ώρα επί τόπου επιχειρούν 57 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 2ης ΕΜΟΔΕ και 16 οχήματα καθώς επίσης και εθελοντές.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν με ρίψεις νερού από αέρος 2 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη. ⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣
🆘 Δασική πυρκαγιά στην περιοχή #Δερβένι της Περιφερειακής Ενότητας #Θεσσαλονίκης
‼️ Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
ℹ️ https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki@hellenicpolice
— 112 Greece (@112Greece) June 30, 2026