Συνταγή για σαλάτα με ψητά παντζάρια από βραβευμένο με αστέρι Michelin σεφ
Θέλετε να ζωντανέψετε τη διατροφή σας με πρωτεΐνη; Αυτή η λαχταριστή σαλάτα με την απλή συνταγή που δημιουργήθηκε από τον σεφ John Critchley αποτελεί πλούσια πηγή φυλλικού οξέος και μετάλλων όπως ασβέστιο και σίδηρος!
Πλύντε τα παντζάρια σχολαστικά με κρύο νερό και τοποθετήστε τα σε ένα μέτριο μπολ.
Είναι ένα εντυπωσιακό πιάτο που ετοιμάζεται σε λίγα λεπτά, αλλά είναι βέβαιο ότι θα κλέψει την παράσταση στο επόμενο γεύμα σας με φίλους.
Ανακατέψτε τα παντζάρια με το ελαιόλαδο, το φασκόμηλο, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Μερίδες 2-4
Τοποθετήστε τα παντζάρια σε μια σακούλα ψησίματος φούρνου και διπλώστε το άνοιγμα, αφήνοντας το διπλωμένο κλείσιμο στον πάτο όταν τα βάλετε στη σχάρα Cinder.
Ενώ ψήνονται τα παντζάρια, συνδυάστε τη ρικότα, το μέλι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ ανάμειξης με ένα σύρμα (αυγοδάρτη) και ανακατέψτε ζωηρά μέχρι να γίνει εντελώς λείο (για πιο λεία υφή, χρησιμοποιήστε ένα μικρό πολυμηχάνημα κουζίνας).
Ενσωματώστε (με απαλές κινήσεις) την μέντα και το ξύσμα λεμονιού και κρατήστε το μείγμα σε ένα μπολ για το σερβίρισμα.
Μόλις ολοκληρωθεί το ψήσιμο των παντζαριών, αφήστε τα να καθίσουν για 10 – 15 λεπτά για να συνεχίσουν να ψήνονται στον ατμό μέσα στη σακούλα (αυτό επιτρέπει επίσης εύκολο ξεφλούδισμα με μια χαρτοπετσέτα).
Ξεφλουδίστε τα παντζάρια, κόψτε τα σε κομμάτια 2,5 εκ. και τοποθετήστε τα σε ένα μπολ ανάμειξης.
Προσθέστε τα φιστίκια Αιγίνης και τους σπόρους ροδιού στο μπολ και αλατοπιπερώστε με χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, αλάτι & πιπέρι.
Προσθέστε τα σαλατικά για τη γαρνιτούρα με επιπλέον ελαιόλαδο και θαλασσινό αλάτι και σερβίρετε με τη ρικότα στο πλάι ή περιχυμένη πάνω από τα παντζάρια.
