Το βράδυ της Τετάρτης, σήμανε συναγερμός στη βάση στο Ακρωτήρι στην Κύπρο με τις σειρήνες να ηχούν και προειδοποιητικά μηνύματα να στέλνονται στα κινητά τηλέφωνα των εργαζομένων και μόνο στη βάση.
Εικόνα αρχείου / Reuters
«Μείνετε σε εσωτερικό χώρο», έγραφε το μήνυμα στο προσωπικό της βάσης Ακρωτηρίου στην Κύπρο αλλά και στους κατοίκους.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
«Υπάρχει συνεχιζόμενη απειλή ασφαλείας. Παρακαλείσθε να παραμείνετε μέσα και στη θέση σας μέχρι νεότερης επίσημης ειδοποίησης. Απομακρυνθείτε από τα παράθυρα και καλυφθείτε πίσω ή κάτω από γερά, σταθερά έπιπλα. Περιμένετε περαιτέρω οδηγίες», αναφέρεται αναλυτικά στο μήνυμα.
Λίγη ώρα αργότερα έληξε ο συναγερμός και σταμάτησαν να ηχούν οι σειρήνες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σύμφωνα με το philenews.com, έγκυρες πηγές των Βάσεων κάνουν λόγο για ύποπτο αντικείμενο τρία περίπου χιλιόμετρα από τη στρατιωτική βάση στο Ακρωτήρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο «σε σχέση με την ενεργοποίηση μέτρων ασφαλείας που σημειώθηκε νωρίτερα στις Βρετανικές Βάσεις, διευκρινίζεται ότι δεν έχει εντοπιστεί οποιαδήποτε απειλή».
Σημειώνει ότι, «η ενεργοποίηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας και η ήχηση σειρήνων πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων. Από τους ελέγχους δεν έχει προκύψει οποιοδήποτε περιστατικό. Ως εκ τούτου, η ενεργοποίηση των μέτρων έχει πλέον λήξει, ενώ οι αρμόδιες αρχές συνεχίζουν να παρακολουθούν στενά την κατάσταση στο πλαίσιο των καθιερωμένων διαδικασιών».
#ΤΩΡΑ Σε σχέση με την ενεργοποίηση μέτρων ασφαλείας που σημειώθηκε νωρίτερα στις Βρετανικές Βάσεις, διευκρινίζεται ότι δεν έχει εντοπιστεί οποιαδήποτε απειλή.Η ενεργοποίηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας και η ήχηση σειρήνων πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων. Από τους…
— Λετυμπιώτης Κων/νος (@letymbiotis) March 4, 2026
Συναγερμός είχε προκληθεί το πρωί της Τετάρτης 04.03.2026 στην Κύπρο, όταν δύο ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο, προκειμένου να ελέγξουν ύποπτο αντικείμενο που εντοπίστηκε στον εναέριο χώρο κοντά στον Λίβανο.
Νέος συναγερμός για πιθανό ύποπτο αντικείμενο- Απογειώθηκαν τα ελληνικά f-16 pic.twitter.com/fkme86Aop4
— Sigmalive (@Sigmalivecom) March 4, 2026
Οι αρχές της Κύπρου ανέφεραν αργότερα ότι το περιστατικό θεωρείται πλέον λήξαν, διευκρινίζοντας πως ο αρχικός συναγερμός αντιμετωπίστηκε άμεσα και ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες συνεχίζουν να παρακολουθούν την κατάσταση, παραμένοντας σε αυξημένη επιφυλακή.
