website analysis Super League / Ο ΠΑΟΚ νίκησε 4-1 την Κηφισιά και έπιασε Ολυμπιακό και ΑΕΚ στην κορυφή – Epikairo.gr

Ο ΠΑΟΚ, όχι τόσο εύκολα όσο δείχνει το τελικό σκορ, επικράτησε 4-1 επί της Κηφισιάς στο γήπεδο της Νεάπολης, για το εξ αναβολής παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής της Super League και ανέβηκε στην κορυφή της κατάταξης ισοβαθμώντας με Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Ads Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 32′ με εκτέλεση πέναλτι του Γερεμέγεφ, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 60′ με μακρινή εκτέλεση φάουλ του Ρουκουνάκη που αιφνιδίασε τον Τσιφτσή.
Ο δικέφαλος του βορρά όμως βρήκε ξανά τη λύση, με τον Γερεμέγεφ να ευστοχεί στο 71′ σε νέο πέναλτι. Η απόφαση αυτή έφερε διαμαρτυρίες από την πλευρά των γηπεδούχων, με τον Άγγελο Μπασινά να αντικρίζει την κίτρινη κάρτα.
Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1 με σουτ του Μπάμαπα εκτός περιοχής στο 88′, ενώ ο Κωνσταντέλιας ολοκλήρωσε τη νίκη στο 90’+2′. Ads Έτσι ο ΠΑΟΚ ανέβηκε στην πρώτη θέση της Super League, στους 53 βαθμούς μαζί με ΑΕΚ και Ολυμπιακό, τον οποίο θα αντιμετωπίσει στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» την προσεχή Κυριακή (08/03, 21:00).
Η βαθμολογία

Με 4-2-3-1 παρέταξε την Κηφισιά ο Λέτο. Στο τέρμα ο Ραμίρες, με τους Πέτκοφ και Σόουζα στο κέντρο της άμυνας, ενώ Κονατέ και Χουχούμης στα μπακ, με τους Έμπο και Ρουκουνάκη στα χαφ, έχοντας Μπένι πιο μπροστά, με τους Ζέρσον και Αμανί στα «φτερά», ενώ ο Θεοδωρίδης στην κορυφή.
Πιστός στο 4-2-3-1 ο Ραζβάν Λουτσέσκου, με τον Τσιφτσή να βρίσκεται στο τέρμα, Κεντζιόρα και Μιχαηλίδης στα στόπερ, ενώ Σάντσες και Μπάμπα στα μπακ, με τους Οζντόεφ και Ζαφείρη στα χαφ, έχοντας τον Μπιάνκο μπροστά τους, με τους Ζίβκοβιτς και Χατσίδη να είναι στα «φτερά», ενώ ο Γιακουμάκης στην κορυφή.
Ο αγώνας
Ο ΠΑΟΚ ήθελε ένα γρήγορο γκολ για να «ξεκλειδώσει» την άμυνα των γηπεδούχων και να διαχειριστεί το παιχνίδι όπως σχεδίαζε, ενόψει και του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Αντιμετώπισε μία ομάδα όμως που ήταν καλά οχυρωμένη πίσω και από το δικέφαλο έλειψαν οι καλές ιδέες σε σημαντικό διάστημα του πρώτου ημιχρόνου.
Η πρώτη τελική ήρθε στο 5’ και ήταν ένα πολύ άστοχο σουτ του Μπιάνκο εκτός περιοχής, ενώ δύο λεπτά μετά έγινε απειλητική η ομάδα του Λέτο. Ο Αμανί έκλεψε και μοίρασε κάθετα για τον Θεοδωρίδη που κόπηκε από τον Μιχαηλίδη στα όρια της περιοχή.
Ο ΠΑΟΚ είχε την ατυχία να χάσει τον Γιώργο Γιακουμάκη με πρόβλημα στον αστράγαλο στο 23′.
Από εκεί και πέρα υπήρξαν αρκετές ημιτελείς προσπάθειες για τον «δικέφαλο» και καμία ξεκάθαρη φάση, ούτε καν υποψία τέτοιας, μέχρι να γίνει το 0-1 στο 32’.
Ο Ζαφείρης εκτέλεσε φάουλ, με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Θεοδωρίδη. Ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι και ο Γερεμέγεφ εκτέλεσε στη δεξιά γωνία του Ραμίρες, που έπεσε στην άλλη πλευρά και έγραψε το 0-1.
Μία από τις λίγες περιπτώσεις που μπόρεσε να βρεθεί στην περιοχή του ΠΑΟΚ με αξιώσεις στο πρώτο μέρος η Κηφισιά ήταν στο 38’, με τον Κονατέ να παίζει κάθετα για τον Ζέρσον, ο οποίος όμως βγήκε με την μπάλα εκτός. Αυτή ήταν ουσιαστικά η τελευταία αξιοσημείωτη στιγμή στο πρώτο ημίχρονο.
Με ευκαιρία ξεκίνησε το β’ μέρος ο ΠΑΟΚ. Με τον Ζίβκοβιτς να εκτελεί φάουλ απ’ τα δεξιά με το αριστερό, τον Κεντζιόρα να κάνει την κεφαλιά και τον Κονατέ να διώχνει σχεδόν πάνω στη γραμμή στο 47’.
Δύο λεπτά μετά ο Γερεμέγεφ προσπάθησε να εκτελέσει τον Ραμίρες, εκμεταλλευόμενος την έξοδο του Ραμίρες για να απομακρύνει προ του Μπιάνκο. Σηκώθηκε σημαιάκι, αλλά δεν ήταν εκτεθειμένος κανείς.
Στο 58’ η Κηφισιά είχε την πρώτη μεγάλη στιγμή της στο β’ μέρος και τη μεγαλύτερη μέχρι εκείνο το σημείο στο παιχνίδι. Ο Μπένι μπήκε στην περιοχή και εκτέλεσε, αλλά ο Τσιφτσής αντέδρασε καλά, διώχνοντας.
Δύο λεπτά μετά η Κηφισιά βρήκε το γκολ της ισοφάρισης. Ο Ρουκουνάκης εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά (από θέση που έμοιαζε καλή για γέμισμα) με το αριστερό, με την μπάλα να καταλήγει απευθείας στα δίχτυα, δίχως να βρει καν σε συμπαίκτη του (1-1).
Η επόμενη επικίνδυνη επίσκεψη του ΠΑΟΚ στην αντίπαλη περιοχή είχε ως αποτέλεσμα το νέο προβάδισμα των φιλοξενούμενων από νέο πέναλτι. Στο 69’ ο Ιβανούσετς γέμισε για τον Σάντσες που βρέθηκε στο έδαφος μετά από μονομαχία με τον Πέτκοφ και ο Φωτιάς έδειξε την παράβαση. Ο Γερεμέγεφ εκτέλεσε με τρόπο καρμπόν (όπως στο 0-1), δίνοντας στο 72’ ξανά προβάδισμα στο δικέφαλο του βορρά (1-2).
Ο Λέτο έβαλε και δεύτερο επιθετικό (Μούσιολικ), ρισκάροντας στην τελική ευθεία. Ο ΠΑΟΚ βρήκε χώρους και στο 88’, έχοντας και την τύχη με το πλευρό του έκανε το 1-3. Ο Μπάμπα σούταρε λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Σόουζα και κατέληξε στην εστία του Ραμίρες που είχε πέσει στην άλλη πλευρά.
Στις καθυστερήσεις τελείωσε οριστικά το ματς. Ο Κωνσταντέλιας στο 90’+2’ έφυγε κάθετα και με ωραίο σκάψιμο της μπάλας την έστειλε στα δίχτυα του Ραμίρες για το τελικό 1-4.
Δείτε ΟΛΑ τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις

Κηφισιά (Σεμπάστιαν Λέτο): Ραμίρεζ, Κονατέ, Πέτκοβ, Σόουζα, Χουχούμης (78′ Λαρουσί), Έμπο (87′ Μουσιολίκ), Αμανί (60′ Πόμπο), Μπένι (78′ Ταβάρες), Ρουκουνάκης, Θεοδωρίδης (60′ Μίγιτς), Ζέρσον
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Τσιφτσής, Σάντσες, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Ζαφείρης (80′ Καμαρά), Οζντόεβ, Μπιάνκο (62′ Κωνσταντέλιας), Ζίβκοβιτς, Χατσίδης (62′ Ιβανούσετς), Γιακουμάκης (23′ Γερεμέγεφ)
Διαιτητής: Φωτιάς Βασίλειος (Πέλλας)
Βοηθοί: Κολλιάκος Άγγελος (Αθηνών), Κορώνας Χρήστος (Πειραιώς)
4ος Διαιτητής: Κατοίκος Κωνσταντίνος (Αθηνών)
VAR: Βεργέτης Χρήστος (Αρκαδίας)
AVAR: Τζήλος Αθανάσιος (Λάρισας)