Γιάννης Σγουρός: Δεν μπορώ να πω ονόματα. Θα με “κρεμάσουν”… Δεν θα προλάβω να φύγω από δω έξω.
Νέες φωτιές στο ΠΑΣΟΚ άναψε ο Γιάννης Σγουρός, καθώς σε δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή τόνισε ότι αν το κόμμα δεν είναι στις δύο πρώτες θέσεις στις επόμενες εκλογές θα χτυπήσουν καμπάνες ακόμα και για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Σγουρός: «Αν το ΠΑΣΟΚ είναι τρίτο θα υπάρξουν κλυδωνισμοί και για την ηγεσία» – Άφησε ανοιχτό το θέμα συνεργασίας με τη ΝΔ Ο Γιάννης Σγουρός προκάλεσε νέες συζητήσεις στο ΠΑΣΟΚ δηλώνοντας ότι αν το κόμμα καταταχθεί τρίτο στις επόμενες εκλογές, θα υπάρξουν εσωτερικοί κλυδωνισμοί που θα αγγίξουν και την ηγεσία του. EN ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ Σήφης Γαρυφαλάκης ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 16:32, Δευτέρα 06 Ιουλίου 2026 Πολιτική
ΣΥΝΟΨΗ ΑΡΘΡΟΥ Τα βασικά σημεία του άρθρου Νέες «φωτιές» στο ΠΑΣΟΚ άναψε ο Γιάννης Σγουρός, τονίζοντας ότι αν το κόμμα δεν είναι στις δύο πρώτες θέσεις, «θα χτυπήσουν καμπάνες ακόμα και για την ηγεσία». Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ, παρά το «όχι» του Συνεδρίου, ενώ παραδέχθηκε πως «είναι αρκετοί στο ΠΑΣΟΚ που λένε “ναι” στη Νέα Δημοκρατία». Σημείωσε πως η απόφαση για μη συνεργασία «μπορεί να αλλάξει» κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, όπως «η οικονομική κατάσταση της χώρας και τα εθνικά θέματα». Το κείμενο κάθε σύνοψης ελέγχεται από δημοσιογράφους του ENIKOS
Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google
«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι στις δύο πρώτες θέσεις. Αν βγει τρίτο, θα υπάρξουν εσωτερικοί κλυδωνισμοί. Και για την ηγεσία. Για όλους χτυπάει η καμπάνα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Σγουρός, μιλώντας στην εκπομπή «10 Παντού» του OPEN.
Γιάννης Σγουρός: Βεβαίως, γιατί όχι. Η κ. Διαμαντοπούλου έχει την καλή έξωθεν μαρτυρία ως στέλεχος, ως πρώην υπουργός, ως πρώην Επίτροπος, η οποία μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά με τη γνώση της.
Μάλιστα, o πρώην περιφερειάρχης και πλέον υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Α’ Αθήνας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίαw με τη ΝΔ, παρά το καθαρό «όχι» που αποφασίστηκε στο Συνέδριο του κόμματος.
Νίκος Στραβελάκης: Θα μπορούσε να πει ναι, να συνεργαστούμε με τη ΝΔ;
Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Γιάννης Σγουρός: Έπρεπε να πάει στη ΝΔ και προτίμησε να μείνει στο ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Σγουρός έκανε λόγο για «δυο ψυχές» που συνυπάρχουν στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ενώ παραδέχθηκε πως υπάρχουν στελέχη στο ΠΑΣΟΚ που θα ήθελαν συνεργασία με τη ΝΔ.
«Είναι αρκετοί στο ΠΑΣΟΚ που λένε “ναι” στη Νέα Δημοκρατία» ανέφερε και τόνισε πως το κόμμα έχει δυο τάσεις: «Μια είναι κεντροδεξιά, μια είναι κεντροαριστερή».
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σε ερώτηση εάν υπάρχουν κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ που ήθελαν τη ΝΔ, ο πρώην περιφερειάρχης και υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ απάντησε «βεβαίως», αλλά αρνήθηκε να πει ονόματα, λέγοντας πως «θα με κρεμάσουν (…). Δεν θα προλάβω να φύγω από εδώ».
Γιάννης Σγουρός: Από την οικονομική κατάσταση της χώρας και από τα εθνικά θέματα.
Τα… υπονοούμενα για Διαμαντοπούλου:
Μίνα Καραμήτρου: Άρα, να αλλάξει και να πάτε να συνεργαστείτε με τη ΝΔ;
Γιάννης Σγουρός: Θα κάνει ένα έκτακτο συνέδριο πάνω στο οποίο θα βάλει τα θέματα τα σοβαρά τα οποία υπάρχουν.
Ακολούθησε ο εξής διάλογος με τους δύο δημοσιογράφους:
Μίνα Καραμήτρου: Ούτε κι εγώ, από κανένα στέλεχος, ότι αυτό κάποια στιγμή από τις συνθήκες μπορεί να αλλάξει.
Νίκος Στραβελάκης: Μπορεί λοιπόν αν τα φέρουν τα πράγματα έτσι να αλλάξετε την απόφαση σας και να αποφασίσετε;
Γιάννης Σγουρός: Το ότι το ΠΑΣΟΚ πήρε αυτήν την απόφαση στο συνέδριο του φταίει ο κ. Μητσοτάκης. Έγινε η συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ’12- ’14. Εγώ έκανα τη διεύρυνση το 2014 στις εκλογές και η ΝΔ δεν με ψήφισε. Τη δεύτερη Κυριακή η ΝΔ ψήφισε την κ. Δούρου. Και μετά διαμαρτυρόταν για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε την απλή αναλογική και διέλυσε την τοπική αυτοδιοίκηση.
Νίκος Στραβελάκης: Συγκυβερνήσατε όμως. Που σημαίνει πως αν έλθουν τα πράγματα όπως τότε, μπορεί να το ξανασκεφτείτε.
