«Δεν υπάρχουν λόγια… Και δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν λόγια…». Είναι οι λέξεις που συμπυκνώνουν το κλίμα που επικρατεί από το μεσημέρι της Τρίτης στον Σύνδεσμο Φίλων ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας στην Ημαθία, όταν μαθεύτηκε η τραγική είδηση του θανάτου των επτά οπαδών του Δικεφάλου του Βορρά στο σοκαριστικό δυστύχημα στη Ρουμανία.
Με έναν βουβό σπαραγμό, φίλαθλοι και κάτοικοι της περιοχής αλλά και οπαδοί που επέστρεψαν από τη Γαλλία, όπου είχαν μεταβεί για τον αυριανό αγώνα με τη Λιόν, αποχαιρέτησαν απόψε έξω από τον σύνδεσμο τους τρεις νεκρούς οπαδούς του ΠΑΟΚ, με καταγωγή από την Αλεξάνδρεια.
«Μπίλη ζεις για πάντα ΠΑΟΚτσής, Μήτσο ζεις για πάντα ΠΑΟΚτσής, Κωστή ζεις για πάντα ΠΑΟΚτσής», «Αδέρφια ζείτε εσείς μας οδηγείτε», «ΠΑΟΚ σ’ αγαπώ κι όταν θα πεθάνω, θέλω τον Δικέφαλο στον τάφο μου επάνω» ήταν τα μόνα συνθήματα που ακούστηκαν από τα χείλη των συγκεντρωμένων, ως ελάχιστο φόρο τιμής στους αδικοχαμένους νέους.
«Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να αποχαιρετήσουμε τα αδέρφια μας που φύγανε τόσο άδικα. Και στην αναμονή των τραυματιών, ελπίζοντας το καλύτερο και σύντομα να είναι στα πέταλα, θέλουμε να εκφράσουμε τα συλλυπητήρια στις οικογένειες και τη συμπαράσταση στις οικογένειες των τραυματιών. Δεν υπάρχουν λόγια και δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν λόγια από αυτό που μας βρήκε. Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση και κουράγιο στις οικογένειες» ανέφερε μέλος του συνδέσμου σε δήλωσή του στη Voria.
Από χθες το μεσημέρι, πλήθος κόσμου προσέρχεται στον σύνδεσμο για να σταθεί ο ένας στο πλευρό του άλλου. Άλλοι αφήνοντας κεριά και λουλούδια, άλλοι με δάκρυα στα μάτια κι άλλοι αδυνατώντας ακόμη να αντιληφθούν το τραγικό περιστατικό.
Στο μοιραίο βαν επέβαιναν έξι οπαδοί με καταγωγή από την Αλεξάνδρεια. Ο Δημήτρης Μαρωνίτης, ο Βασίλης Πάλο και ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, όλοι τους 29 ετών, άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο πηγαίνοντας να δουν την αγαπημένη τους ομάδα. Οι άλλοι τρεις τραυματίστηκαν στο δυστύχημα, με τον έναν να έχει ήδη λάβει εξιτήριο, τον δεύτερο να παραμένει για νοσηλεία στο νοσοκομείο και τον τρίτο να χειρουργείται αυτή την ώρα λόγω επιπλοκών. Οι δύο πρώτοι αναμένεται να μεταφερθούν αύριο με πτήση του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη.
Αύριο αναμένεται να επαναπατριστούν και οι επτά σοροί των αδικοχαμένων νέων με Αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας. Οι σύνδεσμοι του Δικεφάλου του Βορρά καλούν σε μηχανοκίνητη πορεία από το αεροδρόμιο Μακεδονία για να συνοδεύσουν τις σορούς έως την Τούμπα.
