Στην σύλληψη του Γιώργου Καλαϊτζίδη, μέλους της συλλογικότητας «Ρουβίκωνας», προχώρησαν οι αρχές, μετά από πρόσφατη δράση της ομάδας. Ads Υπενθυμίζεται πως όπως γνωστοποίησε η οργάνωση, τα ξημερώματα της 2ης Φεβρουαρίου αποφάσισε να επιτεθεί σε κεντρικά γραφεία της βιομηχανίας «ΒΙΟΛΑΝΤΑ ΑΕ», στις Αχαρνές, «ως μια ελάχιστη απάντηση στη δολοφονία των 5 εργατριών στο εργοστάσιο της εταιρείας στα Τρίκαλα», όπως τονίζει.
Ωστόσο, όπως παραδέχθηκε, έκανε λάθος, στοχεύοντας τελικά γραφεία άλλης εταιρείας, τα οποία βρίσκονται ακριβώς δίπλα.
«Η οικογένεια Τζιωρτζιώτη και το πολιτικό προσωπικό της κυβέρνησης συνεχίζουν να παραμένουν υπεύθυνοι για τη φονική έκρηξη στα Τρίκαλα, όσο κι αν προσπαθούν να κουκουλώσουν το έγκλημα. Ads Εμείς, από την άλλη, τις ευθύνες μας, όπως πάντα, τις αναλαμβάνουμε. Η εταιρεία που χτυπήθηκε, θα αποζημιωθεί για τις υλικές ζημιές της. Γιατί εμείς τα λάθη μας τα πληρώνουμε», καταλήγει ο «Ρουβίκωνας».
Μετά την ανακοίνωση, όπως καταγγέλλει η συλλογικότητα, η αστυνομία απέκλεισε το σπίτι του Γιώργου Καλαϊτζίδη και στη συνέχεια τον συνέλαβε.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, του αποδίδονται οι εξής κατηγορίες:
ηθική αυτουργία σε φθορές (για την επίθεση με βαριοπούλες που προοριζόταν για τα γραφεία της «ΒΙΟΛΑΝΤΑ ΑΕ» στις Αχαρνές, αλλά εν τέλει είχε λάθος αποδέκτη)
ηθική αυτουργία σε βία κατά υπαλλήλων (επειδή μέλη του Ρουβίκωνα έσπευσαν το βράδυ έξω από το σπίτι του, όπου τον περίμεναν αστυνομικοί της κρατικής ασφάλειας, που με την παρουσία των μελών μας αποχώρησαν)
ηθική αυτουργία σε παραβίαση προσωπικών δεδομένων (επειδή ο σύντροφος ”προέτρεψε” να βιντεοσκοπηθεί η προσπάθεια σύλληψής του έξω από το σπίτι του, και στο βίντεο εμφανίζεται, χωρίς βέβαια να φαίνονται τα χαρακτηριστικά του, αστυνομικός της κρατικής ασφάλειας)
απείθεια
παράνομη βία & ηθική αυτουργία σε παράνομη βία (ότι τάχα με ”προτροπή” του συντρόφου άλλα μέλη του Ρουβίκωνα ”επιτέθηκαν” σε αστυνομικούς)
απειλή
Η πρώτη ανακοίνωση του Ρουβίκωνα για την επίθεση και το λάθος
Σχετικά με την επίθεση με βαριοπούλες που πραγματοποιήσαμε τα ξημερώματα της 2ας Φεβρουαρίου, ως απάντηση στο εργοδοτικό έγκλημα στο εργοστάσιο της «ΒΙΟΛΑΝΤΑ ΑΕ» στα Τρίκαλα.
Τα ξημερώματα της 2ης Φεβρουαρίου 2026 ο Ρουβίκωνας αποφάσισε να επιτεθεί σε κεντρικά γραφεία της βιομηχανίας «ΒΙΟΛΑΝΤΑ ΑΕ», στις Αχαρνές, ως μια ελάχιστη απάντηση στη δολοφονία των 5 εργατριών στο εργοστάσιο της εταιρείας στα Τρίκαλα.
Μια ελάχιστη επιστροφή της βίας που κράτος και αφεντικά ασκούν σε βάρος των καταπιεσμένων, σε βάρος της ταξικής μας οικογένειας, κομμάτι της οποίας ήταν και οι 5 δολοφονημένες εργάτριες στο εργοστάσιο της Βιολάντα.
Αυτή τη φορά, ανάμεσα σε δεκάδες τέτοιες δράσεις υψηλού συμβολισμού του Ρουβίκωνα, αλλά και ρίσκου, έγινε λάθος. Υπήρξε λάθος αποδέκτης. Τα γράφεια της Βιολάντα στις Αχαρνές όχι απλά γειτνιάζουν, αλλά εφάπτονται με κτίριο άλλης εταιρείας, το οποίο και χτυπήθηκε.
Η οικογένεια Τζιωρτζιώτη και το πολιτικό προσωπικό της κυβέρνησης συνεχίζουν να παραμένουν υπεύθυνοι για τη φονική έκρηξη στα Τρίκαλα, όσο κι αν προσπαθούν να κουκουλώσουν το έγκλημα.
Εμείς, από την άλλη, τις ευθύνες μας, όπως πάντα, τις αναλαμβάνουμε.
Η εταιρεία που χτυπήθηκε, θα αποζημιωθεί για τις υλικές ζημιές της.
Γιατί εμείς τα λάθη μας τα πληρώνουμε
