website analysis Ράλλυ Μόντε Κάρλο: Ένα βήμα πριν τον θρίαμβο ο Σόλμπεργκ (+video) – Epikairo.gr

Τέσσερις ειδικές χωρίζουν τον Όλιβερ Σόλμπεργκ από τον θρίαμβο στο φετινό Μόντε Κάρλο. Ο Σουηδός τα πήγε και σήμερα περίφημα διατηρώντας σημαντική διαφορά από τους Έβανς και Οζιέ.

Μπορεί ο Οζιέ να κέρδισε την πρώτη δοκιμασία της ημέρας αποσπώντας 20 δευτερόλεπτα από την διαφορά του Σόλμπεργκ. Ωστόσο οι επόμενες δύο ειδικές ανήκαν στον Σουηδό.

Ο πρωτοπόρος του αγώνα κυριάρχησε τόσο στην Vaumeilh-Claret όσο και στο δεύτερο πέρασμα της Breole-Bellaffaire. Έτσι λίγο πριν το τέλος του απογευματινού σκέλους απολάμβανε διαφορά 64 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Έβανς. Σύμμαχος του Σουηδού, το στρωμένο χιόνι στις δύο αυτές ειδικές με τον οδηγό της Toyota να αισθάνεται πολύ άνετα με τα Hankook με καρφιά.

Εάν κρίνουμε από τις δηλώσεις των υπολοίπων ο Σόλμπεργκ ήταν ένας από τους λίγους που έκανε τα συγκεκριμένα ελαστικά να δουλέψουν. Αντίθετα ο Οζιέ ήταν πολύ πιο συντηρητικός υπό αυτές τις συνθήκες και δεν ήταν καθόλου χαρούμενος στο τέλος της ημέρας.

Ο Γάλλος υποχώρησε όχι μόνο έναντι του Σόλμπεργκ αλλά και του Έβανς από τον οποίον πλέον απέχει σχεδόν 30 δευτερόλεπτα. Λογικά θα επικεντρωθεί να κερδίσει την αυριανή Super Sunday και την Power Stage η οποία δεν είναι άλλη από την φημισμένη Col de Turini. Βέβαια η πρόγνωση του καιρού αύριο κάνει λόγο και πάλι για χιόνι. Και αυτό δεν θα ευνοήσει την προσπάθεια του εννιά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή.

Η τελευταία σημερινή ειδική ήταν η διαδρομή του σιρκουί στο Μονακό, με τους οδηγούς του WRC να χαρίζουν πλούσιο θέαμα υπό βροχή. Ήταν μία ευχάριστη αλλαγή από τις πολύ δύσκολες συνθήκες που αντιμετώπισαν τα πληρώματα στις υπόλοιπες τρεις δοκιμασίες της ημέρας. Νικητής στο… GP του WRC ο Φουρμό!

Ο Σάμι Πάγιαρι είχε έξοδο στην προτελευταία καταλήγοντας να χτυπήσει σε δέντρο, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστούν εκείνος ή ο συνοδηγός του. Τα πληρώματα της Hyundai ήταν επίσης απογοητευμένα από τον ρυθμό τους με τον Νεβίλ να δηλώνει απλός επιβάτης για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Ο Βέλγος παραμένει πέμπτος πίσω από τον Φουρμό.

Προβλήματα είχε και ο Μουνστέρ της M-Sport Ford, αλλά κατάφερε να παραμείνει εντός βαθμολογούμενης δεκάδας, στην 8η θέση. Μπροστά του είναι ο πρωτοπόρος της κατηγορίας RC2, Λέο Ροσέλ. Στην 6η θέση το πρώτο Puma της M-Sport με τον Άρμστρονγκ ο οποίος κάνει πολύ καλό αγώνα μέχρι στιγμής. Οι Κατσούτα και Ντάπρα συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Δεν εξελίσσεται καλά ο πρώτος αγώνας στην επιστροφή της Lancia στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Ράλλυ, στην κατηγορία RC2. Η πρώτη Ypsilon του Γκριάζιν (10η στο τέλος του πρωινού σκέλους) είχε έξοδο στην τρίτη ειδική της ημέρας με αποτέλεσμα καταρρεύσει η πίσω ανάρτηση.

Απομένουν τέσσερις ειδικές για την ολοκλήρωση του πρώτου αγώνα της φετινής σεζόν. Θα καταφέρει ο Σόλμπεργκ να αποφύγει τα λάθη και να κατακτήσει την δεύτερη νίκη της καριέρας του στο WRC και πρώτη στο φημισμένο Μόντε Κάρλο; Το προβάδισμα 59,3 δευτερολέπτων επί του Έβανς του δίνει, πάντως, μεγάλη αυτοπεποίθηση.