Ένα από τα πιο γνωστά πρόσωπα του αθλητισμού στην Κεφαλονιά και από τους κορυφαίους αθλητές της άρσης βαρών είναι ο ένας εκ των δύο που συνελήφθησαν για τον θάνατο της 19χρονης Μυρτούς.
Πρόκειται για αθλητή ο οποίος προ δεκαετίας είχε καταφέρει να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων και μαζί με τον αδελφό του είχαν διαπρέψει σε μεγάλες διοργανώσεις της άρσης βαρών.
Ο 26χρονος πλέον πρωταθλητής, που ζει μόνιμα στο νησί απ’ όπου και κατάγεται, ήταν το βράδυ μαζί με τη νεαρή κοπέλα και τα άλλα δύο πρόσωπα και παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα.
Το μεσημέρι παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα και το τρίτο πρόσωπο που αναζητούσαν οι Αρχές.
Ο 23χρονος παρουσιάστηκε συνοδευόμενος από τον πατέρα του και οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψή του. Οι τρεις συλληφθέντες είναι αντιμέτωποι με την κατηγορία έκθεσης σε κίνδυνο.
Σύμφωνα με οπτικό υλικό που έχει εντοπίσει η αστυνομία, στις 04:30 το πρωί από ένα αυτοκίνητο κατέβηκαν τα δύο άτομα που έχουν συλληφθεί και στη συνέχεια έβγαλαν από αυτό σε λιπόθυμη κατάσταση τη 19χρονη.
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν, η νεαρή κοπέλα είχε κλείσει δωμάτιο στο ξενοδοχείο της περιοχής. Εκεί φέρονται να έκαναν χρήση κοκαΐνης, την οποία φέρεται να έφερνε ο κατηγορούμενος αθλητής. Η 19χρονη αισθάνθηκε αδιαθεσία και εκεί αποφάσισαν να την πάνε στην πλατεία, όπου και την παράτησαν, με αποτέλεσμα να βρίσκονται αντιμέτωποι με την κατηγορία της έκθεσης σε κίνδυνο.
