Τη θέση της Ουάσινγκτον για τις εν εξελίξει προσπάθειες κατάπαυσης του πυρός στην Ουκρανία, εξέφρασε ο Τζέι Ντι Βανς, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Ινδία την Τετάρτη.
Ο αντιπρόεδρος της αμερικανικής κυβέρνησης τόνισε πως οι ΗΠΑ κατέθεσαν μια «πολύ ρητή πρόταση» προς τη Ρωσία και την Ουκρανία σχετικά με την πορεία προς μια ειρηνευτική συμφωνία, προσθέτοντας πως «ήρθε η ώρα είτε να πουν ‘ναι’ είτε οι Ηνωμένες Πολιτείες να αποχωρήσουν από αυτή τη διαδικασία».
🇺🇸💬🇷🇺🇺🇦 Vance says the U.S. has made a “very fair proposal” to both Russia and Ukraine—and if they don’t accept it, the U.S. will walk away.Zelensky already rejected one alleged U.S. proposal yesterday: recognizing Crimea as Russian. https://t.co/qrfCH0NQZU pic.twitter.com/Vq5NG1aspa— DD Geopolitics (@DD_Geopolitics) April 23, 2025 Αναφερόμενος στη συζήτηση που γίνεται για τις εδαφικές παραχωρήσεις, ο Βανς (ταξίδεψε οικογενειακώς στην Ινδία) είπε πως «οι σημερινές γραμμές, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί από τις συγκρούσεις», δείχνουν ότι τόσο η Ουκρανία όσο και η Ρωσία θα πρέπει να εγκαταλείψουν κάποια εδάφη που η κάθε πλευρά ελέγχει σήμερα.
US Vice President JD Vance along with Second Lady Usha Vance and their children arrived in Agra as part of their four-day official visit to India. They were warmly received by Uttar Pradesh Chief Minister Yogi Adityanath. The Vance family visited the iconic Taj Mahal pic.twitter.com/wQvuvlqV7V— India Recap (@indiarecapnews) April 23, 2025 Το πάγωμα της σύγκρουσης κατά μήκος των υφιστάμενων γραμμών μάχης θα ήταν μια πολύ μεγαλύτερη θυσία για την Ουκρανία, η οποία επιδιώκει να ανακτήσει όλα τα εδάφη στα ανατολικά και νότια της χώρας που κατέλαβε η Ρωσία από το 2014, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας, μετά την εισβολή πλήρους κλίμακας τον Φεβρουάριο του 2022.
Κλείσιμο
Οι ΗΠΑ είναι διατεθειμένες να αναγνωρίσουν τον έλεγχο της Ρωσίας επί της ουκρανικής χερσονήσου της Μαύρης Θάλασσας και να χαλαρώσουν τις κυρώσεις κατά της Μόσχας στο πλαίσιο μιας πιθανής ειρηνευτικής συμφωνίας, ανέφερε σχετικά το Bloomberg. Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε την Τρίτη ότι η χώρα του δεν θα αναγνωρίσει τη ρωσική κατοχή της Κριμαίας, η οποία αναγνωρίζεται διεθνώς ως ουκρανικό έδαφος.
«Θα πρέπει να υπάρξουν κάποιες εδαφικές ανταλλαγές», δήλωσε ο Βανς, προσθέτοντας ότι ενώ τα σύνορα μπορεί να μην καταλήξουν να είναι ακριβώς οι γραμμές του μετώπου όπως είναι τώρα, προκειμένου να σταματήσουν οι θάνατοι στρατιωτών και αμάχων, και οι δύο πλευρές πρέπει «να κατεβάσουν τα όπλα τους, να παγώσουν αυτό το πράγμα και να προχωρήσουν στην πραγματική οικοδόμηση μιας καλύτερης Ρωσίας και μιας καλύτερης Ουκρανίας».
JD Vance met with Modi today, and as you can see, he’s learned his lesson after the Pope Francis incident – he clearly avoids JD’s handshake and close contact, and uses children as decoys.PM Modi is no fool. pic.twitter.com/B0IItqDqzU— Pekka Kallioniemi (@P_Kallioniemi) April 22, 2025 Θυμίζεται πως ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι είναι έτοιμος να εγκαταλείψει τις προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, εάν δεν επιτευχθεί σύντομα μια συμφωνία. Ο απεσταλμένος του, Στίβεν Γουίτκοφ θα ταξιδέψει στη Ρωσία αργότερα μέσα στην εβδομάδα, αφού επισκέφθηκε τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ήδη τρεις φορές από την ορκωμοσία του και χαρακτήρισε την πιο πρόσφατη συνάντησή του «συναρπαστική».

Η πρότασή μας σε Ουκρανία και Ρωσία είναι ρητή, αν δεν πουν «ναι», οι ΗΠΑ αποχωρούν από τη διαδικασία, είπε ο αντιπρόεδρος της αμερικανικής κυβέρνησης – Τι προβλέπει το σχέδιο Τραμπ σύμφωνα με το Axios

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies
Μάθετε περισσότερα εδώ

Αποδοχή