Συναγερμός έχει σημάνει στα Πετράλωνα καθώς μια πολυκατοικία 4 ορόφων κατάρρευσε, με τους άνδρες του πυροσβεστικού σώματος να ψάχνουν στα συντρίμμια για τυχόν εγκλωβισμένα άτομα.

Από το σημείο κατάρρευσης της πολυκατοικίας στα Πετράλωνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν και οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι υπήρχαν 4 αγνοούμενοι εν τέλει εντοπίστηκαν όλοι τους από τα συγγενικά τους πρόσωπα. Αυτή τη στιγμή ερευνάται το ενδεχόμενο να υπάρχει κάποιος εργάτης ο οποίος να εγκλωβίστηκε κατά τη διάρκεια της κατάρρευσης της πολυκατοικίας στα Πετράλωνα,. Οι αστυνομικές αρχές προχωρήσαν σε 5 προσαγωγές μεταξύ των οποίων εργολάβοι και μηχανικοί του υπό ανέγερση διπλανού κτιρίου που γίνονταν εργασίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήταν λίγο μετά τη 1 όταν το τετραώροφο κτήριο στην οδό Αλκμήνης στα Πετράλωνα υποχώρησε με αποτέλεσμα να μετατραπεί σε μία μάζα από μπάζα. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες δίπλα από τη συγκεκριμένη πολυκατοικία είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την ανέγερση ενός άλλου κτηρίου και γίνονταν εντατικές εργασίες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αμέσως στο σημείο έσπευσαν άνδρες της πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ και ξεκίνησαν τις έρευνες για τον εντοπισμό και τον απεγκλωβισμό τυχόν αγνοούμενων. 

Στο σημείο έχουν κινητοποιηθεί ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, η 1η Ε.Μ.Α.Κ. και δύο ειδικοί σκύλοι έρευνας και διάσωσης. Συνδράμουν επίσης η Ελληνική Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, η ΔΕΦΑ και ο ΔΕΔΔΗΕ.

Δείτε live εικόνα του Reuters από το σημείο

Aftermath of residential building collapse in Athens https://t.co/Tejr1K08p5
— Reuters (@Reuters) June 30, 2026

Οι εργάτες και ο μηχανικός του υπό ανέγερση κτιρίου στο διπλανό οικόπεδο φαίνεται ότι από νωρίς το πρωί να είχαν καταλάβει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και για το λόγο αυτό ειδοποίησαν όσους βρήκαν στα διαμερίσματα του κτιρίου που κατέρρευσε να το εγκαταλείψουν. Χτυπούσαν μάλιστα τα κουδούνια για να βγάλουν όλο τον κόσμο έξω. Να σημειωθεί ότι η πολυκατοικία κατέρρευσε τμηματικά. 

Εκπαιδευμένοι σκύλοι βρίσκονται ήδη πάνω από τα συντρίμμια, ενώ την ίδια ώρα οι πυροσβέστες απευθύνουν έκκληση σε όλους να κάνουν ησυχία. 

Εικόνες που ακολούθησαν μετά την κατάρρευση ήταν συγκλονιστικές καθώς πολλοί από τους κατοίκους της περιοχής βγήκαν στους δρόμους και άρχισαν να φωνάζουν: «Που είναι αυτός που έφτιαχνε τα σπίτια; Μπορεί να υπάρχουν εγκλωβισμένοι». 

Συγκινητικές είναι οι στιγμές μεταξύ των ενοίκων και των συγγενών τους οι οποίοι διαπιστώνουν ότι δεν έχει εγκλωβιστεί κανείς από αυτούς. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που αποτυπώνονται στο παρακάτω βίντεο όταν φιλικά πρόσωπα ενός εκ των ιδιοκτητών που πρόλαβε να βγει από το σπίτι σπεύδουν να τον αγκαλιάσουν και να τον ηρεμήσουν.

Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. 

Κατάρρευση κτηρίου στα Πετράλωνα επί της οδού Αλκμήνης στην Αθήνα. Τρίτη 30 Ιουνίου 2026 (ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ / EUROKINISSI)

Κατάρρευση κτηρίου στα Πετράλωνα επί της οδού Αλκμήνης στην Αθήνα. Τρίτη 30 Ιουνίου 2026 (ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ / EUROKINISSI)

Επί τόπου έχουν σπεύσει 30 άνδρες της Πυροσβεστικής με 8 οχήματα. Στο σημείο όπου κατέρρευσε η πολυκατοικία έχουν ήδη πάει 3 ασθενοφόρα, μία κινητή μονάδα και μία μηχανή άμεσης ανταπόκρισης. Έχουν ενεργοποιηθεί τα εφημερεύοντα νοσοκομεία Γεννηματάς, Σωτηρία και Τζάνειο.

Σημειώνεται πως στα Πετράλωνα μετέβη και ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικούς Σώματος, Αναστάσιος Παππάς, ώστε να συντονίσει τις εργασίες.