Παλαιό Φάληρο: Τι συνέβη στη συμβολή Βενιζέλου και 28ης Οκτωβρίου
Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου 2026, 8:07 μμ
Διευκρινίσεις από τον Δήμο
Την Κυριακή 4 Ιανουαρίου και ώρα 23:30 μ.μ. απορριμματοφόρο του Δήμου, κατά τη στροφή του από την οδό Βενιζέλου στην οδό 28ης Οκτωβρίου, παρέσυρε από το πλάι χαμηλωμένα κλαδιά του δέντρου, με αποτέλεσμα την πτώση του επί της οροφής του απορριμματοφόρου.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο οδηγός του οχήματος, αντιλαμβανόμενος άμεσα την κατάσταση και προκειμένου να μην προκληθεί μεγαλύτερη ζημιά ή κίνδυνος, ακινητοποίησε το απορριμματοφόρο και ενημέρωσε αμέσως τον Προϊστάμενό του, ο οποίος ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. Ευτυχώς, από το συμβάν δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός.
Διευκρινίζεται συνεπώς ότι το δέντρο δεν έπεσε αιφνιδίως επάνω στο απορριμματοφόρο. Το συγκεκριμένο όχημα είναι ψηλότερο από τα συνήθη απορριμματοφόρα, καθώς φέρει και ειδικό γερανό στην οροφή του, γεγονός που αυξάνει το συνολικό του ύψος.
Οι υπηρεσίες του Δήμου επενέβησαν άμεσα για την απομάκρυνση του δέντρου και την αποκατάσταση της ασφάλειας στο σημείο. Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου συνεχίζει να παρακολουθεί και να παρεμβαίνει όπου απαιτείται, με γνώμονα την ασφάλεια πολιτών και εργαζομένων.
