Οργισμένοι συγγενείς των θυμάτων της πυρκαγιάς σε μπαρ στο Κραν Μοντανά επιτέθηκαν σήμερα το πρωί στους ιδιοκτήτες, ενώ γονείς τους κατηγορούν για τους θανάτους των παιδιών τους.
Οι ιδιοκτήτες του μπαρ στο Κραν Μοντανά όπου δεκάδες νεαροί κάηκαν ζωντανοί
Καθώς ο Ζακ και η Τζέσικα Μορέτι έφτασαν στο γραφείο του εισαγγελέα στη Σιόν για την τέταρτη ημέρα των καταθέσεών τους, δεκάδες συγγενείς συγκεντρώθηκαν γύρω από την είσοδο του κτιρίου, φορώντας ρούχα με εικόνες των αγαπημένων τους προσώπων που έχασαν τις ζωές τους. Το ζευγάρι, το οποίο έχει επιρρίψει την ευθύνη σε μια σερβιτόρα που επίσης πέθανε στην πυρκαγιά, βρίσκεται υπό δικαστική επιτήρηση μετά την πυρκαγιά που σκότωσε 41 άτομα και τραυμάτισε 115 άλλα στο Le Constellation στο χιονοδρομικό κέντρο Κραν Μοντανά την 1η Ιανουαρίου.
Καθώς κατευθύνονταν προς το κτίριο για να καταθέσουν το πρωί της Πέμπτης, συνοδευόμενοι μόνο από έναν αστυνομικό και έναν δικηγόρο, αρκετοί συγγενείς όρμησαν προς το μέρος τους. «Ήταν ένα πραγματικός όχλος. Οι Μορέτι… δεν είχαν σχεδόν καμία προστασία όταν ξέσπασε η οργή των συγγενών. Όλοι όρμησαν στους ιδιοκτήτες, οι οποίοι σπρώχτηκαν στον τοίχο του κτιρίου και δεν μπορούσαν να ξεφύγουν», δήλωσε ένας δημοσιογράφος στο 20 Minuten.
Οι συγγενείς οργισμένοι εξαπέλυαν ύβρεις προς το ζευγάρι που προσπαθούσε να κρυφτεί πίσω από τον δικηγόρο του, ενώ ένας γονιός ακούστηκε να φωνάζει: «Σκοτώσατε τον γιο μου, σκοτώσατε 40 ανθρώπους, θα πληρώσετε γι’ αυτό».
Η 40χρονη Μορέτι φάνηκε να δακρύζει καθώς προσπαθούσε να περάσει μέσα από το πλήθος, ενώ ο αδελφός ενός από τα θύματα, του Τρίσταν, φέρεται να προσπάθησε να την κλωτσήσει αφού της ζήτησε επανειλημμένα να τον κοιτάξει στα μάτια. Η μητέρα του Τρίσταν, η οποία ήταν επίσης παρούσα σήμερα το πρωί, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης: «Ούτε θα συγχωρήσουμε ούτε θα ξεχάσουμε». «Είμαι εδώ για τον Τρίσταν», είπε ο πατέρας του. «Θέλω η Τζέσικα Μορέτι να ξέρει πόσο σκληρά έχει χτυπήσει πατέρες, μητέρες, αδελφούς και αδελφές. Απομακρύνθηκε, έφυγε από το Constellation. Άλλοι, οι νέοι, βοήθησαν τόσο πολύ, και απλώς έφυγε. Αυτό δεν είναι σωστό», συνέχισε.
Τα μικρότερα αδέρφια του έφηβου θύματος, ο 14χρονος Τομπίας και η 15χρονη Γιαέλ, ήταν επίσης παρόντα. «Θέλουμε η Τζέσικα Μορέτι να ζητήσει συγγνώμη», δήλωσαν. «Είμαι ο μικρός αδερφός του Τρίσσταν και ήρθα εδώ για να δείξω στην Τζέσικα Μορέτιότι έχει καταστρέψει οικογένειες, να μας κοιτάξει στα μάτια», είπε ο νεαρός και πρόσθεσε: «Αυτό που συνέβη δεν είναι φυσιολογικό. Θέλουμε δικαιοσύνη. Η Μορέτι είναι αναμφίβολα ένοχη, όπως και ο δήμος Κραν Μοντανάκαι το καντόνι του Βαλαί».
Το ζευγάρι τελεί υπό ποινική έρευνα, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια, σωματική βλάβη από αμέλεια και εμπρησμό από αμέλεια. Αν καταδικαστούν, κινδυνεύουν με ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών.
