Βάλλεται πανταχόθεν πλέον το Ισραήλ, καθώς μετά τα πυραυλικά πλήγματα που δέχεται εξ ανατολών από το Ιράν και από τον βορρά από τη Χεζμπολάχ με τις εκτοξεύσεις από τον Λίβανο, τώρα δέχεται πλήγματα και από τον νότο, με τους Χούθι της Υεμένης να πραγματοποιούν την απειλή τους ότι θα εμπλακούν στη ένοπλη σύρραξη στο πλευρό του Ιράν.

Συγκεκριμένα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν τα ξημερώματα του Σαββάτου (28/3) ότι εντόπισαν την εκτόξευση πυραύλου από την Υεμένη εναντίον του Ισραήλ, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν, εντόπισαν «την εκτόξευση ενός πυραύλου από την Υεμένη εναντίον της επικράτειας του κράτους του Ισραήλ» και πρόσθεσαν ακολούθως ότι «συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας επιχειρούν για την αναχαίτιση της απειλής», προτού δώσουν το ελεύθερο στους κατοίκους να βγουν από τα καταφύγια μετά τη λήξη του συναγερμού.

Οι Χούθι της Υεμένης, λοιπόν, εκτόξευσαν για πρώτη φορά πύραυλο κατά του Ισραήλ και σύμφωνα με το ανακοινωθέν, οι σειρήνες ήχησαν γύρω από την πόλη Μπερ Σεβά και τα περίχωρα κοντά στο κύριο πυρηνικό ερευνητικό κέντρο του Ισραήλ για τρίτη φορά κατά τη διάρκεια της νύχτας από την Παρασκευή (27/3) προς το Σάββατο (28/3).

🚨Sirens sounding in southern Israel due to a ballistic missile attack from Yemen.
This marks the first attack by the Iran-backed Houthis on Israel in the current war. pic.twitter.com/3cgUmizZp4
— Israel War Room (@IsraelWarRoom) March 28, 2026

Οι αναχαιτιστικοί πύραυλοι του Ισραήλ κατά του πυραύλου των Χούθι, εκτοξεύθηκαν άμεσα για την κατάρριψή του, όπως φαίνεται και στο ακόλουθο βίντεο.

Νωρίτερα, στη διάρκεια της νύχτας, ο ηγέτης των φιλοϊρανών ανταρτών Χούθι, Αμπντέλ Μάλεκ αλ Χούθι, προειδοποίησε ότι οι δυνάμεις που προκάλεσαν «χάος» στην Ερυθρά Θάλασσα για τη διεθνή ναυτιλία κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, είναι έτοιμες να χτυπήσουν ξανά τη στρατηγικής σημασίας θαλάσσια οδό σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την Τεχεράνη, μια κίνηση που ξεκάθαρα θα επιδεινώσει την παγκόσμια πετρελαϊκή και οικονομική κρίση η οποία προκλήθηκε από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Οι Χούθι, φαίνεται πως έχουν την ικανότητα να πλήξουν γειτονικές χώρες του Περσικού Κόλπου και να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα στη θαλάσσια ναυσιπλοΐα γύρω από την Αραβική Χερσόνησο. Πλέον με την εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου εναντίον του Ισραήλ δείχνουν ότι μπαίνουν στον πόλεμο που ξεκίνησε στις 28 Φεβρουαρίου, στο πλευρό του Ιράν.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε επίσημα ότι αναχαίτισε τον πύραυλο των Χούθι

Το Ισραήλ αναχαίτισε ένα πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη το Σάββατο, για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Μέση Ανατολή τον περασμένο μήνα. Οι ανησυχίες εντάθηκαν για το ενδεχόμενο οι Χούθι, που υποστηρίζονται από το Ιράν, να εμπλακούν στη σύγκρουση.

Οι προηγούμενες επιθέσεις της οργάνωσης σε πλοία κατά τη διάρκεια του πολέμου Ισραήλ–Χαμάς ανέτρεψαν τις θαλάσσιες μεταφορές στην Ερυθρά Θάλασσα.

Πριν από την επίθεση από την Υεμένη, φαινόταν να διαφαίνεται μια πρόοδος, καθώς η Τεχεράνη συμφώνησε να επιτρέψει ανθρωπιστική βοήθεια και αγροτικές αποστολές μέσω των Στενών του Ορμούζ.

Σχετικό με όλες τις παραπάνω εξελίξεις είναι το σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal, το οποίο αναφέρει πως «Το Ισραήλ εξαντλεί τα όπλα που κρατούν τον λαό του ζωντανό, ενώ οι Χούθι μόλις άνοιξαν ένα νέο μέτωπο».

«Το Ισραήλ άρχισε να εξοικονομεί τους καλύτερους αναχαιτιστικούς πυραύλους Arrow, χρησιμοποιώντας αναβαθμισμένα πυρομαχικά David’s Sling για αποστολές για τις οποίες δεν είχαν σχεδιαστεί. Ως αποτέλεσμα, τόσο η Ντιμόνα όσο και η Αράντ δέχτηκαν άμεσες επιθέσεις.  Το CSIS ανέφερε ότι η περιοχή «εξαντλεί πολλά χρόνια παραγωγής μέσα σε λίγες εβδομάδες», αναφέρει αρχικά το δημοσίευμα, που συνεχίζει γνωστοποιώντας τις τελευταίες εξελίξεις.

«Οι Χούθι εκτόξευσαν τον πρώτο τους βαλλιστικό πύραυλο από την Υεμένη προς τη Μπερ Σεβά, προσθέτοντας μια εντελώς νέα κατεύθυνση επίθεσης που πρέπει τώρα να καλύψουν οι ισραηλινές άμυνες. Το Ιράν από τα ανατολικά. Η Χεζμπολάχ από τα βόρεια. Οι Χούθι από τα νότια. Κάθε νέο μέτωπο πολλαπλασιάζει τον ρυθμό κατανάλωσης των αναχαιτιστικών πυραύλων. Κάθε πύραυλος από μια νέα γωνία αναγκάζει τους διοικητές να κατανέμουν ακόμη πιο αραιά τα ήδη εξαντλημένα αποθέματα. Το Ιράν δεν χρειάζεται πλέον να κατακλύζει το σύστημα με τον όγκο πυραυλικών επιθέσεων. Απλώς ενεργοποίησε αρκετά σημεία εκτόξευσης για να “τεντώσει” τις ισραηλινές αναχαιτιστικές άμυνες. Τετρακόσιοι ιρανικοί πύραυλοι, καθημερινές ομοβροντίες της Χεζμπολάχ, και τώρα βαλλιστικοί πύραυλοι από την Υεμένη. Περιορίζεται σημαντικά λοιπόν,  ο αριθμός αναχαιτίσεων μιας χώρας ενάντια σε τρεις διαφορετικούς άξονες απειλής. Ο αρχικός υπολογισμός ήταν ήδη μη βιώσιμος. Σήμερα, μετά από αυτή την εξέλιξη, έγινε σημαντικά χειρότερος».

Από την δική του πλευρά ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, στις τελευταίες δηλώσεις του αναφορικά με τον πόλεμο κατά του Ιράν, ξεκαθάρισε πως για οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της χώρας του Περσικού Κόλπου δεν χρειάζεται να πάρει καμία έγκριση από το Κογκρέσο και ότι οι 3.554 στόχοι, που έχουν απομείνει για τις ΗΠΑ στο Ιράν θα ολοκληρωθούν αρκετά γρήγορα.

«Για νομικούς λόγους λέω ότι για τη στρατιωτική επιχείρηση στο Ιράν, δεν χρειάζομαι καμία έγκριση. Ως πόλεμος υποτίθεται ότι πρέπει να λάβεις έγκριση από το Κογκρέσο, κάτι τέτοιο. Την αποκαλώ στρατιωτική επιχείρηση», ανέφερε και πρόσθεσε: «Μας έχουν απομείνει άλλοι 3.554 στόχοι και θα ολοκληρωθούν αρκετά γρήγορα».

Αναφερόμενος στη συνέχεια στην επιθυμία του για το άμεσο άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν απέφυγε το…σαρδάμ, κάνοντας λόγο για Στενό του…Τραμπ.

«Διαπραγματευόμαστε τώρα και θα ήταν υπέροχο αν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι, αλλά πρέπει να το ανοίξουν. Πρέπει να ανοίξουν το Στενό του Τραμπ, εννοώ το Ορμούζ. Με συγχωρείτε, λυπάμαι πολύ, ήταν ένα τόσο τρομερό λάθος», είπε, διορθώνοντας άμεσα το…σαρδάμ του.

🚨 TRUMP REFERS TO STRAIT OF HORMUZ THE STRAIT OF TRUMP: “We’re negotiating now, and it would be great if we could do something, but they have to open it up. They have to open up the Strait of Trump—I mean Hormuz. Excuse me, I’m so sorry. Such a terrible mistake.” pic.twitter.com/GxC0bFThdQ
— Breaking911 (@Breaking911) March 27, 2026

Δείτε ΕΔΩ τις εξελίξεις της περασμένης νύχτας

ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
12:25
Ιράν: 12 νεκροί και 43 τραυματίες από τα αμερικανο-ισραηλινά πλήγματα
12:15
Χούθι: Σχεδιάζουν να μπλοκάρουν τη διέλευση ισραηλινών πλοίων από το στενό Μπαμπ ελ-Μαντέμπ 
12:02
Ο Ζελένσκι έφτασε στη Ντόχα του Κατάρ
12:00
Ουκρανία και ΗΑΕ συζητούν συνεργασία στην άμυνα
11:58
Τέσσερις αγρότες νεκροί από ισραηλινή επίθεση στο νότιο Λίβανο
11:55
Ιράν: Ο στρατός στοχοθέτησε αμερικανικό πλοίο επιμελητείας μακριά από το λιμάνι Σαλάλα του Ομάν
11:40
Διακόπηκε η παραγωγή σε μεγάλη ιρανική χαλυβουργία ύστερα από ισραηλινοαμερικανικά πλήγματα
11:20
Νέα επίθεση του Ισραήλ σε τρεις περιοχές του Ιράν
11:15
Ισχυρή έκρηξη κοντά στο αεροδρόμιο της Αρμπίλ, στο Ιρακινό Κουρδιστάν
10:55
Το Ισραήλ πλήττει πόλεις και χωριά στον νότιο Λίβανο – Εντοπίστηκαν βαρέα όπλα σε σχολείο
10:48
IDF: «Σκοτώσαμε δύο κορυφαία μέλη της μονάδας επικοινωνιών της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό»
10:43
Ενίσχυση της συνεργασίας ΗΠΑ -Ιράκ για την αποτροπή επιθέσεων από το Ιράν
10:40
Αl Jazeera: Συνομιλίες για την αποκλιμάκωση του πολέμου τη Δευτέρα στο Πακιστάν – Τετραμερής συνάντηση
10:35
AP: 15 Αμερικανοί στρατιώτες τραυματίες μετά από ιρανικές επιθέσεις σε αεροπορική βάση της Σαουδικής Αραβίας
10:30
ΗΑΕ: Τρίτη πυρκαγιά στο Αμπού Ντάμπι μετά από επίθεση
10:25
Κουβέιτ: Το διεθνές αεροδρόμιο επλήγη από επιθέσεις με drones σήμερα Σάββατο
10:15
Αεροπορικά πλήγματα αναφέρθηκαν το πρωί σε Τεχεράνη και Ισφαχάν
10:00
Ιρανικά βλήματα διασποράς προκάλεσαν ζημιές σε θωρακισμένο δωμάτιο στην Πετάχ Τίκβα – Οι διαμένοντες βγήκαν αλώβητοι από μέσα
09:45
Οι Χούθι επιβεβαιώνουν ότι εκτόξευσαν πύραυλο κατά του Ισραήλ
09:35
Φρουροί της Επανάστασης: Αντεπίθεση σε «τέσσερα βήματα» στις απειλές Τραμπ για ενεργειακά πλήγματα
09:30
Η «Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ» στοχεύει αρκετές αεροπορικές βάσεις στην Ιορδανία
09:25
Βίντεο από ιρανικό πύραυλο τη στιγμή που χτυπά βιομηχανική εγκατάσταση στο Μπαχρέιν
09:22
Οι Φρουροί της Επανάστασης (IRGC) του Ιράν σε βίντεό τους αναφέρουν ότι επιτέθηκαν εναντίον Αμερικανών πεζοναυτών στο νησί Μπουμπιγιάν του Κουβέιτ
09:20
Σειρήνες ηχούν στο Μπαχρέιν
09:15
Κουβέιτ: Πάνω από 118 δολάρια το βαρέλι η τιμή του πετρελαίου
09:10
Το Ιράν εξάρθρωσε «τρομοκρατικό πυρήνα» στη βόρεια επαρχία Γκολεστάν
09:00
Ομάν: Ένας εργαζόμενος τραυματίστηκε σε επίθεση με drones στο λιμάνι Σαλάλα
08:50
Σειρήνες για εισβολή με drones ηχούν στην Άνω Γαλιλαία και την περιοχή του Κόλπου της Χάιφα
08:30
Το Ισραήλ αναχαίτισε τον πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη 
07:50
Το Ισραήλ επιβεβαιώνει τον θάνατο 60χρονου στο Τελ Αβίβ από ιρανική επίθεση
07:25
Συναγερμός στο βόρειο Ισραήλ
07:15
ΗΑΕ: Πέντε τραυματίες στα ΗΑΕ μετά από εκτόξευση πυραύλων κρουζ, βαλλιστικών και drones από το Ιράν
12:25
Ιράν: 12 νεκροί και 43 τραυματίες από τα αμερικανο-ισραηλινά πλήγματα
Ιρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν το Σάββατο (28/3) ότι αμερικανο -ισραηλινά πλήγματα έπληξαν πολλαπλώς πολλές κατοικημένες περιοχές, προκαλώντας τον θάνατο περισσότερων από 12 ανθρώπων κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Fars, πλήγματα σε κατοικημένες περιοχές στην πόλη Μπορουτζέρντ, στη δυτική επαρχία Λορεστάν, είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 7 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 36, όπως δήλωσε ο τοπικός αξιωματούχος Γκοντράτολαχ Βαλάδι.
Παρόμοιες επιθέσεις στην πόλη Ζαντζάν, στα βορειοδυτικά της χώρας, προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 5  ανθρώπων και τον τραυματισμό 7 ακόμη, σύμφωνα με το πρακτορείο ISNA, που επικαλείται τον αναπληρωτή πολιτικό διοικητή της πόλης, Αλί Σαντέγκι.
Το Agence France-Presse σημειώνει ότι δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθούν ανεξάρτητα οι αριθμοί των θυμάτων.
Τα πλήγματα των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ στο Ιράν ξεκίνησαν στις 28 Φεβρουαρίου, οδηγώντας στον θάνατο του ανώτατου ηγέτη της Ισλαμικής Δημοκρατίας και πυροδοτώντας έναν πόλεμο που έχει πλέον επεκταθεί σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.
Το Ιράν δεν έχει ακόμη δώσει συνολικό απολογισμό θυμάτων, με τον τελευταίο αριθμό να ξεπερνά τους 1.200 νεκρούς, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας που ανακοινώθηκαν στις 8 Μαρτίου, χωρίς να είναι δυνατή η ανεξάρτητη επιβεβαίωσή τους.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας, εκρήξεις συγκλόνισαν και την Τεχεράνη, πλήττοντας το Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας στο βορειοανατολικό τμήμα της πόλης, προκαλώντας ζημιές σε κτήρια, χωρίς να αναφερθούν θύματα, σύμφωνα με τοπικά μέσα.
Δεν ήταν άμεσα σαφές αν επλήγησαν και άλλες περιοχές κατά τη διάρκεια των νυχτερινών επιθέσεων.
Παράλληλα, διασώστες της Ιρανικής Ερυθράς Ημισελήνου ανέσυραν σορούς από τα ερείπια κατοικιών στην πόλη Κερμανσάχ, στη δυτική χώρα, όπου τουλάχιστον 13 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί σε ξεχωριστές επιθέσεις την προηγούμενη ημέρα, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Το AFP δεν έχει πρόσβαση σε περιοχές εκτός της ιρανικής πρωτεύουσας για ανεξάρτητη επιβεβαίωση, ωστόσο δημοσιογράφοι στην Τεχεράνη αναφέρουν ζημιές σε πολλές κατοικίες και άλλες πολιτικές υποδομές. 12:15
Χούθι: Σχεδιάζουν να μπλοκάρουν τη διέλευση ισραηλινών πλοίων από το στενό Μπαμπ ελ-Μαντέμπ 
Λίγο μετά την επιβεβαίωση της επίθεσης με βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Ισραήλ το πρωί του Σαββάτου, οι Χούθι της Υεμένης εμφανίζονται έτοιμη να κλιμακώσουν την εμπλοκή τους στο πόλεμο, απειλώντας να εμποδίσουν τη διέλευση ισραηλινών πλοίων μέσω του Στενού Μπαμπ ελ-Μαντέμπ.
«Έχουμε εκπονήσει σχέδιο για να αποτρέψουμε τη διέλευση ισραηλινών πλοίων μέσω του Στενού Μπαμπ ελ-Μαντέμπ», μετέδωσε το Al-Araby TV, επικαλούμενο ανώτερο σύμβουλο των Χούθι.
Το Στενό Μπαμπ ελ-Μαντέμπ βρίσκεται ανάμεσα στην Υεμένη, το Τζιμπουτί και την Ερυθραία και αποτελεί επίσης κρίσιμης σημασίας θαλάσσια διαδρομή για την παγκόσμια ναυτιλία καθώς αποτελεί το σημείο εισόδου στην Ερυθρά Θάλασσα και από εκεί στη Διώρυγα του Σουέζ. 12:02
Ο Ζελένσκι έφτασε στη Ντόχα του Κατάρ
Μετά την επίσκεψή του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι έφτασε στη Ντόχα την πρωτεύουσα του Κατάρ.
Σύμφωνα με το Πρακτορείο Ειδήσεων του Κατάρ, ο Ζελένσκι έγινε δεκτός στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Ντόχα από τον υπουργό Επικρατείας για Εξωτερικές Υποθέσεις Mohammed bin Abdulaziz bin Saleh Al Khulaifi, καθώς και από τον πρέσβη της Ουκρανίας στο Κατάρ, Andrii Kuzmenko.
«Η Αυτού Εξοχότητα, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έφτασε στη Ντόχα το πρωί για επίσκεψη εργασίας στη χώρα», αναφέρεται στην ανακοίνωση. 12:00
Ουκρανία και ΗΑΕ συζητούν συνεργασία στην άμυνα
Η Ουκρανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα οριστικοποιούν τις λεπτομέρειες μιας συμφωνίας συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας και της άμυνας, όπως δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Σε ανάρτησή του στο Telegram, ο Ζελένσκι ανέφερε ότι συναντήθηκε με τον πρόεδρο των ΗΑΕ, σεΐχη Mohammed bin Zayed Al Nahyan.
«Είμαστε ανοιχτοί σε κοινή συνεργασία, η οποία σε στρατηγικό επίπεδο θα ενισχύσει σίγουρα τους λαούς μας και την προστασία της ζωής στα κράτη μας», δήλωσε.
Οι χώρες του Κόλπου δείχνουν αυξανόμενο ενδιαφέρον για την απόκτηση ουκρανικής τεχνογνωσίας και την αγορά αμυντικών συστημάτων, ιδιαίτερα μετά τις επιθέσεις που έχουν δεχθεί με ιρανικούς πυραύλους και drones τον τελευταίο μήνα.
Η Ουκρανία έχει εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς προηγμένων συστημάτων αναχαίτισης drones, δοκιμασμένων σε πραγματικές συνθήκες μάχης, καθώς η Ρωσία έχει επιτεθεί επανειλημμένα στο Κίεβο με μεγάλο αριθμό ιρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών από την έναρξη της πλήρους εισβολής της το 2022. 11:58
Τέσσερις αγρότες νεκροί από ισραηλινή επίθεση στο νότιο Λίβανο
Σύμφωνα με αξιωματούχους της Πολιτικής Άμυνας του Λιβάνου, μια ισραηλινή αεροπορική επίθεση σκότωσε τέσσερα άτομα και τραυμάτισε εννέα ακόμα στην πόλη αλ-Χανίγια στο νότιο τμήμα της χώρας.
Οι αρχές δήλωσαν στο Al Jazeera ότι η επίθεση στόχευε Σύρους αγρότες που εργάζονταν στην περιοχή. 11:55
Ιράν: Ο στρατός στοχοθέτησε αμερικανικό πλοίο επιμελητείας μακριά από το λιμάνι Σαλάλα του Ομάν
Οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράν ανακοίνωσαν σήμερα ότι στοχοθέτησαν ένα αμερικανικό πλοίο επιμελητείας «σε σημαντική απόσταση» από το λιμάνι Σαλάλα, έναν από τους βασικούς λιμένες του σουλτανάτου του Ομάν.
«Ένα πλοίο επιμελητείας που υποστηρίζει τον επιθετικό αμερικανικό στρατό στοχοθετήθηκε από τις ένοπλες δυνάμεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν σε σημαντική απόσταση από το λιμάνι Σαλάλα, στο Ομάν», δήλωσε ο Εμπραχίμ Ζολφαγκαρί, εκπρόσωπος της κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης του Ιράν, σε ανακοίνωση που επικαλέστηκε η ιρανική κρατική τηλεόραση.
Σε ανακοίνωση που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, προστίθεται: «Όπως έχουμε ανακοινώσει προηγουμένως, η εθνική κυριαρχία της αδελφικής και φιλικής χώρας του Ομάν γίνεται σεβαστή από την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν». 11:40
Διακόπηκε η παραγωγή σε μεγάλη ιρανική χαλυβουργία ύστερα από ισραηλινοαμερικανικά πλήγματα
Η παραγωγή σε μεγάλο εργοστάσιο παραγωγής χάλυβα στο Ιράν διεκόπη ύστερα από ισραηλινοαμερικανικά πλήγματα, μετέδωσαν σήμερα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Khuzestan Steel Company, εταιρεία που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό Ιράν, την οποία επικαλέστηκε η ιρανική εφημερίδα Shargh, “οι αλυσίδες παραγωγής του εργοστασίου σταμάτησαν” αφού πολλές μονάδες και εγκαταστάσεις σιδηρουργίας επλήγησαν χθες, Παρασκευή (27/3), στη διάρκεια πληγμάτων. 11:20
Νέα επίθεση του Ισραήλ σε τρεις περιοχές του Ιράν
Πάνω από 50 μαχητικά αεροσκάφη της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποίησαν αεροπορικές επιθέσεις εναντίον υποδομών του ιρανικού καθεστώτος σε τρεις περιοχές του Ιράν.
Μεταξύ των στόχων που χτυπήθηκαν είναι:
* Μια εγκατάσταση που χρησιμοποιείται για την παραγωγή διαφόρων ειδών όπλων
* Μια εγκατάσταση του ιρανικού Υπουργείου Άμυνας που χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη και την παραγωγή προηγμένων εκρηκτικών μηχανισμών
* Μια εγκατάσταση που χρησιμοποιείται για την παραγωγή εξαρτημάτων για βαλλιστικούς πυραύλους και αντιαεροπορικούς πυραύλους

✈️50+ IAF fighter jets completed strikes on Iranian regime infrastructure across 3 areas in Iran.
Among the sites struck:
* A facility used for the production of a variety of weapons
* An Iranian MOD site used for the development and production of advanced explosive devices.
* A… pic.twitter.com/rdPq0axkfQ
— Israel Defense Forces (@IDF) March 28, 2026 11:15
Ισχυρή έκρηξη κοντά στο αεροδρόμιο της Αρμπίλ, στο Ιρακινό Κουρδιστάν
Ισχυρή έκρηξη ακούστηκε σήμερα Σάββατο στα περίχωρα του διεθνούς αεροδρομίου της Αρμπίλ, πρωτεύουσας του Ιρακινού Κουρδιστάν, στο βόρειο Ιράκ, όπου σταθμεύουν Αμερικανοί σύμβουλοι του διεθνούς αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού, σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP.
Στήλη καπνού που υψωνόταν στον ουρανό ήταν ορατή πάνω από τα περίχωρα του αεροδρομίου, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα.
Οι δυνάμεις του συνασπισμού που βρίσκονται εκεί βρίσκονται συχνά στο στόχαστρο επιθέσεων ενόπλων οργανώσεων που πρόσκεινται στο Ιράν, με τη χρήση μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (drones), τα οποία εν γένει αναχαιτίζονται και καταρρίπτονται από τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας. 10:55
Το Ισραήλ πλήττει πόλεις και χωριά στον νότιο Λίβανο – Εντοπίστηκαν βαρέα όπλα σε σχολείο
Το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορικά πλήγματα τα ξημερώματα του Σαββάτου (28/3) σε αρκετές πόλεις και χωριά του νότιου Λιβάνου, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας. Τόσο το Ισραήλ όσο και η Χεζμπολάχ γνωστοποίησαν νωρίτερα ότι συνεχίζουν να στοχοποιούν, ο ένας τις δυνάμεις του άλλου.
Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου ανέφερε «σειρά πληγμάτων» τα ξημερώματα στην πόλη Ματζντάλ Σελμ και «διαδοχικά πλήγματα» στις πόλεις Κάφρα, Χανίγιε, Τουλίν και Αντλούν.
Πρόσθεσε επίσης ότι αρκετά ισραηλινά πλήγματα στόχευσαν επίσης την πόλη Ναμπατίγια, πλήττοντας «κατοικίες, εμπορικά κτήρια και πρατήριο καυσίμων».
Την ίδια στιγμή σταματήσαμε απόπειρα των εχθρικών δυνάμεων να προωθηθούν προς την περιοχή του Λιτάνι».
Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε το πρωί του Σαββάτου ότι «αυτή τη στιγμή, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) συνεχίζουν να πλήττουν τρομοκρατικές υποδομές της Χεζμπολάχ σε όλο τον Λίβανο».
Παράλληλα, ανέφερε ότι έπληξε δεκάδες θέσεις της Χεζμπολάχ κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ υποστήριξε ότι σκότωσε δύο ανώτερα μέλη της μονάδας επικοινωνιών της οργάνωσης, τον Ayyoub Hussein Yaacoub και τον Yasser Mohammad Mubarak, σε πλήγμα στη Βηρυτό την Παρασκευή (27/3).
«Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι IDF πραγματοποίησαν πλήγματα σε δεκάδες στόχους από αέρος και θαλάσσης σε πολλαπλές περιοχές του νότιου Λιβάνου, υποστηρίζοντας τις χερσαίες δυνάμεις και στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προσπάθειας αποδυνάμωσης των δυνατοτήτων της Χεζμπολάχ στην περιοχή», ανέφερε η ανακοίνωση.

במהלך הלילה הותקפו עשרות תשתיות של ארגון הטרור חיזבאללה: צה”ל חיסל בביירות שני מחבלי בכירים ביחידת הקשר של הארגון
גם ברגעים אלו צה”ל תוקף תשתיות של ארגון הטרור חיזבאללה ברחבי לבנון
צה”ל תקף אתמול, בביירות וחיסל את איוב חסין יעקוב, בכיר ביחידת הקשר של ארגון הטרור חיזבאללה. בעברו…
— צבא ההגנה לישראל (@idfonline) March 28, 2026

Εντοπίστηκαν βαρέα όπλα σε σχολείο του νότιου Λιβάνου
Επίσης, μέσα σε ένα σχολείο στην περιοχή Αλ-Κιγιάμ του νότιου Λιβάνου, στρατιώτες του IDF εντόπισαν αντιαρματικές ρουκέτες, οβίδες όλμου, χειροβομβίδες, εκτοξευτές, ελαφρά πυροβόλα όπλα, εκρηκτικά και άλλα.
Όλα αυτά βρέθηκαν δίπλα σε σήματα της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR), όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

🎥WATCH: HEZBOLLAH WEAPONS FOUND IN A SCHOOL
Inside of a school in the area of Al-Khiyam in southern Lebanon, IDF troops found anti-tank rockets, mortar shells, grenades, launchers, light firearms, explosives and more.
All of this was found alongside UNHCR markings of the… pic.twitter.com/IkwJXTq3n0
— Israel Defense Forces (@IDF) March 27, 2026

Τα πλήγματα της Χεζμπολάχ
Από την πλευρά της, η Χεζμπολάχ δήλωσε σε σειρά ανακοινώσεων ότι στόχευσε συγκεντρώσεις ισραηλινών δυνάμεων στη Ντέμπελ, μια κατά πλειονότητα χριστιανική συνοριακή πόλη με λίγους κατοίκους που παραμένουν παρά τον πόλεμο.
Η οργάνωση ανέφερε ότι έπληξε ένα άρμα μάχης Merkava «με επιθετικό drone» στη Ντέμπελ. Επίσης, δήλωσε ότι «έπειτα από παρακολούθηση ισραηλινής δύναμης που βρισκόταν σε οικία στη Ντέμπελ, οι μαχητές της την στόχευσαν με επιθετικό drone».
Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ακόμη ότι έπληξε το αρχηγείο της Βόρειας Διοίκησης του ισραηλινού στρατού, βόρεια της πόλης Σαφέντ στο βόρειο Ισραήλ, με καταιγισμό ρουκετών. 10:48
IDF: «Σκοτώσαμε δύο κορυφαία μέλη της μονάδας επικοινωνιών της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό»
Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν δύο κορυφαία μέλη της μονάδας επικοινωνιών της Χεζμπολάχ σε αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό κατά τη διάρκεια της περασμένης νύχτας.
Η επιδρομή στην πρωτεύουσα του Λιβάνου σκότωσε τον Ayyoub Hussein Yaacoub και τον Yasser Mohammad Mubarak, και τους δύο ανώτερα μέλη της μονάδας, η οποία, σύμφωνα με τον στρατό, είναι υπεύθυνη για τη «διατήρηση της συνέχειας της επικοινωνίας» εντός της Χεζμπολάχ και την επίβλεψη «της ανάπτυξης, συντήρησης και χρήσης συστημάτων επικοινωνιών» που χρησιμοποιεί η τρομοκρατική ομάδα.
Ο στρατός αναφέρει ότι ο Yaacoub είχε προηγουμένως υπηρετήσει σε ανώτερο ρόλο στη μονάδα πυραύλων της Χεζμπολάχ και βρισκόταν πίσω από πολλές επιθέσεις στο Ισραήλ, ενώ ο Mubarak κατείχε ταυτόχρονα θέση στη μονάδα πυραύλων παράλληλα με τον ρόλο του στη μονάδα επικοινωνιών.

במהלך הלילה הותקפו עשרות תשתיות של ארגון הטרור חיזבאללה: צה”ל חיסל בביירות שני מחבלי בכירים ביחידת הקשר של הארגון
גם ברגעים אלו צה”ל תוקף תשתיות של ארגון הטרור חיזבאללה ברחבי לבנון
צה”ל תקף אתמול, בביירות וחיסל את איוב חסין יעקוב, בכיר ביחידת הקשר של ארגון הטרור חיזבאללה. בעברו…
— צבא ההגנה לישראל (@idfonline) March 28, 2026 10:43
Ενίσχυση της συνεργασίας ΗΠΑ -Ιράκ για την αποτροπή επιθέσεων από το Ιράν
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ιράκ δηλώνουν ότι θα αυξήσουν τον συντονισμό τους με στόχο την αποτροπή επιθέσεων από ένοπλες ομάδες και να εμποδίσουν τη χρήση του ιρακινού εδάφους για πλήγματα κατά στόχων που συνδέονται με τις ΗΠΑ.
Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη ανέφερε ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εμβαθύνουν τη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας.
«Η ιρακινή και η αμερικανική πλευρά αποφάσισαν να εντείνουν τη συνεργασία για την αποτροπή τρομοκρατικών επιθέσεων και να διασφαλίσουν ότι το ιρακινό έδαφος δεν θα χρησιμοποιείται ως σημείο εκκίνησης για οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια … κατά αμερικανικού προσωπικού, διπλωματικών αποστολών και του Παγκόσμιου Συνασπισμού», ανέφερε η πρεσβεία.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται στο πλαίσιο του πολέμου Ισραήλ–ΗΠΑ κατά του Ιράν και των ανησυχιών για επιθέσεις σε αμερικανικές εγκαταστάσεις στο Ιράκ. 10:40
Αl Jazeera: Συνομιλίες για την αποκλιμάκωση του πολέμου τη Δευτέρα στο Πακιστάν – Τετραμερής συνάντηση
Συνομιλίες για την αποκλιμάκωση του πολέμου αναμένεται να πραγματοποιηθούν αύριο Κυριακή και μεθαύριο Δευτέρα στο Πακιστάν, αναφέρει το Αl Jazeera.
Το Πακιστάν θα φιλοξενήσει συνομιλίες την Δευτέρα με τη Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο και την Τουρκία για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, δήλωσε στο AFP το Σάββατο ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών.
«Θα φιλοξενήσουμε μια τετραμερή συνάντηση τη Δευτέρα», δήλωσε ο αξιωματούχος υπό τον όρο της ανωνυμίας, προσθέτοντας ότι η ακριβής εκπροσώπηση δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί αν και οι αντιπροσωπείες αναμένεται να φτάσουν στο Πακιστάν μέχρι το βράδυ της Κυριακής.
Το Πακιστάν έχει αναδειχθεί ως βασικός μεσολαβητής μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ. Το Ισλαμαμπάντ έχει μακροχρόνιους δεσμούς με την Τεχεράνη και στενές επαφές στον Κόλπο, ενώ ο πρωθυπουργός, Σεχμπάζ Σαρίφ, και ο αρχηγός του στρατού, στρατάρχης Αμίν Μουνίρ, έχουν αναπτύξει προσωπική σχέση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
Η τετραμερής συνάντηση
Οι υπουργοί Εξωτερικών του Πακιστάν, της Σαουδικής Αραβίας, της Αιγύπτου και της Τουρκίας θα πραγματοποιήσουν σύνοδο αύριο, Κυριακή, και τη Δευτέρα στο Ισλαμαμπάντ για να συζητήσουν για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο η πακιστανική κυβέρνηση.
Οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών αυτών, κατόπιν πρόσκλησής τους από τον Πακιστανό υπουργό Εξωτερικών Ισάκ Νταρ, θα συναντηθούν “στο Ισλαμαμπάντ στις 29 και 30 Μαρτίου” για να έχουν “συνομιλίες σε βάθος επί μιας σειράς ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών που αποσκοπούν στην μείωση των εντάσεων στην περιοχή”, αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πακιστανικό υπουργείο Εξωτερικών.
Αυτοί αναμένεται επίσης να συναντηθούν με τον Πακιστανό πρωθυπουργό Σεχμπάζ Σαρίφ.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν είχε αναφερθεί ήδη από χθες, Παρασκευή, στην πιθανότητα διεξαγωγής μιας τέτοιας συνόδου. «Αρχικά, προβλέπαμε να γίνει αυτή η συνάντηση στην Τουρκία (…) μεταξύ της Τουρκίας, του Πακιστάν, της Αιγύπτου και της Σαουδικής Αραβίας. Ωστόσο, καθώς οι Πακιστανοί ομόλογοί μας ήταν υποχρεωμένοι να μείνουν στη χώρα τους, μεταφέραμε τη συνάντηση στο Πακιστάν. Είναι πιθανόν να συναντηθούμε αυτό το Σαββατοκύριακο», είπε χθες ο Χακάν Φιντάν στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό A Haber. 10:35
AP: 15 Αμερικανοί στρατιώτες τραυματίες μετά από ιρανικές επιθέσεις σε αεροπορική βάση της Σαουδικής Αραβίας
Περισσότεροι από 15 Αμερικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν σε ιρανικές επιθέσεις στην στην αεροπορική βάση “Πρίγκιπας Σουλτάν” της Σαουδικής Αραβίας, αναφέρουν πηγές του Associated Press.
Το Ιράν εκτόξευσε έξι βαλλιστικούς πυραύλους και 29 drones στη βάση σε επίθεση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή. 10:30
ΗΑΕ: Τρίτη πυρκαγιά στο Αμπού Ντάμπι μετά από επίθεση
Οι αρχές στα ΗΑΕ ανέφεραν πως μια επίθεση τις πρώτες πρωινές ώρες οδήγησε στην πτώση συντριμμιών κοντά στη Ζώνη Οικονομικής Ανάπτυξης Khalifa στο Αμπού Ντάμπι, κοντά στο λιμάνι Khalifa, τραυματίζοντας αρκετά άτομα και προκαλώντας ζημιές σε εγκαταστάσεις.

Пять человек пострадали в Абу-Даби после ракетной атаки https://t.co/jeyrXUl7Fa pic.twitter.com/PF2LaBdotP
— baq_rus (@baigenewskz) March 28, 2026

Το γραφείο Τύπου του Αμπού Ντάμπι ανέφερε πλέον και τρίτη πυρκαγιά στο σημείο.
«Οι αρχές επιβεβαίωσαν επίσης έναν επιπλέον τραυματισμό ως αποτέλεσμα του περιστατικού, ενός Πακιστανού υπηκόου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των τραυματιών σε έξι, με τραυματισμούς από ελαφρούς έως μέτριους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Προστίθεται ότι «οι αρχές έχουν θέσει υπό έλεγχο και τις τρεις πυρκαγιές και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ψύξης». 10:25
Κουβέιτ: Το διεθνές αεροδρόμιο επλήγη από επιθέσεις με drones σήμερα Σάββατο
Το διεθνές αεροδρόμιο του Κουβέιτ επλήγη από επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) σήμερα Σάββατο, ανακοίνωσαν οι αρχές.
Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι επιθέσεις προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στα συστήματα ραντάρ του αεροδρομίου. Δεν αναφέρθηκαν θύματα, ανέφερε η ανακοίνωση. 10:15
Αεροπορικά πλήγματα αναφέρθηκαν το πρωί σε Τεχεράνη και Ισφαχάν
Αεροπορικά πλήγματα αναφέρθηκαν το πρωί και σε Τεχεράνη και Ισφαχάν. Μαύρος καπνός υψώνεται πάνω από την Τεχεράνη και το Ισφαχάν μετά τις αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ και του Ισραήλ νωρίς το πρωί, ενώ το Πανεπιστήμιο Αμίρκαμπιρ της Τεχεράνης φαίνεται να έχει υποστεί σημαντικές ζημιές.
Δείτε το βίντεο:

Black smoke now billows over Tehran and Isfahan after early‑morning US‑Israeli airstrikes, with Tehran’s Amirkabir University appearing to have suffered significant damage. pic.twitter.com/CwJKh9jygs
— Al Jazeera Breaking News (@AJENews) March 28, 2026 10:00
Ιρανικά βλήματα διασποράς προκάλεσαν ζημιές σε θωρακισμένο δωμάτιο στην Πετάχ Τίκβα – Οι διαμένοντες βγήκαν αλώβητοι από μέσα
Σύμφωνα με έρευνα της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου, ένα βλήμα διασποράς από ιρανικό βαλλιστικό πύραυλο κατάφερε να προκαλέσει ζημιές στον τοίχο ενός καταφυγίου στο κέντρο του Ισραήλ κατά τη διάρκεια επίθεσης νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
Ωστόσο, τα άτομα που βρίσκονταν μέσα στο καταφύγιο του διαμερίσματος στην Πετάχ Τίκβα δεν τραυματίστηκαν από την έκρηξη του βλήματος διασποράς.
Το περιστατικό αποτελεί, όπως φαίνεται, την πρώτη φορά που βλήμα διασποράς χτυπά απευθείας ένα καταφύγιο.
Η έρευνα της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου διαπίστωσε ότι η βόμβα με αρκετά κιλά εκρηκτικών χτύπησε τον εξωτερικό τοίχο του θωρακισμένου δωματίου, κοντά στο παράθυρο, κατά τη διάρκεια της επίθεσης της Τρίτης 24 Μαρτίου.

Η ίδια η βόμβα δεν διαπέρασε το καταφύγιο, αλλά ο τοίχος υποψιάζεται ότι «διαρρήχθηκε» από την έκρηξη, λόγω της γωνίας και της θέσης της πρόσκρουσης, όπως διαπίστωσε η έρευνα.
«Παρά την ένταση της άμεσης πρόσκρουσης, το μεγάλο ωστικό κύμα και την ποσότητα των θραυσμάτων, ο τοίχος του θωρακισμένου δωματίου άντεξε το μεγαλύτερο μέρος της πρόσκρουσης και έσωσε τις ζωές όσων βρίσκονταν μέσα», λέει ο αντισυνταγματάρχης Μοσέ Σλόμο, επικεφαλής του τμήματος μηχανικών της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου. אתמול בפתח תקווה קבלנו עוד הוכחה חד משמעית: כניסה לממ”ד בעת התרעה – מצילה חיים!
צפו בראש ענף הנדסה של פיקוד העורף, מספר על עמידותם של קירות הממ”ד אל מול הפגיעה הישירה pic.twitter.com/UBOedXZuBu
— פיקוד העורף (@PikudHaoref1) March 25, 2026

Η Διοίκηση Εσωτερικού Μετώπου αναφέρει ότι τα ανθεκτικά σε βόμβες δωμάτια είναι το ασφαλέστερο μέρος για να βρίσκεται κανείς κατά τη διάρκεια επιθέσεων με βαλλιστικούς πυραύλους, ειδικά σε καινούργια κτίρια. Τα ενισχυμένα δωμάτια έχουν σώσει αμέτρητες ζωές στις επιθέσεις με πυραύλους από το Ιράν, αναφέρει επίσης.
Πηγή: www.timesofisrael.com 09:45
Οι Χούθι επιβεβαιώνουν ότι εκτόξευσαν πύραυλο κατά του Ισραήλ
Οι Χούθι της Υεμένης δηλώνουν ότι η επίθεση στο Ισραήλ έρχεται μετά από τη συνεχιζόμενη στοχοποίηση υποδομών στο Ιράν, τον Λίβανο, το Ιράκ και τα παλαιστινιακά εδάφη και αναφέρουν ότι οι επιχειρήσεις τους θα συνεχιστούν μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι.

BREAKING: Yemen’s Houthis:
We carried out our first military operation using ballistic missiles against sensitive Israeli military targets.
Our operations will continue until the declared goals are achieved.
We will continue until the aggression stops on all fronts. pic.twitter.com/Z6bYBbEGJv
— Clash Report (@clashreport) March 28, 2026

«Πραγματοποιήσαμε την πρώτη μας στρατιωτική επιχείρηση χρησιμοποιώντας βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον ευαίσθητων ισραηλινών στρατιωτικών στόχων. Οι επιχειρήσεις μας θα συνεχιστούν μέχρι να επιτευχθούν οι δηλωμένοι στόχοι. Θα συνεχίσουμε μέχρι να σταματήσει η επιθετικότητα σε όλα τα μέτωπα», ανακοίνωσαν μέσω του παραπάνω βίντεο το πρωί του Σαββάτου οι Χούθι.
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρουν ότι «Η επίθεση στο Ισραήλ έγινε ως απάντηση για τις συνεχείς επιθέσεις υποδομών στο Ιράν, τον Λίβανο, το Ιράκ και τα παλαιστινιακά εδάφη». 09:35
Φρουροί της Επανάστασης: Αντεπίθεση σε «τέσσερα βήματα» στις απειλές Τραμπ για ενεργειακά πλήγματα
Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε από το Press TV παρουσιάζει την αντίδραση των Φρουρών της Επανάστασης (IRGC) μετά τις απειλές του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να πλήξει ενεργειακές εγκαταστάσεις του Ιράν.
Σύμφωνα με το περιεχόμενο του βίντεο, η ιρανική πλευρά περιγράφει «τέσσερα σαφή βήματα» ως απάντηση σε ενδεχόμενη επίθεση:
Πρώτον, προειδοποιεί ότι θα στοχοποιηθούν ενεργειακές εγκαταστάσεις που συνδέονται με τις ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή.
Δεύτερον, υπογραμμίζεται ότι οποιαδήποτε χώρα φιλοξενεί αμερικανικές βάσεις μπορεί να θεωρηθεί νόμιμος στόχος.
Τρίτον, γίνεται αναφορά σε πιθανή πλήρη διακοπή κρίσιμων ενεργειακών και θαλάσσιων διαδρομών.
Τέταρτον, τονίζεται η πρόθεση για ευρύτερη στρατιωτική κλιμάκωση εάν υλοποιηθούν οι αμερικανικές απειλές.

WATCH: Following US President Donald Trump’s threat to strike Iran’s energy facilities, the IRGC responded by outlining four clear steps.
Follow https://t.co/B3zXG74hnU pic.twitter.com/kOv7MB8o3S
— Press TV 🔻 (@PressTV) March 28, 2026

Το μήνυμα του βίντεο εντάσσεται στο ήδη τεταμένο σκηνικό, μετά τις προειδοποιήσεις του Ντόναλντ Τραμπ για πλήγματα σε ιρανικές ενεργειακές υποδομές. Από την πλευρά της Τεχεράνης, αξιωματούχοι έχουν διαμηνύσει ότι μια τέτοια ενέργεια θα πυροδοτήσει ευρείας κλίμακας αντίποινα, με στόχους ενεργειακές εγκαταστάσεις στην περιοχή.
Η αντιπαράθεση αυτή εντείνει τον κίνδυνο περαιτέρω κλιμάκωσης, με πιθανές σοβαρές επιπτώσεις τόσο στην περιφερειακή ασφάλεια όσο και στην παγκόσμια ενεργειακή αγορά. 09:30
Η «Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ» στοχεύει αρκετές αεροπορικές βάσεις στην Ιορδανία
Το φιλοπαραστρατιωτικό ιρακινό μέσο ενημέρωσης Sabereen ανέφερε επιθέσεις από την «Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ», μια ομπρέλα ένοπλων ομάδων που υποστηρίζονται από το Ιράν, σε αρκετές αεροπορικές βάσεις και ένα αεροδρόμιο στην Ιορδανία.
Σύμφωνα με την αναφορά, στους στόχους περιλαμβάνονταν η Αεροπορική Βάση King Faisal, η Αεροπορική Βάση King Abdullah, το Αεροδρόμιο Queen Alia, η Αεροπορική Βάση Prince Hassan και η Αεροπορική Βάση Muwaffaq Salti, χωρίς να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες για τα αποτελέσματα. 09:25
Βίντεο από ιρανικό πύραυλο τη στιγμή που χτυπά βιομηχανική εγκατάσταση στο Μπαχρέιν
Δείτε βίντεο από ιρανικό πύραυλο τη στιγμή που χτυπά βιομηχανική εγκατάσταση στο Μπαχρέιν.

🚨🇧🇭🇮🇷 Close-up footage reportedly captures an Iranian missile weaving past air defenses and slamming into an industrial facility in Bahrain.
You can watch the interceptors miss in real time.
Terrifying footage.pic.twitter.com/EenThf11DN https://t.co/BRd7ERlsZA
— Mario Nawfal (@MarioNawfal) March 28, 2026 09:22
Οι Φρουροί της Επανάστασης (IRGC) του Ιράν σε βίντεό τους αναφέρουν ότι επιτέθηκαν εναντίον Αμερικανών πεζοναυτών στο νησί Μπουμπιγιάν του Κουβέιτ
Οι Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) του Ιράν σε βίντεό τους αναφέρουν ότι επιτέθηκαν εναντίον Αμερικανών πεζοναυτών στο νησί Μπουμπιγιάν του Κουβέιτ με drones και πυραύλους, σκοτώνοντας πολλούς Αμερικανούς στρατιώτες.

JUST IN: IRGC struck U.S. Marines on Kuwait’s Bubiyan Island with drones and missiles, killing many American soldiers pic.twitter.com/JniEo3Dtmx
— Sulaiman Ahmed (@ShaykhSulaiman) March 28, 2026 09:20
Σειρήνες ηχούν στο Μπαχρέιν
Σειρήνες ηχούν στο Μπαχρέιν από το πρωί του Σαββάτου, με τις αρχές να προειδοποιούν για πιθανές επιθέσεις. Το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας κάλεσε τους πολίτες να κατευθυνθούν στο πλησιέστερο ασφαλές σημείο.
Νωρίτερα στη διάρκεια της νύχτας, το υπουργείο είχε ανακοινώσει ότι στελέχη της πολιτικής άμυνας έσβησαν φωτιά σε εγκατάσταση που στοχοποιήθηκε από το Ιράν. 09:15
Κουβέιτ: Πάνω από 118 δολάρια το βαρέλι η τιμή του πετρελαίου
Η τιμή πετρελαίου του Κουβέιτ «σκαρφάλωσε» πάνω από 118 δολάρια το βαρέλι, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων του Κουβέιτ KUNA.
Σύμφωνα με την αναφορά, η τιμή ενός βαρελιού κουβεϊτιανού πετρελαίου αυξήθηκε κατά 8,10 δολάρια, φτάνοντας τα 118,93 δολάρια.
Οι τιμές του πετρελαίου έχουν αυξηθεί από την έναρξη του πολέμου ΗΠΑ–Ισραήλ κατά του Ιράν, καθώς η διέλευση μέσω των Στενών του Ορμούζ έχει σχεδόν σταματήσει λόγω των επιθέσεων, ή και της απειλής επιθέσεων, από το Ιράν.
Περίπου το ένα πέμπτο των παγκόσμιων εξαγωγών ενέργειας διέρχεται από αυτή τη θαλάσσια οδό, καθιστώντας την ένα κρίσιμο «στενό πέρασμα» για τις παγκόσμιες προμήθειες φυσικού αερίου και πετρελαίου. 09:10
Το Ιράν εξάρθρωσε «τρομοκρατικό πυρήνα» στη βόρεια επαρχία Γκολεστάν
Το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim του Ιράν αναφέρει ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας συνέλαβαν δύο άτομα που κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν ένοπλη επίθεση στη βόρεια επαρχία Γκολεστάν.
Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι μονάδες πληροφοριών εντόπισαν αυτό που περιέγραψαν ως πυρήνα συνδεδεμένο με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ, έπειτα από δημόσιες αναφορές και παρακολούθηση.
Σύμφωνα με την αναφορά, οι ύποπτοι συνελήφθησαν πριν πραγματοποιήσουν επιχείρηση με στόχο δυνάμεις ασφαλείας.
Οι αρχές ανέφεραν ότι σε έφοδο σε κρησφύγετο στην πόλη Γκοργκάν εντοπίστηκαν τέσσερα τυφέκια Colt και 43 φυσίγγια. 09:00
Ομάν: Ένας εργαζόμενος τραυματίστηκε σε επίθεση με drones στο λιμάνι Σαλάλα
Ένας εργαζόμενος τραυματίστηκε σε επίθεση με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones) στο λιμάνι Σαλάλα του Ομάν, ενώ γερανός υπέστη περιορισμένη ζημιά, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση του Ομάν.
Δύο drones στοχοθέτησαν το λιμάνι Σαλάλα, στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με τις αρχές του Ομάν, τις οποίες επικαλέστηκε το πρακτορείο ειδήσεών της, τραυματίζοντας έναν ξένο εργαζόμενο και προκαλώντας “περιορισμένες” υλικές ζημιές σε γερανό του λιμανιού.
Το Ομάν ήταν από τις χώρες που μεσολάβησαν ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν πριν να ξεσπάσει ο πόλεμος.

An explosion occurred at the port of Salalah in Oman. pic.twitter.com/ay6qNW4Uap
— Press TV 🔻 (@PressTV) March 28, 2026 08:50
Σειρήνες για εισβολή με drones ηχούν στην Άνω Γαλιλαία και την περιοχή του Κόλπου της Χάιφα
Στις κοινότητες της Άνω Γαλιλαίας και στην περιοχή του Κόλπου της Χάιφα ηχούν σειρήνες που προειδοποιούν για πιθανή επίθεση με drone.

✈️ Hostile Aircraft Intrusion [08:34:46] – 11 Alerts:
• Upper Galilee — Ein HaMifratz, Jadeidi-Makr, Regba, Kfar Masaryk, Acre, Lochamei HaGetaot, Acco – Industrial Zone, Akko New Cemetery, Bustan HaGalil
• שמרת, עכו – רמות ים
Population: 147,000 pic.twitter.com/PPAQaB0yQZ
— ILRedAlert (@ILRedAlert) March 28, 2026 08:30
Το Ισραήλ αναχαίτισε τον πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη 
Το Ισραήλ αναχαίτισε ένα πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη το Σάββατο, για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Μέση Ανατολή τον περασμένο μήνα. Οι ανησυχίες εντάθηκαν για το ενδεχόμενο οι Χούθι, που υποστηρίζονται από το Ιράν, να εμπλακούν στη σύγκρουση.
Οι προηγούμενες επιθέσεις της οργάνωσης σε πλοία κατά τη διάρκεια του πολέμου Ισραήλ–Χαμάς ανέτρεψαν τις θαλάσσιες μεταφορές στην Ερυθρά Θάλασσα.
Πριν από την επίθεση από την Υεμένη, φαινόταν να διαφαίνεται μια πρόοδος, καθώς η Τεχεράνη συμφώνησε να επιτρέψει ανθρωπιστική βοήθεια και αγροτικές αποστολές μέσω των Στενών του Ορμούζ. 07:50
Το Ισραήλ επιβεβαιώνει τον θάνατο 60χρονου στο Τελ Αβίβ από ιρανική επίθεση
Η υπηρεσία ασθενοφόρων του Ισραήλ, επιβεβαίωσε ότι ένα άτομο σκοτώθηκε στο Τελ Αβίβ μετά από ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις το βράδυ της Παρασκευής.
«Οι διασώστες και οι παραϊατρικοί του MDA ανακοίνωσαν τον θάνατο ενός άνδρα περίπου 60 ετών σε ένα περιστατικό στο Τελ Αβίβ και παρέχουν ιατρική περίθαλψη σε 2 ελαφρά τραυματίες σε ένα άλλο περιστατικό στο κεντρικό Ισραήλ», αναφέρει μια ανάρτηση στο X από τον οργανισμό.

Following missile fire toward central Israel:
MDA EMTs and paramedics have pronounced the death of a man approximately 60 years old at a scene in Tel Aviv, and are providing medical treatment to 2 lightly injured casualties at another scene in central Israel. pic.twitter.com/6ltXIcKWc6
— Magen David Adom (@Mdais) March 27, 2026 07:25
Συναγερμός στο βόρειο Ισραήλ
Σειρήνες προειδοποιούν για επίθεση με ρουκέτες από την Χεζμπολάχ κατά του βόρειου Ισραήλ. Ο συναγερμός ηχεί στη Σαφέντ και σε αρκετές γύρω κοινότητες κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο. 07:15
ΗΑΕ: Πέντε τραυματίες στα ΗΑΕ μετά από εκτόξευση πυραύλων κρουζ, βαλλιστικών και drones από το Ιράν
Οι αρχές των ΗΑΕ αναφέρουν ότι ξέσπασαν πυρκαγιές σε βιομηχανική ζώνη μετά από επίθεση με πυραύλους και drones από το Ιράν, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε άτομα.
Το υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων δηλώνει ότι τα συστήματα αεροπορικής άμυνας ανταποκρίθηκαν στους εισερχόμενους πυραύλους κρουζ και τα drones που εκτόξευσε το Ιράν, καθώς η Τεχεράνη ενέτεινε τις επιθέσεις στον Κόλπο, έναν μήνα μετά την έναρξη του περιφερειακού πολέμου.
Το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης του Αμπού Ντάμπι αναφέρει σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο ότι οι αρχές αντιμετώπιζαν δύο πυρκαγιές στην περιοχή των Οικονομικών Ζωνών Χαλίφα του εμιράτου.
Η δήλωση αναφέρει ότι οι πυρκαγιές ξέσπασαν λόγω της πτώσης συντριμμιών από την «επιτυχή αναχαίτιση» ενός βαλλιστικού πυραύλου.
Σε ξεχωριστή δήλωση αναφέρεται ότι «το περιστατικό είχε ως αποτέλεσμα τραυματισμούς που κυμαίνονται από μέτριους έως ελαφρούς, στους οποίους υπέστησαν πέντε άτομα ινδικής υπηκοότητας».