Η Porsche δημιούργησε τρεις εξατομικευμένες 911, στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρεμιέρα του Toy Story 5: μία του Μπαζ Λαϊτγίαρ, μία του Γούντι και μία της Τζέσι.

Το franchise του Toy Story είναι ένα από τα πιο εμβληματικά στην ιστορία των κινουμένων σχεδίων. Μεγάλωσε πολλές γενιές στα «γόνατά» του, με εκείνες των Millenial και της Gen Z να έχουν τις περισσότερες παιδικές αναμνήσεις.

Το Toy Story επιστρέφει το 2026. Σε λίγες μέρες, συγκεκριμένα στις 18 Ιουνίου, η πέμπτη -και λογικά τελευταία- ταινία του franchise βγαίνει στους κινηματογράφους.

Για να γιορτάσει αυτό το ταξίδι νοσταλγίας που θα ζήσουμε, η Porsche αποκάλυψε τρεις μοναδικές 911, τις οποίες κατασκεύασε το τμήμα Sonderwunsch αντλώντας έμπνευση από τρεις αγαπημένους χαρακτήρες των ταινιών.

Η πρώτη από τις τρεις ξεχωριστές δημιουργίες είναι μία 911 GT3 RS εμπνευσμένη από τον Μπαζ Λαϊτγίαρ. Η βαφή της συνδυάζει λευκό, πράσινο, μοβ και κόκκινες λεπτομέρειες, αναπαράγοντας πιστά τα χρώματα του διάσημου Space Ranger.

Οι σχεδιαστές της Porsche φρόντισαν να ενσωματώσουν θεματικά στοιχεία σε κάθε σημείο του αμαξώματος, από τις εισαγωγές αέρα και τα πτερύγια του εμπρός μέρους μέχρι την τεράστια πίσω αεροτομή.

Στο εσωτερικό, η εξατομίκευση συνεχίζεται με λευκές και γκρι επενδύσεις από δέρμα και Alcantara, μοβ λεπτομέρειες και ειδικά διακοσμητικά που παραπέμπουν στην εμβληματική ατάκα του ήρωα, «Στο Άπειρο και Ακόμα Παραπέρα».

Η δεύτερη 911 βασίζεται στην Carrera T και αντλεί έμπνευση από τον Γούντι. Σε αντίθεση με την εκρηκτική εμφάνιση της GT3 RS, η συγκεκριμένη υιοθετεί πιο διακριτική αισθητική.

Το αμάξωμα είναι βαμμένο σε μία μοναδική απόχρωση του μπλε που θυμίζει τζιν παντελόνι, ενώ χρυσές και μαύρες λεπτομέρειες παραπέμπουν στο χαρακτηριστικό ντύσιμο του αγαπημένου καουμπόη.

Αντίστοιχα προσεγμένο είναι και το εσωτερικό, όπου κυριαρχούν καφέ και κονιάκ αποχρώσεις, σε συνδυασμό με μπλε δέρμα και διακοσμητικά μοτίβα που αναφέρονται άμεσα στην ενδυμασία του χαρακτήρα.

Την τριάδα ολοκληρώνει μία 911 Targa 4 GTS αφιερωμένη στην Τζέσι. Η ειδική μεταλλική λευκή βαφή συνδυάζεται με μπλε και κόκκινες λεπτομέρειες, ενώ η υφασμάτινη οροφή της Targa έχει σχεδιαστεί ώστε να θυμίζει το χαρακτηριστικό καπέλο της ηρωίδας.

Το εσωτερικό ξεχωρίζει για τον τολμηρό χρωματικό συνδυασμό μπλε, κόκκινου και γκρι δέρματος, ενώ τα πατάκια διαθέτουν μοτίβο που παραπέμπει σε αγελαδινό δέρμα, σαν το παντελόνι της Τζέσι.

Οι τρεις μοναδικές 911 παρουσιάστηκαν επίσημα στην παγκόσμια πρεμιέρα του Toy Story 5 στο Λος Άντζελες, αποτελώντας μέρος μίας ευρύτερης φιλανθρωπικής πρωτοβουλίας της Porsche.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα αυτοκίνητα δεν κατασκευάστηκαν για κάποιον συγκεκριμένο πελάτη, αλλά θα διατεθούν μελλοντικά προς πώληση, με τα έσοδα να ενισχύουν οργανισμούς όπως οι Big Brothers Big Sisters of America, ο Αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός και το Starlight Children’s Foundation.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έξι μηνών στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου

Mitsubishi: Αναμένονται 13 νέα μοντέλα μέχρι το 2031

Έρχεται νομοθετικό πλαίσιο για την οδήγηση υπό την επήρεια κάνναβης