Νετανιάχου: Χριστιανικά χωριά στον Λίβανο έχουν ζητήσει να προσαρτηθούν στο Ισραήλ, για προστασία από τη Χεζμπολάχ
Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο Fox News ότι ορισμένα χριστιανικά χωριά του νοτίου Λιβάνου έχουν ζητήσει να προσαρτηθούν στο Ισραήλ. Σύμφωνα με τον Νετανιάχου, τα χωριά αυτά αναζητούν προστασία από τη φιλοϊρανική Χεζμπολάχ, με το Ισραήλ να κατέχει ήδη τμήμα του νοτίου Λιβάνου κοντά στα σύνορα.
EN ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ Εύη Κατσώλη ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 20:50, Κυριακή 05 Ιουλίου 2026 Διεθνή Νέα
ΣΥΝΟΨΗ ΑΡΘΡΟΥ Τα βασικά σημεία του άρθρου Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε στο Fox News ότι χριστιανικά χωριά του νοτίου Λιβάνου ‘ζήτησαν να προσαρτηθούν’ στο Ισραήλ, αναζητώντας προστασία από τη Χεζμπολάχ. Ο Νετανιάχου τόνισε ότι το Ισραήλ προστατεύει τα χωριά αυτά από ‘τους φανατικούς της Χεζμπολάχ που θέλουν να τα αφανίσουν’, προσθέτοντας ότι ‘κάνουμε το ίδιο πράγμα με τους Χριστιανούς παντού’. Το Ισραήλ κατέχει ένα τμήμα του νοτίου Λιβάνου κοντά στα σύνορα. Το κείμενο κάθε σύνοψης ελέγχεται από δημοσιογράφους του ENIKOS Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα στο αμερικανικό δίκτυο Fox News ότι ορισμένα χριστιανικά χωριά του νοτίου Λιβάνου “ζήτησαν να προσαρτηθούν” στο Ισραήλ αναζητώντας, σύμφωνα με τον ίδιο, προστασία από τη φιλοϊρανική Χεζμπολάχ.
Ανάμεσα στα “χριστιανικά χωριά στον Λίβανο, ορισμένα ζήτησαν ακόμη και να προσαρτηθούν στο Ισραήλ, γιατί εμείς τα προστατεύουμε από τους φανατικούς της Χεζμπολάχ που θέλουν να τα αφανίσουν. Και κάνουμε το ίδιο πράγμα με τους Χριστιανούς παντού”, δήλωσε ο Νετανιάχου στην εκπομπή “The Sunday Briefing”.
Το Ισραήλ κατέχει ένα τμήμα του νοτίου Λιβάνου κοντά στα σύνορα. ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ Κοινοποίηση άρθρου ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Φωτογραφία: Amir Cohen, Reuters
