Μία σειρά από στοιχεία που κατάφεραν να συλλέξουν οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, ανέτρεψαν την εκδοχή που παρουσίασε ο 50χρονος -πρώην – αρχιφύλακας των φυλακών Δομοκού, ο οποίος κατηγορείται ως συνεργός στη δολοφονία του ισοβίτη Α.Π., το απόγευμα της Κυριακή.
Βάσει αυτών ακολούθησε η έκδοση εντάλματος από την ανακρίτρια Λαμίας και τελικά η σύλληψη του.
Από τα βασικά στοιχεία ήταν οι αντιφάσεις στις καταθέσεις των εμπλεκομένων και το βιντεοληπτικό υλικό από άλλους χώρους των φυλακών, καθώς το πρώην αρχιφυλακείο, το σημείο δηλαδή που διαπράχθηκε η δολοφονία ήταν… «τυφλό».
Το αφήγημα που παρουσιαζόταν ήταν πως το θύμα, οπλισμένο, μπήκε στον χώρο που ήταν ο αρχιφύλακας και ο Βούλγαρος ισοβίτης και επιχείρησε να σκοτώσει τον πρώτο, μέχρι που τον αφόπλισε ο δεύτερος.
Αποκαλυπτικό βίντεο με τον Βούλγαρο ισοβίτη και τον Αλβανό Ριζάι
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές υπάρχει βίντεο στο οποίο, έχουν καταγραφεί το θύμα, ο Βούλγαρος ισοβίτης αλλά και ο Αλβανός Αλκέτ Ριζάι να βαδίζουν σε κοινόχρηστο διάδρομο προς τον εν λόγω χώρο, εκεί που έπεσε νεκρός ο Α.Π.Όσον αφορά τον Αλκέτ Ριζάι, από την αρχή αρνείται την παρουσία του στον χώρο, ενώ και ο ίδιος ο κατηγορούμενος -πλέον – πρώην αρχιφύλακας, υποστήριξε ότι δεν ήταν στο σημείο την στιγμή της δολοφονίας ο Αλβανός ισοβίτης.
Φρικιαστικό έγκλημα στις φυλακές: Η εμπλοκή του Ριζάι και οι φήμες για διαπληκτισμό με τον αρχιφύλακα
Κρίσιμες ήταν και οι υπηρεσιακές αναφορές που συνέταξαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι της φυλακής, στις οποίες αναφέρουν ότι δευτερόλεπτα μετά τους πυροβολισμούς, από το πρώην αρχιφυλακείο, βγήκε ο Αλκέτ Ριζάι.Βάσει όσων προαναφέρθηκαν, οι αρχές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η δολοφονία του Α.Π., ήταν κάτι παραπάνω από προσχεδιασμένη.Εξετάζονται μάλιστα κάποιες πληροφορίες και φήμες μέσα από τον χώρο των φυλακών, σύμφωνα με τις οποίες ο αρχιφύλακας και το θύμα είχαν διαπληκτιστεί.
Την ίδια ώρα, όπως έχει αναφέρει ξανά το iefimerida, από το βιντεοληπτικό υλικό και βάσει της ενδυμασίας του θύματος, προκύπτει ότι δεν ήταν αυτός που είχε το περίστροφο.
Υπάρχουν μάλιστα ενδείξεις ότι ίσως στον χώρο των φυλακών να το πέρασε ο συλληφθείς αρχιφύλακας. Πρόσφατα μάλιστα σε μία από τις εφόδους των στελεχών του ελληνικού fbi, είχε πραγματοποιηθεί έρευνα και στο κελί του 43χρονου ισοβίτη που έπεσε νεκρός, χωρίς κάποιο ουσιώδες εύρημα.Έτσι αυτομάτως το ερώτημα που γεννάται, είναι ποιος ήταν αυτός που τον πυροβόλησε τελικά.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η απολογία του Βούλγαρου ισοβίτη, αύριο Παρασκευή, που παρουσιάζεται ως ο άνθρωπος που πάτησε την σκανδάλη. Στους αστυνομικούς αρνήθηκε να αναφέρει το οτιδήποτε.
Σημειώνεται πως είχε αποφασιστεί η έκδοση του στην Ολλανδία έπειτα από σχετικό αίτημα των αρχών, για συμβόλαιο που κατηγορείται ότι είχε εκτελέσει εκεί.
Καθώς όμως ο ίδιος δεν επιθυμούσε την έκδοση του είχε προσφύγει στον Άρειο Πάγο και η εκδίκαση της υπόθεσης ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη 18/2/2026.
