Μία ολοκαίνουργια, γυάλινη βιβλιοθήκη εγκαινίασε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, στην καρδιά της Νέας Παραλίας.
Με θέα τον «Θαλασσινό Ορίζοντα», το ξεχωριστό γλυπτό του καλλιτέχνη, Γιώργου Τσάρα και φυσικά τον ίδιο τον θαλασσινό ορίζοντα, δηλαδή τον Κόλπο του Θερμαϊκού η δανειστική και ανταλλακτική βιβλιοθήκη η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της στον Κήπο των Γλυπτών, είναι γεμάτη με νοσταλγικές φωτογραφίες της παλιάς Θεσσαλονίκης και φυσικά με ενδιαφέροντα βιβλία τα οποία το κοινό θα μπορεί να δανείζεται.
Δείτε – Θεσσαλονίκη: Πρωτοβουλία Αγγελούδη για ανταλλακτική βιβλιοθήκη μέσα σε σταθμό του Μετρό
Στην υποδοχή θα είναι πάντοτε ένα άτομο, υπάλληλος του κεντρικού δήμου που μεταξύ άλλων θα ελέγχει την κατάσταση των βιβλίων που θα φέρνουν οι αναγνώστες ώστε να αξιολογεί εάν θα το τοποθετήσει στα ράφια της βιβλιοθήκης.
«Δημιουργήσαμε μια βιβλιοθήκη μέσα στη θάλασσα, μια πρωτοτυπία την οποία ήδη σήμερα παραδίδουμε στους πολίτες, θέλοντας έτσι να ενισχύσουμε τις πολύ καλές βιβλιοθήκες που έχει η πόλη μας και ο δήμος Θεσσαλονίκης», δήλωσε ο δήμαρχος, Στέλιος Αγγελούδης κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, λέγοντας έπειτα πως στόχος του κεντρικού δήμου είναι η ενίσχυση του φιλοαναγνωστικού κοινού.
Ο κ. Αγγελούδης στάθηκε πολλάκις στην αρωγή των συνεργατών του στον δήμο οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε να πάρει μορφή η βιβλιοθήκη και ευχαρίστησε και τους Φίλους της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης -το συλλογικό σχήμα που εδώ και χρόνια αναδεικνύει ζητήματα και διοργανώνει/προωθεί δράσεις στο ομορφότερο σημείο της Θεσσαλονίκης.
Δείτε – Θεσσαλονίκη: Βρήκαν μισθωτές τρία περίπτερα της Νέας Παραλίας
«Τα τελευταία χρόνια τα πέντε από τα επτά εξ αυτών είναι αξιοποιήσιμα ως καφέ για την εξυπηρέτηση των χιλιάδων επισκεπτών της παραλίας», είπε αρχικά ο κ. Γάκης για να συμπληρώσει αργότερα πως στους χώρους που έμειναν κενοί «ή κατά περιόδους εσφαλμένα αξιοποιήσιμοι, ξεκινήσαμε με πρωτοβουλία του δημάρχου να τα μετατρέπουμε σε αυθεντικά περίπτερα πολιτισμού».
Ο κ. Γάκης αποκάλυψε ακόμη ότι τους εαρινούς μήνες θα λειτουργήσει μια γκαλερί τέχνης στο άλλο γυάλινο περίπτερο κοντά στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλάς.
Η γυάλινη βιβλιοθήκη θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10:00 το πρωί έως τις 18:00 και τους θερινούς μήνες το ωράριο λειτουργίας του θα επεκταθεί μέχρι και τη δύση του ήλιου.
