website analysis Μέση Ανατολή / Επικοινωνία Μητσοτάκη με Νετανιάχου και πρόεδρο του Λιβάνου – Αναγνωρίζει δικαίωμα του Ισραήλ στην «αυτοάμυνα» – Epikairo.gr

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πριν από λίγο τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Πρόεδρο του Λιβάνου Joseph Aoun και τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Benjamin Netanyahu για τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Ads Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγνώρισε το δικαίωμα του Ισραήλ στην «αυτοάμυνα», υπογράμμισε, ωστόσο, την ανάγκη να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση και να ανοίξει ένα νέο μέτωπο μέσω εκτεταμένων χερσαίων επιχειρήσεων στον Νότιο Λίβανο.
Στην επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ συζητήθηκε ακόμη η επίθεση εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας και η στήριξη που παρέχει η Ελλάδα.
Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, με επίκεντρο την στάση της χώρας μπροστά στην εμπόλεμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή.