website analysis Μεγάλη γιορτή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Αλεξανδρούπολη – Epikairo.gr

Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Διοίκησης Ε.Ε.Σ. αναφέρθηκε στη μοναδική ανθρωπιστική διακονία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κατά τις πλέον κρίσιμες και πολυτάραχες περιόδους της ελληνικής ιστορίας, υπογραμμίζοντας την προσφορά και την αυτοθυσία των Νοσηλευτριών και των Εθελοντών του κατά τη διάρκεια πολεμικών συρράξεων. Τόνισε, επίσης, ότι η σημερινή προσπάθεια αναγέννησης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής προς όλους όσοι υπηρέτησαν το ανθρωπιστικό ιδεώδες, μέσα από τις πρωτοπόρες υπηρεσίες των Τομέων Υγείας, Κοινωνικής Πρόνοιας, Σαμαρειτών–Διασωστών–Ναυαγοσωστών και Νεότητας, οι οποίοι με καινοτόμα προγράμματα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις έννοιες του «Εθελοντισμού» και του «Ερυθροσταυρισμού», τις οποίες χαρακτήρισε ουσιαστικές και αποτελεσματικές απαντήσεις στα φαινόμενα της βίας και του κοινωνικού απομονωτισμού, μέσα από την αλληλεγγύη και την ανιδιοτελή προσφορά προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο, με γνώμονα τις Θεμελιώδεις Αρχές του Κινήματος.

Συγγενείς, φίλοι και μέλη του Τμήματος χειροκρότησαν θερμά τους νέους Εθελοντές κατά την παραλαβή των διπλωμάτων τους, ενώ επιπλέον 15 Εθελοντές προήχθησαν, σύμφωνα με τη δράση και τη συμμετοχή τους, στις βαθμίδες Εθελοντή Α΄, Β΄, καθώς και στη θέση της Προϊσταμένης.

Θερμό χαιρετισμό απηύθυνε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ.κ. Άνθιμος, ο οποίος εξήρε το έργο του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης, εστιάζοντας θεολογικά στην αξία του Εθελοντισμού ως πράξη ταπείνωσης, παραμέρισης του εγωισμού και ουσιαστικής προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.

Screenshot
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Χρήστος Δερμεντζόπουλος, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πουλιλιός, οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Αλεξανδρούπολης Ηλίας Δαστερίδης και κ. Γιαννης Μπατμανιδης εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος, καθώς και ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Έβρου κ. Κουρούσιας, ο Βουλευτής Έβρου κος Δημοσχάκης και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Kasapidis Vasilis
Ερυθροσταυρικό παρόν έδωσαν επίσης τα Διοικητικά Συμβούλια των Περιφερειακών Τμημάτων Καβάλας, Κομοτηνής, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας, με τη συμμετοχή Εθελοντών του Τομέα Σαμαρειτών–Διασωστών–Ναυαγοσωστών, οι οποίοι με την παρουσία τους έδωσαν ιδιαίτερο χρώμα στην εκδήλωση.