Σήμερα η ολομέλεια της Νομαρχιακής Εβρου του ΠΑΣΟΚ στην Ορεστιάδα
«Θέλουμε να πάμε στο συνέδριό μας με γεμάτες “βαλίτσες” από την περιοχή μας, με πάρα πολλές προτάσεις…», δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Έβρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Χρόνης Μαραζίδης, εξηγώντας το σκεπτικό των συνελεύσεων ολομέλειας που ξεκίνησε η Νομαρχιακή την προηγούμενη Κυριακή από την Αλεξανδρούπολη και συνεχίζει με αυτήν που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Σάββατο 17 Ιανουαρίου, στις 6 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Ηλέκτρα».
Όπως ανέφερε ο κ. Μαραζίδης, «γίνεται προσπάθεια συνδυασμού της ουσιαστικής επαφής με τις τοπικές κοινωνίες, με την καθιερωμένη κοπή της πίτας για τη νέα χρονιά». Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε ο ίδιος, θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα αντίστοιχες εκδηλώσεις και σε άλλα σημεία του νομού. «Με τον τρόπο αυτό, συμπληρώνουμε με σκέψεις, απόψεις και προτάσεις τον προσυνεδριακό διάλογο για το πολιτικό και οργανωτικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, που θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη, με σκοπό τη χάραξη της πολιτικής του κόμματος για τα επόμενα χρόνια», ανέφερε επίσης, υπογραμμίζοντας ότι «η πολιτική του ΠΑΣΟΚ έχει επικεντρωθεί στην περιφέρεια και την ελληνική επαρχία, και για τον λόγο αυτό όλες οι Νομαρχιακές κάνουν προσυνεδριακούς διαλόγους, συζητώντας για τις πολιτικές που απαιτούνται σε κάθε περιοχή, βάσει των προβλημάτων που έχουν καταγραφεί από τα κατά τόπους όργανα του κόμματος».
Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ στον Έβρο δήλωσε ότι θεωρεί πως «αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορούν να κάνουν οι νομαρχιακές επιτροπές» και εξήγησε πως στις ολομέλειες που ξεκίνησαν στον Έβρο, «μπορούν να παραβρεθούν οι φίλοι, τα μέλη και όσοι επιθυμούν να συμπορευτούν στη χάραξη πολιτικής που θα ακολουθήσει το κόμμα, καταθέτοντας προτάσεις για το προς τα πού πρέπει να πάμε».
Παρότι το πλαίσιο των συζητήσεων που γίνονται στις εκδηλώσεις αυτές είναι ανοιχτό για κάθε προβληματισμό και πρόταση, ο κ. Μαραζίδης σημείωσε ότι «κυρίαρχα επικεντρώνονται στα σοβαρότερα ζητήματα, όπως είναι, μεταξύ άλλων, η έλλειψη υποδομών στον αγροτικό τομέα και το δημογραφικό».
Κλείνοντας, σχολίασε και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, οι οποίες μετρούν «υπό σύσταση, πιθανούς νέους πολιτικούς φορείς (Τσίπρα, Καρυστιανού), που όμως είναι, ακόμη, ανύπαρκτα πολιτικά κόμματα», όπως είπε.
«Όλο αυτό το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί, επηρεάζει τις δημοσκοπήσεις και δημιουργεί αμφιβολίες για το κατά πόσο αποτυπώνεται η πραγματικότητα», δήλωσε ο κ. Μαραζίδης, επισημαίνοντας πως «όλα θα φανούν μόνο στην κάλπη και θα κριθούν στις επόμενες εθνικές εκλογές. Εκείνο που περισσότερο όμως θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους είναι η γενική αποστροφή του κόσμου, και ειδικά των νέων, απέναντι στην πολιτική. Το μεγάλο στοίχημα είναι η συμμετοχή και η εξάλειψη της υψηλής αποχής, διότι είναι εξαιρετικά προβληματικό να έχεις Κυβερνήσεις που βγαίνουν με συμμετοχή στο 35%-40%, διότι αυτό σημαίνει πως το 60% του κόσμου αδιαφορεί για το ποιος θα οδηγήσει το όχημα της χώρας και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο κομμάτι…».
