website analysis Λαύριο: Στη φυλακή 72χρονος προπονητής για ασέλγεια σε 16χρονη – Epikairo.gr

Λαύριο: Στη φυλακή 72χρονος προπονητής για ασέλγεια σε 16χρονη
Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες στην απολογία του.
Newsroom
18:34
5 Νοεμβρίου 2025
UNSPLASH: Αρχείο

Στη φυλακή οδηγείται ο 72χρονος προπονητής βόλεϊ γυναικών στο Λαύριο, ο οποίος συνελήφθη για ασέλγεια σε βάρος μιας 16χρονης μαθήτριας. Συγκεκριμένα,ο 72χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, μετά την απολογία του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κατηγορούμενος γνωρίστηκε με την ανήλικη τον περασμένο Νοέμβριο στο πλαίσιο των αγωνιστικών της υποχρεώσεων με την ομάδα. Ωστόσο, όπως κατήγγειλε η ίδια, η επικοινωνία τους σύντομα εξελίχθηκε σε συστηματική σεξουαλική παρενόχληση, που φέρεται να διήρκεσε για αρκετούς μήνες.

Από την άλλη, ο 72χρονος αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το «Χαμόγελο του παιδιου», αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η 16χρονη επικοινώνησε αρχικά με το “Χαμόγελο του Παιδιού” μέσω instagram. Μετά από την επικοινωνία και την εδραίωση σχέσης εμπιστοσύνης, ακολούθησε επικοινωνία της 16χρονης μέσω του Chat1056 και τελικά και τηλεφωνικά στην Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS1056».

Τότε, η 16χρονη εκμυστηρεύτηκε τα όσα, φρικτά, βίωνε επί μήνες από τον 72χρονο προπονητή της. Καθώς οι πληροφορίες και οι συνθήκες αξιολογήθηκαν εξαιρετικά κρίσιμες για την πορεία και τη ζωή της, το “Χαμόγελο του Παιδιού” απέστειλε ενημέρωση στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ιδιαίτερα ανησυχητικό ήταν και το γεγονός ότι ο 72χρονος, λόγω της ιδιότητάς του ως προπονητής, βρισκόταν σε επαφή με ανήλικα παιδιά έχοντας σε θέση ισχύος».

Η ενημέρωση που εστάλη στη Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, οδήγησε στον εντοπισμό της 16χρονης από τις Αρχές, στην κατάθεσή της και τελικά στη σύλληψη του φερόμενου ως δράστη.