website analysis Κωνσταντοπούλου / Στην αντεπίθεση για τις καταγγελίες και νομικές απειλές κατά Γεωργιάδη και άλλων – Epikairo.gr

Στην αντεπίθεση πέρασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, απαντώντας στις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με φερόμενη πρώην εργαζόμενη στην Πλεύση Ελευθερίας, η οποία διεκδικεί δεδουλευμένα για το διάστημα Μαρτίου – Δεκεμβρίου 2025 και κάνει λόγο για εργασιακή κακομεταχείριση.

Σε εκτενή δήλωσή της στο περιστύλιο της Βουλής, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας απάντησε στις αιτιάσεις, στρέφοντας παράλληλα τα βέλη της προς τον Άδωνις Γεωργιάδης και τους δημοσιογράφους Πέτρο Κουσουλό και Βασιλική Πολύζου, προαναγγέλλοντας προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Η κ. Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι γίνεται αναπαραγωγή μιας καταγγελίας που –όπως είπε– δεν έχει παρουσιαστεί επισήμως από κανέναν. Τόνισε ότι εδώ και τρεις ημέρες διακινείται στα μέσα ενημέρωσης μια φερόμενη αναφορά εργαζόμενης προς την Επιθεώρηση Εργασίας, χωρίς ωστόσο να έχει δημοσιοποιηθεί κάποιο επίσημο έγγραφο ή να έχει κοινοποιηθεί στην ίδια ή στο κόμμα της.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως «εδώ και τρεις μέρες με την επικουρία του κυρίου Κουσουλού, ο Γεωργιάδης αναπαράγει μια φερόμενη καταγγελία φερόμενης εργαζόμενης στην επιθεώρηση εργασίας» υποστηρίζοντας πως «επι τρεις ημέρες περιμένω υπομονετικά, κανένας δεν έχει την φερόμενη καταγγελία. Έχουν διοχετεύσει στα μίντια καταγγελία που τα ίδια τα μίντια δηλώνουν πως δεν έχουν».

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας έκανε λόγο για οργανωμένη προσπάθεια σπίλωσης του ονόματός της και πολιτικής αποδυνάμωσης, υποστηρίζοντας ότι επιχειρείται να πληγεί η δράση της μέσα από ανυπόστατες –όπως τις χαρακτήρισε– καταγγελίες.

Ανέφερε ότι προτίθεται να κινηθεί νομικά εναντίον όσων θεωρεί υπεύθυνους για τη διασπορά συκοφαντικών ισχυρισμών, μιλώντας για μεθοδευμένες πρακτικές εκβιασμού. Κατονόμασε, μάλιστα, τους κ. Γεωργιάδη, Κουσουλό και Πολύζου ως πρόσωπα που –κατά την ίδια– εμπλέκονται στην αναπαραγωγή των επίμαχων αναφορών και δήλωσε ότι θα αξιοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο, κάνοντας λόγο ακόμη και για διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών.

«Κατονομάζω ως υπαίτιους της προσπάθειας εκβίασης τους Γεωργιάδη, Κουσουλο και Πολυζου. Θα γίνουν νομικές ενέργειες κατά των συκοφαντών και όσων αναπαράγουν συκοφαντίες». «Θα ασκηθούν κατά Γεωργιάδη, Κουσουλού, Πολύζου όλα τα νόμιμα μέσα και για εγκληματική οργάνωση και για κατ’ επάγγελμα εκβίαση» επανέλαβε σε άλλο σημείο.

Αναφερόμενη στην Επιθεώρηση Εργασίας, υποστήριξε ότι δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ενημέρωση ή κίνηση από την αρμόδια υπηρεσία προς την Πλεύση Ελευθερίας. Παράλληλα, άφησε αιχμές για τη λειτουργία της, συνδέοντάς τη με προηγούμενες –όπως είπε– παραλείψεις ελέγχων σε άλλες υποθέσεις.

Κατά την τοποθέτησή της, σημείωσε ότι θα ζητηθούν εξηγήσεις για τη δημοσιοποίηση μιας υπόθεσης που, όπως υποστηρίζει, δεν έχει λάβει θεσμική μορφή.

«Η επιθεώρηση εργασίας είναι υπόλογη για ελέγχους που δεν έγιναν στη Βιολαντα, φαίνεται πως δεν κάνει το καθήκον της γιατί συνεργάζεται με Γεωργιάδη για να πλήξει αντιπάλους» αννέφερε και έκανε λόγο για αντιπερισπασμό από την πολιτική της δράση.

Σε ό,τι αφορά την κ. Άννα Καρακιτσου, η οποία –όπως αναφέρθηκε– είναι συγγενικό πρόσωπο βουλευτή της Πλεύσης Ελευθερίας, η κ. Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι δεν εργάζεται στο κόμμα εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο.

Τόνισε ότι είναι αναληθής ο ισχυρισμός πως παραμένει εργαζόμενη και δεν αμείβεται, προσθέτοντας ότι έχει επαγγελματική δραστηριότητα σε άλλους τομείς. Μάλιστα, ανέφερε ότι η τελευταία επικοινωνία που είχε μαζί της ήταν σε θετικό κλίμα.

«Επισήμως ούτε ανεπισήμως δεν έχουμε ενημερωθεί για καμία καταγγελία εργαζόμενου, δεν έχει κινηθεί καμία υπηρεσία της επιθεώρησης εργασίας, θα ζητήσουμε ευθύνες για τη σπέκουλα που γίνεται αυτές τις ημέρες. Από τη χρήση του ονόματος της κυρίας Άννας Καρακιτσου φαίνεται πως επιχειρείται να λοιδορηθεί η δράση μας και να πληγεί η Τζώρτζια Κεφαλά» τόνισε.

Κλείνοντας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου διαμήνυσε ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω απέναντι σε αυτό που περιγράφει ως κύμα συκοφαντιών και εκβιασμών. Υποστήριξε ότι πρόκειται για απόπειρα φίμωσης και υπονόμευσης της πολιτικής της παρουσίας, τονίζοντας πως όσοι –κατά την άποψή της– εμπλέκονται σε παράνομες πρακτικές θα λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης.